Kamil23 Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 witam, wymontowalem swoj licznik poniewaz moj wyswietlacz nie jest czytelny, nie wyswietla do konca. No i znalazlem pare luznych przewodow w ogole nie podlaczonych, tak jakby odcietych i moje pytanie czy ktos wie od czego moga byc patrzac na kolory i kostki? natomiast drugie pytanie, w ogole ani razu nigdy nie slyszalem u siebie gongu....gdzie on sie znajduje? mozna jakos to aktywowac? znajomy ma ten sam rocznik 96 tylko ze manual i po przekreceniu kluczyka slychac gong a u mnie brak. Tak samo pasy mam nie zapiete i tez nic nie slychac. Jak wyjsc z tego? jeszcze po wyjeciu radia znalazlem luzna kosteke i jakis przedow..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Trzeba całą rozpiskę kabli jeśli Dirty albo Grzesiek nie mają to ciężka sprawa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 po przekreceniu kluczyka slychac gong a u mnie brak. to sie ciesz:),to zazwyczaj sygnalizuje jakąś awarie,ewentualnie można aktywować funkcje niewyjętego klucza(kluczyk na zero,i sygnalizuje gongiem,żebyś go wyjął)co do kabli,nie mam pojęcia:),ale możesz poszukać,może coś tam będzie WDS BMW Wiring Diagram System - Model Selection Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil23 Opublikowano 1 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 A mam pytanie jeszcze jedno do was, w tej chwili mam licznik z duzym wyswietlaczem obc ( automat ) podejdzie mi z malym? tez z wersji z automatem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 1 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 wymiana to ostateczność,później problemy z przebiegiem(niezgodność),z vinem,zrywanie komunikacji podczas diagnozy(większość komunikacji idzie właśnie prze IKE),"piękna"kropka między przebiegami,próbuj naprawić swój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil23 Opublikowano 1 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 chodzi o to ze podczas sciagania wskazowem nie jestem pewny czy nie uszkodzila sie sprezynka i sciezka na plytce, walczyle z wyswietlaczem, wedlug opisu jaki znalazem na necie, troche sie poprawila ale nadal brakuje pixeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 1 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 Kolego poszukaj w temacie "naprawa pixeli e39" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil23 Opublikowano 1 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 Chlopie, ja o czym innym i ty o czym innym. Przeczytaj pierwsze posty. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 1 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 Kolega ma gong po przekręceniu kluczyka jak odpala auto ? A może jak gasi aby wyjąć kluczyk ? Kolego jeśli chodzi o odcięte przewody poszukaj schemat instalacji auta albo znajdź chętnego na wyciągnięcie licznika aby zobaczyć do czego te przewody... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DANKIN Opublikowano 1 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 Witam. Nie będę zaczynał nowego tematu, bo tutaj jest podobny problem jaki ja mam. Pozwolę sobie się wtrącić :lol: chodzi o to, że również nie mam gongu przy przekręceniu kluczyka ani przy niczym innym, poradzicie coś? Czy koniecznie trzeba pod kompa? Aha i pasy jak nie są zapięte to też nic nie sygnalizuje, a kontrolka od pasów po odpaleniu auta po chwili normalnie gaśnie. Test nr.13 GONG robiony i tam wszystko ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 1 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 Kolego gong możesz aktywować kompem tak jak np. krótki dźwięk przy zamykaniu auta nie tylko same migacze itp. Ja chciałbym zrobić domykanie szyb po zamknięciu auta pilotem ale bez trzymania przycisku w pilocie...Ciekawe ile taka opcja kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DANKIN Opublikowano 1 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 aha to trzeba podłączyć pod kompa i to aktywować bo to faja sprawa. Ja miałem zamykanie szyb w moim pierwszym samochodzie bmw 318 92r było tak że jak miałem otwarte szyby i zamykałem pilotem auto (tylko naciskałem, nie trzymałem) to szyby się zasuwały to była fajna opcja ale nie wiem czy to było dorabiane czy w orginale. a w e39 mam tak jak ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 1 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 Właśnie a zdałoby się aby po przyciśnięciu raz zamykało auto i ewentualnie domykało szyby nawet za drugim przyciśnięciem byłoby fajnie aby nie trzymać przycisku tylko iść sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 1 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 Właśnie a zdałoby się aby po przyciśnięciu raz zamykało auto takie rzeczy tylko w ERZE,i na allegro,oryginalnie nie zrobisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 1 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 Czyli rozumiem,że trzeba dołożyć moduł domykania 4szyb ? ciekawe ile kosztuje podłączenie takiego czegoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil23 Opublikowano 14 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 A co wkoncu z ta kontralaka od pasow ktora zaraz gasnie po odpaleniu silnika? nawet gdy pas nie jest zapiety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 po prostu,przekręcasz na zapłon,zapala się,po krótkim czasie wyłącza,nie jest to zależne od zapięcia pasów,a od podania zapłonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil23 Opublikowano 14 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 a mozna aktywowac gong niezapietych pasow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 przy tym rozwiązaniu,jak opisałem wyżej,wątpie,bo w klamrze raczej nie ma czujnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 są w którymś module komendy do aktywowania ostrzeżenia dźwiękowego i tekstowego o nie zapiętych pasach, ustawiałem to komuś w e39 ale nic się nie zmieniło, natomiast kontrolka to tylko przypominajka jest nawet w e34, e36 tylko trzeba sobie żarówkę włożyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 to tylko taki gadżet świeci i cieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil23 Opublikowano 16 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 licznik juz hula jak ta lala:lol: obylo sie bez wymiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi