SoulRea Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Moja Zuza dostała Seata Ibize 96 r. 1,4 + LPG 8 litrów gazu w mieście. Całość kosztowała nas 2000 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtas_wrock Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Kosa trzeba było na lato brać jakiś odblokowany skuter i oszczędności już by były. niestety na zime to nie jest wyjście. Ja z podanych propozycji skłaniam się do corsy a od siebie mogę polecić Hyundai Getz 1.3 benz moja gosia ma i furacz mnie pozytywnie zaskoczył, bezawaryjnoscią, wygodą jak na takie małe auto, spalanie 7-8 dynamiczna jazda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Ja tez polecam corse B. Ja kupiłem takie toto Ewie 1.0 98r miala 175 tys. Na łańcuchu rozrządu. ABS, Wspomaganie, dwie poduchy. Dołożyłem centralny na pilota i jest super. Śmiga już1,5 roku i jedyne co w niej zrobiłem to wymieniłem olej. Wróć. Kupiłem właśnie komplet amorów i poduszek amorów na tył. Koszt 100zł kuogkuogkuog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barfiz Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 moje e46 przy normalej jeżdzie do 120km/h paliło 7l/100km a i nigdy nie przekroczyłem spalania 13l/100km nawet w mieście z ostrymi startami z światł do świateł więc dla mnie jest śmieszne jak piszecie że lepiej kupić Hyundai Getz 1.3 który pali 7-8l/100km bo to samo można osiągnąć w BMW moja e46 320D silnik ma 160km a jak by sie postarać to może zeszlo by sie do 6l/100km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 moje e46 przy normalej jeżdzie do 120km/h paliło 7l/100km a i nigdy nie przekroczyłem spalania 13l/100km nawet w mieście z ostrymi startami z światł do świateł więc dla mnie jest śmieszne jak piszecie że lepiej kupić Hyundai Getz 1.3 który pali 7-8l/100km bo to samo można osiągnąć w BMW moja e46 320D silnik ma 160km a jak by sie postarać to może zeszlo by sie do 6l/100km 7 ON = 39,90 7 LPG = 18,20 dla Ciebie to jest to samo ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 530d tez mi pali 7/100 ale placic 1600 a 700 to jest roznica po drugie i tym bardziej sie kieruje , poki nie zrobia remontu drogi łagiewniki-dzierżoniów szkoda mi auta (remonty zawieszenia) wiec 2 lata moge sie pobujać w klasie do 1200 ccm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barfiz Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 to smart będzie najlepszy spalanie 4,2/100km przy dobrym bucie moja starsza ma małe ***** 620kg waży i 71km laka nie spali ale przyśpieszenie od 3 biegu w góre zaskakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 VW Lupo z silnikiem 1,4TDi, jednostka nie do zajechania, 75KM idzie jak z procy w takiej budzie. Spalanie 4,5L ON przy normalnej jeździe ze skłonnościami do szybszego przyspieszania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Tylko i wylacznie lpg. 2l on mnie nie urzadzaja Wysłane z mojego GT-N7000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość staszek Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Jezeli liczylbym spalanie rzedu 10 l lpg to wybralbym e36 316 compactWysłane z mojego GT-N7000 E nie przesadzaj przy spokojnej jezdzie góra 9l:4: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość staszek Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 JAK DLA MNIE ALTERNATYWĄ DLA ŚMIGŁA JEST NASTĘPNE ŚMIGŁO :bmwsexemofg3:a tak bez żartów to słyszałem ze tico bardzo mało pali i nawet jest w miarę wygodne pytanie_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 nie wciskajcie Kosie kitu bo wychodzi na to po jaki **** jeździmy beemkami jak jest tyle za***istych aut innych marek ??jak ktoś dobrze trafi to i rower się nie psuje a co tu się oszukiwać jest kilka firm wiodących ale sorrki na pewno nie żadne włochy typu alfy , fiaty , lancie , no jak już włoch to bierz ferrari może lamborghini tak samo made in france maja swoje wady i zalety i nie wierzę byś ich nie znał, moje zdanie co by nie ściemniać niemiec lub made in japan co by to nie było nissan , honda , toyka ale to tylko moje zdanie ale mogę sie mylić i od razu uprzedzam nikogo nie chciałem obrazić poprostu Kosa chce jeżdzić a nie stać po mechanikach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 a tak bez żartów to słyszałem ze tico bardzo mało pali i nawet jest w miarę wygodne Tico to jest straszne g..., wiem, bo moja tesciowa sie takim rozbija poza tym, 36 koni w serii, to teraz bedzie mialo z 28, wiec jak Kosa lata do pracy z Dzierzoniowa do Wrocka, to bedzie musial wyjezdzac o 3 rano, a kolejna wada jest taka, ze moim zdaniem koles w Tico wyglada troche hmm... dokonczcie sami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bultan Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 X2 koles w Tico wyglada troche hmm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacperix Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 jeszcze gorzej wygląda w KA, ale ja Ci polece to auto, kupiliśmy dziewczynie równiez na dojazdy do pracy, oprócz rdzy która forda zjada oczywiscie zawsze to kompletnie nic sie nie dzieje, fajnie to śmiga spala w trasie poniżej 5L PB95 w mieszanej nigdy nie wyszło więcej niż 6L, za 100pln = 350km ; z tego co wiem to w gazie poniżej 8 powinno palić, Mega plusem tego auta jest również to że silnik 1,3 jest na łańcuchu więc pozostaje Ci jedynie od czasu do czasu regulacja luzów zaworowych a takto praktycznie bezobsługowe auto... czesci tanie jak barszcz bo to praktycznie fiesta. jak alternatywe Męska do KA własnie Fiesta nie byłaby zła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość staszek Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Tylko my tu mówimy o o niskim spalaniu a tico naprawdę mało pali :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 miałem jakiś czas tico (służbowe - van) i szczerze powiedziawszy nie mogłem narzekać, w zime to nawet poloneza po sniegu ciągał na 2 zeby tamten odpalił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Sorki ale Tico to przeżytek z poprzedniego wieku, jest tyle fajnych małych samochodzików bezobsługowych Kup 126 P :mrgreen: kultowe RWD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Kup 126 P kultowe RWD nie widziałem jeszcze butli LPG w bagazniku pod maską, ciekawe czy w Prosiakach tak montują co do Tico za przemawia cena/koszt eksploatacji/spalanie - nie potrzebuje nie wiadomogo jak wypasionego auta tylko zeby moze przez 2-3 miesiace poprzemieszczac sie jak najtaniej szukam auta do 4000 lub 6000 z lpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nika Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 nie no Panowie...przeciez nie od dziś wiadomo, że na gaz to nawet dobrych zapalniczek nie ma:4: choć niedługo, to jednak była u nas niedawno Hondzia Civic 1,6 vtec sport , fajny bzyl, mało palił, dobrze się sprawował, ABS, elektryczne lusterka, Klima _bardzo przydatna latem), i prezentacja przy tym doskonała;) ( specjal edytion), co prawda poszedł do "rzyda" bo niestety małego szkaraba nie można wozić z przodu w foteliku, a umieszczanie Sarki z tyłu było dla mnie nie lada wyczynem:(. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pola Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Jak wszyscy zauważuli to ostatnio kierownik więcej kilometrów natłókł Corsą niż V8 Ja nie wiem czy to powód do zadowolenia, Corsa miała byc tylko małym przystankiem na drodze do kupna e30 dla mnie :bmwsexemofg3:Moge nawet stwierdzić, że bordowa e30 zrobiła więcej km niż V8, a przecież e30 była bez lpg :twisted: Ale jak jesteśmy przy temacie aut innej marki niż BMW to ja polecam Corse happy_bmw Fakt, że teraz jak siedzę w domu z małą, to częściej śmiga nią Marcin, ale auto do przemieszczania sie okej. Faktycznie tylko zalewa się, wymiania to co potrzeba, olej i jakieś tam ******ły( broszka Marcina ). Ostatnio wymieniane były świece ( koszt ok 80 zł jak dobrze pamiętam). Powoli zaczyna pojawiać się rdza, ale nie jest jakaś dramatyczna. Auto ma 16 lat, więc wiecznie piękne nie będzie Na pewno nie jest to auto do podroży z dzieckiem Marcinie :twisted:, bo komfortowo to to nie jest, już nie wspomne o bezpieczeństwie. My mamy 1.4 i jak Wy to mówicie potrafi zrobić robotę Kupiliśmy ją za ok 5000 zł plus założenie gazu 2300 zł plus standardowe wymiany. Całość ok 8000 zł. Ma abs, elektryke, alarm, brak klimy. Kosa jak chcecie możemy kiedyś Wam użyczyć, abyś zobaczył jak jeździ się takim wynalazkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 530d tez mi pali 7/100 ale placic 1600 a 700 to jest roznica po drugie i tym bardziej sie kieruje , poki nie zrobia remontu drogi łagiewniki-dzierżoniów szkoda mi auta (remonty zawieszenia) wiec 2 lata moge sie pobujać w klasie do 1200 ccm Tylko pamietaj ze 1200cm nie znaczy ze bedzie palila duzo mniej niz 1600cm... Czyli rozumiem, ze szukasz czegos, co pali nie wiecej niz 8 litrow miasto/trasa i juz z instalka sekwencja? Kamila miala 1600 tigre, nie narzekala, skubaniec zapalal na kazde zawolanie, nawet w mrozach -22... Ale palil chyba z 8-9 w miescie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 na zadne komforty nie licze, ma przewiezc moje dupsko z pkt A do B w miare bezpiecznie ale dzieki z góry wozu mozna tak dywagowac ze 1.2 nie spali mniej od 1.6 a 16.6 od 1.8 itd im mniejsza pojemnosc tym nizsze oc i mniejsza masa wlasna , co tez przeklada sie na spalanie, ja moge jezdzic rowerem ale pewnie na AOW mnie nie wpuszcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Mysle ze opel corsa jest dobrym rozwiazaniem. I 4 drzwi, i proste jak but, czesci sa ogolnie dostepne bo tych aut jest jakis gazylion w polsce. Jak znajde jakies ogloszenie z instalka elpidzi to dam znaka. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macku Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 (edytowane) Kup 126 P kultowe RWD nie widziałem jeszcze butli LPG w bagazniku pod maską W 126p butla wędrowała na miejsce tylnej kanapy :twisted: I taki maluch jeździł w okolicach Oławy (nie wiem na ile legalnie, ale jeździł) Jakby ktoś sie interesował to można mieć eLPiDżi w maluchu: Instalacja LPG w Fiacie 126p | Fiat 126p Powoli zaczyna pojawiać się rdza, ale nie jest jakaś dramatyczna. Auto ma 16 lat, więc wiecznie piękne nie będzie Nie ma co sie oszukiwać, bo łopel jest autem biodegradalnym. Dzięki rdzy samochód staje sie lżejszy z roku na rok, a co za tym idzie osiągi jego są lepsze (mniejsza masa - lepsze przyspieszenie) :twisted: Hehe żartuje oczywiście. A wracając do tematu :mrgreen: już tak na poważnie. Mysle ze opel corsa jest dobrym rozwiazaniem. I 4 drzwi, i proste jak but, czesci sa ogolnie dostepne bo tych aut jest jakis gazylion w polsce. Dokładnie sie zgadzam. Auta te nie posiadają nie wiadomo ile elektroniki i przy ich budowie nie wielkiej filozofii Ja tylko powtórze... że z używanymi autami to zawsze jest loteria. Można dać wiecej $$ i mieć problemy, a czasem można kupić w dobrej cenie i praktycznie tylko jeździć. Kosa uważam, że inne propozycje kolegów (np. Toyota) są warte uwagi, ale ja osobiście nie miałem styczności z innymi markami. Mam łopla i raczej powodów do narzekań nie mam , więc też tylko o nim mogę coś powiedzieć ja moge jezdzic rowerem ale pewnie na AOW mnie nie wpuszcza Ja często jeżdzę rowerem - to bezapelacyjnie najtańszy środek transportu :mrgreen: Edytowane 31 Sierpnia 2012 przez Macku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi