boreksopot Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Witam po raz kolejny , szukalem na forum ale chcialbym sie zapytac jeszcze was o zdanie , od jakiegos czasu dochodza mnie dziwne stukania z zawieszenia , a konkretnie z prawego przedniego boku kiedy jade po dziurach i nierwonosciach. Jest to taki dziwny metaliczny dzwiek jakby klucz o klucz uderzal np. , i od wczoraj przy skrecaniu mam ttakie uczucie jakbny cos przeskakiwalo. Ale przypomnialo mi sie ze kolega ktory mi wymienial klocki w beci (jakies 3 miesiace temu) mowil ze niedlugo bede mial do wymiany lacznik stabilizatora , i tu moje pytanie , czy te objawy pasuja do tej czesci ? (tj. lacznik stabilizatora) ? licze na odp bo troche zal jezdzic z takim stukaniem boje sie ze moze cos dalej pojsc. BMW e36 coupe 1,6 1994r. Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Pasuja jak najbardziej. Wymien oba koszt noe duzy. Wysłane z mojego GT-N7000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Stawiam także na łączniki wymień komplet i powinno ucichnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fuji71 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Jeżeli chodzi o metaliczny dźwięk to tak jak koledzy już wcześniej napisali, prawdopodobnie łącznik stuka. Ale odnośnie przeskakiwania podczas skręcania to już może być coś gorszego. Najlepiej podnieś samochód i sprawdź ręcznie luzy w zawieszeniu. Złap za koło i ruszaj w każdą stronę, skręć kołami w jedną, drugą stronę i zakręć kołem. Wysłu**** szumu łożyska o ile wiesz jaki to dźwięk, jak nie to podjedź do jakiegoś mechanika i pewnie Ci od ręki sprawdzą. Łącznik stabilizatora to nic strasznego, ale jak może być coś jeszcze to lepiej sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Stuki w zawieszeniu to może być wszystko, od łączników, stabilizatorów, po wahacze. Najlepiej podjedź na diagnostykę na dobre szarpaki, a 90 % wad zawieszenia wyjdzie Ci jak na palcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi