Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy mam takie pytanko czy waszym zdaniem warto brać e34 by rozsprzedać na części?

dziś przypadkiem trafiłem na e34 525IX w kombi.

generalnie to stoi na złomie bez kół, prawych przednich lamp, grilla i jakiś tam pierdułek brakuje...

na wyposażeniu ma:

motor 2.5 benzyna z vanosem

ten wielki szyberdach

po tym X wnioskuje ze jest napęd 4X4

skóry

pełne OBC

4x elektryczne szyby

klima

gaz sekwencyjny

i tyle zdążyłem zobaczyć, gość nie wie czy silnik sprawny...

za całość woła 1000zł :)

elektryka,skóry do teko jakieś części mechaniczne skrzynia biegów (bo nie wiadomo co z silnikiem) oczywiście pełno części zawieszenia wydechowy sporo by tego było kombinuj miejsce i bierz na pewno ci się zwróci.

parę lat temu kupiłem Passata potrzebowałem skrzyni biegów w tedy we wrocku chodziły koło 400zł kupiłem całego Passata za 500 z uszkodzonym silnikiem na dzień dobry zabrałem alusy bo były sprzedałem tylną klapę za zł prawe drzwi za 80zł rozebrałem na części za złom samej karoserii bez szyb drzwi klapy maski zgarnąłem 100zł później jak dobrze pamiętam ta jakaś szyba poszła za flaszkę komplet siedzeń zwykły welur chyba za 200zł i się trochę tego na zbierało parę rzeczy włożyłem wtedy do swojego Passata jakąś klamkę parę plastików aha i licznik poszedł 50zł

więc jak znajdziesz miejsce masz czas i trochę chęci parę groszy wpadnie

spokojnie na częściach zarobisz około 3 tysięcy ja mam dwie e-30 na częściach zarobiłem już dwa tysiące a nie sprzedałem nawet połowy części i to tylko z jednej druga nawet jeszcze nie ruszona :P komutery przełączniki przekażniki ludzie sporo potrzebują a i blachy są w cenie szyby itp wszystko daje się sprzedać , tyle że ja mam warunki gdzie trzymać :P

skóry kawa z mlekiem czy kremowa :) jakoś tak :) raczej zmęczona ale nie widziałem dziur ani przetarć...

dobra, jutro jak zdążę jade jeszcze raz dokładnie obejrzeć i dowiedzieć się co z silnikiem, po czym łatwo poznać że jest nivo?

głupie pytanie, ale nie miałem jeszcze z tym do czynienia ;)

a i przy okazji vin sobie spisze to będę wiedział co dokładnie w niej siedzi

Najlepiej to wpakować do bagara pare worków cementu lub 4 rosłych chłopa, przejechać kawałek i kierowca sprawdza czy dupsko siedzi czy nie. :) jeśli cały oryginał auto to vin pokaże jak nikt nic nie mącił. Szkoda że skórka nie czarna bo bym się połasił. :)

To jest regulator od nivo, szukaj go koło dyfra, powinny od niego odchodzić 3 przewody:

bc21eba8-b4bd-c732.jpg

Oczywiście nie powinien być tak spocony. ;)

Edytowane przez Szpadyzor71