Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

czy któryś z kolegów jest może z Kluczborka i mógłby w wolnym czasie obejrzeć to cudo?

Oferta - BMW 540 - PIĘKNE BMW 540i FULL NAPRAWDE FULL GAZ SEKWENCJA LANDI RENZO MASAŻE W FOTELACH PEŁNA REGULACJA WSZYSTKO SPRAWNE RADOŚĆ Z JAZ

A może ktoś zna to auto? Aktualnie jestem za granicą, ale powoli zaczynam się rozglądać nad czymś nowym. Jak się uda coś znaleźć to mój E36 touring 2.8 będzie do sprzedania.

Pozdrawiam

Ze zdjec nie wyczaruje Ci opisu tego auta, ale jakbym mial swoja 540 sprzedac, ktora jest naprawde jak na forumowicza i fana makri przystalo "wsiadz i jedz" to ponizej 25 bym jej nie srzedal za zadne skarby swiata nie mowiac, ze za landi renzo z najlepsza opcja dalem 6tysiecy.. W ciagu ostaniego polrocza zeby doprowadzic to auto do serii wydalem z 8 tysiecy.. np. odma, wszystkie oleje (silnik rzecz jasna/plyn haulcowy i w chlodnicy oraz od wspomy to samo w sobie ponad 1000zl), tarcze klocki, przeplywka, termostat i czujniki tempratury, walka rozrzadu, swiece, fajki, kable, uszczelki klawiatury, zawieszenie tuleje wahaczy, sworznie, tuleje belki itd. To jest v8.. remont skrzyni kosztuje 6tysiecy, remont silnika 4tysiace, remont vanosow 4tys, komplet amorkow bilstein b8 bo prawie wszyskie 540 mialy mtechinka kosztuje +2800zl. To jest automat wiec ok, skrzynie pomijamy. Jesli szukasz takiej fury to pewnie wszystko co napisalem wczesniej juz wiesz, jesli ktos nie jest maniakiem bmw pewnie bedzie mial ori/uszkozone. Wiekszosc z tych elementow moze byc dowalone i auto bedzie jezdzic, ale niekoniecznie idealnie. To tyle w kwesti przekonania Cie do 540. Jesli jednak juz to wszyskto wiesz, to juz orientujesz, ze kazdy z tych elementow musisz sprawdzic przed kupnem bo z kazda z tych czesci mozesz pare stow zbic cene. Do czego daze.. Kupilem auto za 22tys, a kumple sie smiali, ze zadbanej 540 ponizej 30 nie kupie. Wysmialem ich, ale okazalo sie to racja, 22+ 8tys na wszystkie wydatki zrobilo +30tys zlotych. Wiec podsumowując moja wypowiedz nie mam pojecia jakie to auto jest bo nim nie jechalem, ale za 15tysiecy nie kupisz zadbanej 540.

Kupujac taka fura to dla mnie jedyna opcja jechac od razu do salonu bmw i wywalic 600zl na konkretny przeglad dogadujac sie ze sprzedajacym, ze zbije cene za kazda usterke jak znajdzie serwis. A Auto idealnych nie ma wiec te 600zl Ci sie zwroci bardzo szybko wiec i tak beziesz w przod, nie mowiac o tym, ze dowiesz sie w jakim stanie jest fura.

Edytowane przez ChriS.

Dokładnie , coś za niska ta cena , ja w sumie swoje też powiedzmy kupiłem tanio bo za 45tys, gdzie w tym czasie te fury chodziły po ok 50tys, ale nauczony doświadczeniem ,że zawsze ktoś chce ożenić Ci auto,coś zatai , a potem złocisze lecą , tak więc i ja do stanu świetności chciałem doprowadzić auto i suma sumarum kosztowało to tyle co inne z tego rocznika lolol . tak więc jak planujesz ją chapnąć , to wal na serwiswydaj kilka złoty i tak jak ChriS pisał ugadaj się z gościem , a jak za dużo tego będzie to niech sobie sam buli za serwis :lol:

konkretny przeglad dogadujac sie ze sprzedajacym, ze zbije cene za kazda usterke jak znajdzie serwis

Pomysł fajny al nie sadze żeby ktoś na t poszedł 12-to latek zawsze coś w servisie wyjdzie, po gruntownym przeglądzie koleś musiał by mu jeszcze dać auto i dopłacić z 20 tysięcy :D

Można podejść do tematu na podstawie tego co Chris napisał .... wydał 22 a docelowo wyszło 30 .... tutaj startujesz z 13 to nawet jak dorzucisz te 7 to przynajmniej będziesz wiedział co masz zrobione.

Ja bym się tym zainteresował .... a przynajmniej obejrzał na jakimś warsztacie .... widać że jest poobijana trochę , błotnik z przodu , maska jakaś wgniotka na lampą ... drzwi też coś dłubane.

Napisz na forum BMW Klub Południe .... blachy widzę , że z Nysy może ktoś będzie kojarzył to auto :)

Można podejść do tematu na podstawie tego co Chris napisał .... wydał 22 a docelowo wyszło 30 .... tutaj startujesz z 13 to nawet jak dorzucisz te 7 to przynajmniej będziesz wiedział co masz zrobione.

Dokładnie, nie ma co przepłacać na starcie, skoro i tak wszystko trzeba będzie zrobić samemu. Jeżeli auto nie miało większego dzwona to warto obejrzeć, Kluczbork tylko 100 km od Wrocławia:)

Ale Panowie ja nie robilem wszystkiego :). Ja zrobilem polowe z tego co wymienilem wiec jak on zrobi wiecej to doplaci i 15ty. Nie ma co sie oszukiwac, dorzucmy do tej listy luzny lancuch = 2tys do zrobienia. Filtry klimy x2 ori 300zl ^_^ jak chce sie miec ideal to trzeba liczyc 25-30tys. Gosciu w niej ma gaz landi renzo warty 5-6tys i chce sprzedac za 13? I to w manualu? Manual w tym modelu to rarytas. Ale z kolei pierwszy wlasciciel? I serwisowane? To daje na +, ale napisal 7 lat w jednych rekach, a auto ma 12 lat.. To gdzie bylo poprzednie 5? Pamietaj auto mozna zawsze naprawic o ile buda nie byla naciagana i nie bedzie rdzy na wylot w podlodze hehe jedz ogladaj moze gosciu kasiasty i chce szybko sprzedac 4.4 bo wie, ze z tym problem jest? Nie wiadomo.

Wez VIN, rozkoduj porownaj wyposazenie itp na poczatek. Szpery to on z pewnoscia tam nie ma :) wrzuc Vin w google, ja tak robilem i widzialem opisy ludzi, ktorzy 540 ogladali wiec 5 odpadlo mi od razu.

Edytowane przez ChriS.

Tak zrobię, Manuala nie ma, tylko w opisie tak jest, na zdjęciach widać, że jest automat. Szkoda że to komis, wolałbym pogadać z właścicielem auta, bo w komisie to wiadomo jak jest. Mam jeszcze jedną na oku, tyle że bez gazu i własnie w manualu, ale strasznie styrana z zewnątrz. Środek jeszcze w miarę, ale z zewnątrz rdza na progach i jednym nadkolu, maska od kamyczków aż pordzewiała i tylko 174tys.:lol: hehe. Zobaczymy, weekend mam wolny to chyba ustalę jakąś trasę i trochę pooglądam...

Manual w tym modelu to rarytas
Tylko że tam jest błąb w opisie, bo widać że automat. Drzwi kierowcy lakierowane, wgniotka na masce itd., ale ludzie, bez żartów. Ostatnio każde auto jest be, bo było lakierowane, bo ma rysę na drzwiach, bo coś tam. Gdybym miał wracać teraz do Polski to łyknąłbym tą 540'kę bez zastanowienia. Chris. Przecież Ty liczysz sprawy eksploatacyjne, każdy z nas zmienia, filtry, oleje, tarcze, klocki, świece, elementy zawieszenia, przecież to maszyna, jeździsz, wiec się zużywa. Moja lodówka nie ma 4 litrów pod maską, a też połknęła koło 10tyś.zł plus ok.4 tyś.zł na opony, ale nie mówię, że każda 520i będzie tyle kosztować. Równie dobrze mogłem założyć całe zawieszenie w podróbie zamiast lemfordera i wydałbym pewnie z 1tyś.zł mniej, albo lepiej.

Mordulec dobrze piszesz. Zakup za 13 z nastawieniem że coś trzeba będzie dołożyć, ale przynajmniej sam zrobi i będzie wiedział co jest wymienione, a nie że sprzedający opowiadał że wymienił, a później się okazuje że nigdy dana część nie była wymieniana.

Dla mnie ta piąteczka jest godna obejrzenia.

Ten komis w Kluczborku to jest naprzeciw PKS-u z tego co widzę , tak więc jedź i lukaj , kiedyś też kupiłem rarytasa w Kielcach za niską cenę bo gostkowi brakowało właśnie tyle do E36 M3 a było to w 97r, może jeszcze wtedy ludzie nie umieli kantować lolol

Tylko że tam jest błąb w opisie, bo widać że automat. Drzwi kierowcy lakierowane, wgniotka na masce itd., ale ludzie, bez żartów. Ostatnio każde auto jest be, bo było lakierowane, bo ma rysę na drzwiach, bo coś tam. Gdybym miał wracać teraz do Polski to łyknąłbym tą 540'kę bez zastanowienia. Chris. Przecież Ty liczysz sprawy eksploatacyjne, każdy z nas zmienia, filtry, oleje, tarcze, klocki, świece, elementy zawieszenia, przecież to maszyna, jeździsz, wiec się zużywa. Moja lodówka nie ma 4 litrów pod maską, a też połknęła koło 10tyś.zł plus ok.4 tyś.zł na opony, ale nie mówię, że każda 520i będzie tyle kosztować. Równie dobrze mogłem założyć całe zawieszenie w podróbie zamiast lemfordera i wydałbym pewnie z 1tyś.zł mniej, albo lepiej.

Mordulec dobrze piszesz. Zakup za 13 z nastawieniem że coś trzeba będzie dołożyć, ale przynajmniej sam zrobi i będzie wiedział co jest wymienione, a nie że sprzedający opowiadał że wymienił, a później się okazuje że nigdy dana część nie była wymieniana.

Dla mnie ta piąteczka jest godna obejrzenia.

Przeoczylem, ze to automat. Malowane moze byc jak dobrze i bez szpachli, ktora popeka. Sprawy eksploatacyjne to nie tak do konca bo, zarzniety silnik bedzie niosl za soba wielkie koszty. Niektore rzeczy to ja wypisalem, zeby chlopak wiedzial co gadac i sprawdzac, ale szarpiaca skrzynia czy luzny lancuch badz walenie vanosow to nie sa juz takie koszty eksploatacyjne ;) i to nie tak do konca bo wedlug mnie lepiej kupic zadbane auto i miec spokoj niz siedziec caly czas u mechanika, a bo to, a bo tamto.. Obroty faluja i nie wiadomo co to, pol osprzetu wymienione, a one nadal faluja itp. strach w trase jechac bo moze cos pasc bo zaniedbane. Jasne, ze mozna doprowadzic do igly, tylko niech buda bedzie zdrowa, silnik i skrzynia.

BTW jak ja kupowalem to ceny byly od 17 gdzies, a tuta widze wiele egzemplarzy tanszych wiec widac, ze ogolnie troche w dol poszly.

Auta ogólnie potaniały, w Norwegii też. Chodzio mi o Twoje 8 klocków wpakowane w auto, masz tam policzone rzeczy które każdy wymienia. Nawet jak kupisz zadbany egzemplarz to nie wierzę, że nie wymienisz oleju, filtrów, klocków hamulcowych itp.jak będzie trzeba. To sie robi ciągle. Wiadomo, że podstawa to sprawny motor i skrzynka bo to najdroższa zabawa w razie czego, ale to że lakierowane drzwi, że jakieś łączniki stabilizatorów będą stukać, to norma w używanym samochodzie.

Ja pamietam jak sie napalilem na taka niebieska 540iA i mi koledzy z forum powiedzieli, ze niedawno gosciu kupil i po miesiacu wystawil na sprzedaz :D co dokladnie bylo to nie wiem, ale domyslam sie, ze wyszlo cos bardzo zlego po kilku tygodniach ;d

• 3 tygodnie później...