koko090681 Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Witam wszystkich-mam problem z ringami ,chcialem wymienic na nowe bo w starych byly popalone przetwornice wiec kupilem komplet nowych- podlaczylem wszystko jak ma byc i bylo ok ale przez jakies piec minut-lewa strona ringow zgasla i zapalil sie kierunek- przetwornica zaczela dziwnie brzęczeć i koniec swiecenia dodam ze postojówki byly ok ale tez po tej stronie spalilem 2 zarowki -mysle ze poprzednik odlaczyl ringi ktore wczesniej byly bo tez mu sie jarala lewa strona ale dlaczego prawa jest ok? po odlaczeniu ringow wszystko chula jak trzeba -macie moze pomysl co jest ??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 pomierz sobie wartości napięć na jednej i drugiej stronie porównaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 ale wszystko jest oki jak nie ma ringow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 (edytowane) to zamień przetwornice z prawej na lewą stronke i sprawdź czy taki sam objaw pojawi sie na drugiej stronie bo może przetwornica jest uwalona a to tylko zbieg okoliczności w zasadzie napięcie powinno być takie same bo tak daje regulator napięcia chyba że on szwankuje Edytowane 28 Sierpnia 2012 przez mariusz13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 ok dzieki -jutro sie jeszcze z tym pobawie jeszcze -mam nadzieje ze nie popale wszystkiego heh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Jestem pewien na 100% że uwalona jest ta lewa przetwornica. Masz dwie opcje. Albo sama przetwornica była do kitu i dlatego padła albo ringi są zniszczone i one uszkodziły przetwornice. Nic więcej nie możesz dla niej zrobić jak tylko ją wyrzycić. Trzeba kupić polską a nie chinską przetwornice i będziesz miał z głowy ten problem. Aha uważaj na tą uszkodzoną przetwornicę, jednemu koledze e30 spłoneła przez tą chinszczyznę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 RINGI CCFL DO BMW E30 E36 E46 E38 E39 GWARANCJA (2573727252) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. takie cos kupilem -poswiecila chwilke i do koniec --niby jest gwarancja ale bawic sie z tym to szkoda czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 poprzednia przetwornica co byla to tez wlasnie byla zjarana (przetopiona ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 tak jak pisalem uważaj na chinski szajs bo sobie samochód spalisz. Chcesz to pomogę Ci dostać te dobre przetwornice. jak coś pisz pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 RINGI SMD BMW dedykowane E36 E39 E46 jak dzienne ! (2571332782) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. a wiesz moze jak te sie sprawują???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 ja zobacze jutro co z nimi jest i posprawdzam -jak cos to sie odezwe -dzieki z gory za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 jakies piec minut-lewa strona ringow zgasla i zapalil sie kierunek- przetwornica zaczela dziwnie brzęczeć i koniec swiecenia dodam ze postojówki byly ok ale tez po tej stronie spalilem 2 zarowki Masz porostu źle podłączone ringi , ringów nie podpina się pod światła pozycyjne i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 A jest jakiś patent na migające co chwila ringi przy włączonych dziennych w lcm2 Albo postojówka led pulsuje może chociaż patent na postojówkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Masz porostu źle podłączone ringi , ringów nie podpina się pod światła pozycyjne i tyle. Soul (ty se musisz zmienić ten nick i to prędko ) możesz rozwinąć swoją wypowiedź dlaczego ringów nie podłącza się pod gniazdo świateł postojowych? a wiesz moze jak te sie sprawują???????? to są ringi LED nie mają przetwornicy więc nie może się ona spalić. Teoretycznie (!) LEDy mają 100tys roboczogodzin żywotności więc powinny przetrzymać samochód. W praktyce się okaże bo to dość nowy produkt na rynku. Ja też się nad tym rozwiązaniem zastanawiam bo te ccfl już mnie denerwują (delikatnie mówiąc). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 możesz rozwinąć swoją wypowiedź dlaczego ringów nie podłącza się pod gniazdo świateł postojowych? Widowo że każda próba dokładania lub zmiany w oświetleniu dla Bumy wiąże się dla komputera kłopotem typu przepalona żarówka. Po podpięciu ringów właśnie pod gniazdo postojowych bardzo często padają przetwornice dlaczego tak jest do końca nie jestem pewny ale czytałem na innych forach i problem się powtarza. Rozwiązaniem jest dociągniecie zasilania z wiązki o zasilaniu 20A i jest możliwość wpięcia się w każdym modeli tak aby ring się zapalał po przekręceniu kluczyka nie mając wpływu i zakłóceń pracy innych podzespołów. Mamy rozwiązany problem tym sposobem kontrolek spalonych żarówek i palących się przetwornic oraz migania ringów. Tym samym w obecnej chwili ringi mogą służyć jako światła jazdy dziennej, nie naruszając jakichkolwiek przepisów ruchu drogowego. Ringi jako światła pozycyjne to raczej kiepski pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 A jest jakiś patent na migające co chwila ringi przy włączonych dziennych w lcm2 Albo postojówka led pulsuje wyłączenie kompem zimnych testów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 wyłączenie kompem zimnych testów dokładnie tak robiłem koledze jak włożył ledy do podświetlenia tablicy, wyłączyłem sprawdzanie tych żarówek i komunikatu nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Energy Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 a ja uwazam ze nie ma znaczenia ze ringi podloczone są pod postojówki. Mam tak zrobione juz w drugim aucie łącznie jakies 4 lata i narazie padla mi raz przetwornica. Poza tym migajacy ring. Ok załuzmy ze podlacze jak mowisz i ring przestanie migac a co jak ja mam SMD jako podswietlenie tablicy z tylu i tez mi miga. i co tam tez mam jakos inaczej podłączyć, dodam tylko ze nie mam zadnego bledu żarówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 no ja wiem wlasnie ze podlaczaja i tak i tak -nic sie niby nie dzieje -ja podlaczylem pod postojowki i pochodzilo chwile hehe bede probowal jak kolega wczesniej pisal tylko musze kupic przetwornice nowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 a ja uwazam ze nie ma znaczenia ze ringi podloczone są pod postojówki. Mam tak zrobione juz w drugim aucie łącznie jakies 4 lata i narazie padla mi raz przetwornica. Poza tym migajacy ring. Ok załuzmy ze podlacze jak mowisz i ring przestanie migac a co jak ja mam SMD jako podswietlenie tablicy z tylu i tez mi miga. i co tam tez mam jakos inaczej podłączyć, dodam tylko ze nie mam zadnego bledu żarówki Być może masz auto z " innego miotu "niż inne i zgodnie z przepisami o ruchu drogowym masz źle podłączone gdyż nie posiadasz świateł pozycyjnych z przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Energy Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Być może masz auto z " innego miotu "niż inne i zgodnie z przepisami o ruchu drogowym masz źle podłączone gdyż nie posiadasz świateł pozycyjnych z przodu Z jakiego innego miotu.. Z tego co pamietam to kolega Forest(chyba ze sie mylepytanie_bmw) ma tez taki myk z ringami ze mu migaja a auto ma troche mlodsze. Poza tym jak zobaczysz jaka kolwiek instrukcje to ringi montuje sie pod postojowki. Owszem mozna tak jak mowisz ale jaki sens kokmbinowac dawac dodatkowo 17 bezpiecznikow:lol: skoro to nie ma znaczenia czy przetwornica padnie czy nie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 No widzisz ma znaczenie i do duże. Ring + Przetwornice do nich = Made in China. Montując taki zestaw bez dodatkowego zabezpieczenie może się skończyć ( zgadnijcie czym ) Montując pod światła postojowe narażamy tym samym na uszkodzenie instalacje + przełącznik świateł jak i inne podzespoły z nimi współpracujące ( komputer, sterowniki itp ) Pytanie czy warto narażać polowe elektroniki tylko dlatego że samemu odwala się kaszane i nie chce się poprowadzić 1,5 m przewodu i dołożyć zabezpieczenie w postaci bezpiecznika 5W? - Wydaje mi się to nie opłacalne. Ps. Po co polerować lakier ? jak ni po spaleniu każde auto wygląda tak samo . Być może i Forest ma tak podłączone jednak , jeśli komuś będę to jeszcze podłączał zrobię to i tak po swojemu. Z jakiego innego miotu a tak mi się to jakoś napisało ( od innego producenta ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Energy Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 jeśli komuś będę to jeszcze podłączał zrobię to i tak po swojemu. no i wszystko na temat...:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 15 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 kupiłem nowe przetwornice i podłączyłem pod postojowe - dziala i dziala bmw_1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boruta Opublikowano 18 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 "Być może i Forest ma tak podłączone jednak , jeśli komuś będę to jeszcze podłączał zrobię to i tak po swojemu." U mnie działa Gitara:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi