Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam tak jak w temacie. Potrzebuje w miarę ogarnięta osobę z kablem do mojej e39 530d 184KM prod(12.99) Wyjście chyba okrągłe pod maska. Chciałbym zrobić ogólna diagnostykę pokasować bledy sprawdzić ciśnienie pompy progowej i etc gdyż borykam sie z jakimiś problemami w aucie leci 200 i koniec i często sie wiesza, np do 140-150 normalnie przyspiesza a nagle mul nie wiem co to może być i dlatego w pierwszej kolejności chce ją sprawdzić na kopmpie. Czy byłby ktoś na tyle uczynny i mógłby podłączyć pod kabel i obadać o co może chodzić ? Oczywiście nie ma nic za darmo i jakaś flaszka będzie :P

a skąd jesteś?bo nie wiem,czy mi kabel starczy:p

aaa,i jestem w miare ogarnięty,chyba

Dirty ale miałeś ostatnio telepatyczny serwis diagnostyczny wdrożyć :drunk:

Sory za OT ale się nie mogłem powstrzymać kuog

PS... a nawiązując do Magików ... to Dirty spokojnie ogarnie temat :drunk:

Przeplywka badz czujnik walka rozrzadu moze dawac takie objawy, rowniez pompa paliwa oraz zapchany filtr paliwa (czesto). Zapraszamy do tematu przedstaw sie oraz do uzupelnienia profilu :) cisnienia pompy raczej nie da sie sprawdzic?

Mieszkam we Wrocławiu. Profil uzupełnię wraz ze zdjęciami tylko potrzebuje trochę czasu. Musze zdiagnozować co w tym aucie sie dzieje bo planuje zrobić wydech i soft co by auto sie lepiej zbierało bo na 19 ledwo idzie :( To co mnie nie pokoi to przy włączeniu zapłonu głośna praca pompy progowej, i reszta możliwych przyczyn to tak jak pisaliście jeszcze do tego chciałbym porównać czy u Was podczas upalnych dni tak głośno "wisko" chodzi. Auto mam od ok. 2 miesięcy i nie mam jeszcze nawet podstawowej wiedzy o tym aucie.

jak wisko sie załącza,to masz odgłos v8 pod machą:lol:,no chyba,że ty masz startującego JumboJeta:p,więc jest głośno(i fajnie),głośna praca progowej,już ją kwalifikuje do wymiany,bez kompa,jakby ci siadała pompa w zbiorniku,miałbyś problem 15 litrów:lol:

• 2 tygodnie później...

lijo jeżeli dysponował byś czasem w następnym tygodniu po 17 to ja chetnie skorzystam z twojej pomocy oczywiście nie za darmo, chciałem swoją machine podłączyć i sprawdzić co tam jej nie pasuje.

Przepraszam za wcinke w temat.

Dzięki Panowie za chęc pomocy. Byłem u dirtiego w sobote podpielismy pod kompa i tak jak przewidywałem progówka laduje 3,3 bara na biegu jałowym. Nowa progówka z najnowszej serii zamówiona pod koniec tyg wymieniam i mam nadzieje, że to bedzie strzał w dziesiatke :)

• 3 tygodnie później...

Witam ! Nie chcąc zakładac nowego temetu pisze tuaj. Jestem po wymianie pompy progowej. Niestety nie rozwiązało to moich problemów. Auto leci 200 i koniec. Najlepiej byloby sprawdzic cienisnei doładowania turbiny podczas logow dynamicznych tzn w jezdzie ? Wydaje mi, że mogą to być zapieczone kierownice turbiny. Muszę chyba wkoncu sciagnąć ta obudowe i sprawdzic czy to ciegno pracuje w plełnym zakresie. To teraz pytanie w jakim zakresie ma sie poruszac to ciegno co jest przy gruszcze turba. Nie wiem jak to dokladnie jest w tym aucie pisze w oparciu o poprzednie tez ze zmienna geometria lopatek. W tamtym aucie to byla przyczyna