Pavo71 Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Witam. Miałem problem z moim bmw mianowicie sie zapowietrzała i pare innych rzeczy się działo. Jednak postanowiłem ze jak robić auto to porządnie i rozebrałem motor. To co po zdjęciu głowicy zobaczyłem przechodzi ludzkie pojęcie. NIe wiem czy to wina softu czy wtrysków ? może macie jakieś pomysły i sugestie co dalej robić ? Chodzi o te odpryski i dziurki . Chce ogarnac wszystko zeby było tak jak być powinno. Wymieniam pompe wody , uszczelke pod glowica , nowe oryginalne sruby głowicy , termostat , visco , wtryski oddaje do sprawdzenia lub ewentualnej regeneracji ale materi mnie to co zostaje w środku co z tym zrobić ? tutaj zdjęcia motor i głowicy : Z góry dzieki za pomoc [ATTACH=CONFIG]22047[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]22048[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]22049[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]22050[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]22051[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]22052[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]22053[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 o fak, jak na moje oko to coś wpadło do cylindra i narobiło bałaganu. Zobacz czy masz wszystkie klapki w dolocie, może któraś odpadła albo jakiś jej kawałek i ją zassało do cylindra. Raczej nie jest to wina wtrysków czy softu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavo71 Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Z tego co mi wiadomo klapki sa wyciete. A zadnego kawałka klapki nie ma w silniku. Nic nie wskazywało na to ze moze cos sie dziac z silnik. Chodził rowno trzymał moc jedynie co to sie zapowietrzał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 OMG coś zassało tylko co? skoro klapek nie ma to może ktoś je już wyciągał właśnie z tego powodu bo jedna spadła To jest ewidentne uszkodzenie mechaniczne i nie zrobił to wtrysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavo71 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Sprawa sie troche wyjasniła poprzedni wlasciciel mial problem z klapkami i jakas czesc wpadla do silnika. Auto było wtedy naprawione ale ktoś sie nie przyłożył. Zostało stare visco które juz sie skonczyło i pare innych czesci. Stad znow wydmuchało uszczelke. No i ktos zaoszczedził i nie wymienił tłoka anie dobrze nie zeszlifował wszystkiego. Dzisiaj głowica pojechała na obróbkę i ogarniam reszte czesci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Jeaaaaaa jestem prorokiem Chyba będę musiał poważnie pomyśleć nad otwarciem budki znachorskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Jeaaaaaa jestem prorokiem Chyba będę musiał poważnie pomyśleć nad otwarciem budki znachorskiej hehe, to w takim razie ja mogę wróżyć z kuli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 spoko to mi wywróż 6 z totka i wystarczy :lol::lol::lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 spoko to mi wywróż 6 z totka i wystarczy Dla celów zarobkowych moje wróżby nie są prawidłowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi