Chakus Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Witam, posiadam e36 z 91 roku 2.0. Mam problem gdyz bez zadnej mojej szkody ani nic, przestaly mi sie palic prawe pozycje swiatel. Czyli prawa postojowka i prawa tylnia pozycyjna. Do tego doszlo tez brak podswietlenia tablicy zegarow. Szukalem po kablach i nic;/ Prosilbym o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 a bezpieczniki sprawdziłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 tez bym od tego rozpoczął prace naprawcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość staszek Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Może masz jakiś kabel przerwany i nie styka pytanie_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiSiEWSKi Opublikowano 9 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 Po otwarciu klapy bagażnika po lewej stronie masz wiązkę przewodów wewnątrz gumowanej tekstylnej izolacji. Rozetnij ją (delikatnie, coby kabli w środku nie poprzecinać) i najlepiej wymień (wlutuj) po kilka centymetrów przewodów w miejscach pozbawionych izolacji. Beznadziejny materiał na izolację w takich miejscach wybrali swoją drogą, bo ten kruszeje z wiekiem przy otwieraniu/zamykaniu klapy. Podobnie było z Mercedesami - izolacja kabli kruszała i odsłaniała "gołą" miedź. Zaizoluj wszystko dokładnie, bo ten fragment jest szczególnie narażony na wilgoć. Powinno być ok. Prawie na pewno to właśnie to miejsce. Najgorszy scenariusz to taka sama sytuacja, tyle że w wiązkach pod poszyciem podłogi z lewej strony przy drzwiach. U mnie wyczaiłem to pierwsze miejsce. Powodzenia :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel83 Opublikowano 16 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 tak jak koledzy piszą zacznij od sprawdzenia bezpieczników bo to co mówisz o światłach pozycyjnych wygląda własnie na uwalony bezpiecznik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maltarn Opublikowano 17 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 może nie w E36, ale starszym braciszku- E30 przeglądnięcie bezpieczników i wymiana spalonych naprawiłą takie same jak tutaj opisywane dolegliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi