Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

witam, wymontowalem swoj licznik poniewaz moj wyswietlacz nie jest czytelny, nie wyswietla do konca. No i znalazlem pare luznych przewodow w ogole nie podlaczonych, tak jakby odcietych i moje pytanie czy ktos wie od czego moga byc patrzac na kolory i kostki? natomiast drugie pytanie, w ogole ani razu nigdy nie slyszalem u siebie gongu....gdzie on sie znajduje? mozna jakos to aktywowac? znajomy ma ten sam rocznik 96 tylko ze manual i po przekreceniu kluczyka slychac gong a u mnie brak. Tak samo pasy mam nie zapiete i tez nic nie slychac. Jak wyjsc z tego?

jeszcze po wyjeciu radia znalazlem luzna kosteke i jakis przedow..?

po przekreceniu kluczyka slychac gong a u mnie brak.

to sie ciesz:),to zazwyczaj sygnalizuje jakąś awarie,ewentualnie można aktywować funkcje niewyjętego klucza(kluczyk na zero,i sygnalizuje gongiem,żebyś go wyjął)co do kabli,nie mam pojęcia:),ale możesz poszukać,może coś tam będzie WDS BMW Wiring Diagram System - Model Selection

wymiana to ostateczność,później problemy z przebiegiem(niezgodność),z vinem,zrywanie komunikacji podczas diagnozy(większość komunikacji idzie właśnie prze IKE),"piękna"kropka między przebiegami,próbuj naprawić swój

Kolega ma gong po przekręceniu kluczyka jak odpala auto ?

A może jak gasi aby wyjąć kluczyk ?

Kolego jeśli chodzi o odcięte przewody poszukaj schemat instalacji auta albo znajdź chętnego na wyciągnięcie licznika aby zobaczyć do czego te przewody...

Witam. Nie będę zaczynał nowego tematu, bo tutaj jest podobny problem jaki ja mam. Pozwolę sobie się wtrącić :lol: chodzi o to, że również nie mam gongu przy przekręceniu kluczyka ani przy niczym innym, poradzicie coś? Czy koniecznie trzeba pod kompa? Aha i pasy jak nie są zapięte to też nic nie sygnalizuje, a kontrolka od pasów po odpaleniu auta po chwili normalnie gaśnie. Test nr.13 GONG robiony i tam wszystko ok

Kolego gong możesz aktywować kompem :) tak jak np. krótki dźwięk przy zamykaniu auta nie tylko same migacze itp.

Ja chciałbym zrobić domykanie szyb po zamknięciu auta pilotem ale bez trzymania przycisku w pilocie...Ciekawe ile taka opcja kosztuje :)

aha to trzeba podłączyć pod kompa i to aktywować bo to faja sprawa. Ja miałem zamykanie szyb w moim pierwszym samochodzie bmw 318 92r było tak że jak miałem otwarte szyby i zamykałem pilotem auto (tylko naciskałem, nie trzymałem) to szyby się zasuwały to była fajna opcja ale nie wiem czy to było dorabiane czy w orginale. a w e39 mam tak jak ty

• 2 tygodnie później...

są w którymś module komendy do aktywowania ostrzeżenia dźwiękowego i tekstowego o nie zapiętych pasach, ustawiałem to komuś w e39 ale nic się nie zmieniło, natomiast kontrolka to tylko przypominajka :) jest nawet w e34, e36 tylko trzeba sobie żarówkę włożyć ;)