kimi80 Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2006 Witam.Od kilku dni jestem posiadaczem BMW316-e30 rok 1989.Mam pytanie: musze wymienić łożysko w przednim kole,lewa strona-czy to łożysko jest połączone razem z piastą czy też mogę je wymienić oddzielnie( bez piasty)? z góry dzięki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2006 jest razem z piastą, ktora jest raczej nierozbieralna pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kimi80 Opublikowano 29 Października 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2006 Wielkie dzięki za odpowiedź. <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek75 Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2006 witam!mam pytanko w tym temacie,ostatnio wymienialem sam amortyzatory w przodzie i odrazu sprawdzilem czy nie ma luzu na lozyskach piast,luzu nie ma ale wydaje mi sie ze sa troche "suche" bo szumią.czy jest jakas mozliwosc je przesmarowac? jeśli tak to jak? Z góry wielkie dzieki!!! <bmw_3> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2006 na łożyskach nigdy nie ma luzu, najwyżej na sworzniach, ( no chyba że już łożyska nie ma :evil: ) zdejmij koło, na środku jest dekielek ( na wcisk ) i pod nim masz łożysko, napchaj tam smaru do łożysk o stałej konsystencji - zaszkodzić nie zaszkodzi a pomóc może :roll: , ale muszę Cię zmartwić jak już szumią to najwyżej można powstrzymać zużywanie się łożyska bo już trochę wytarte jest więc raczej nie przestanie już szumieć :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek75 Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2006 dzieki!jutro sprubuje! a tak a propo to tak samo sie robi jak w polonezie (moja pierwsza "fura :oops: " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2006 Siema! Niestety razem z piastą i przez to płaciłem rok temu około 250zł za łożysko i piastę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skasuj Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2006 Sa na allegro po 170zl sztuka ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beryl Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2006 tylko nie wkładaj chińskich CX, bo będziesz za jakiś czas to saamo robił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biohazard Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2006 Jakiś czas temu brałem łożysko przednie z piastą z allegro i razem z wysyłką wyszło 199 zł. Zastanawiałem się nad samym łożyskiem, ale odradzono mi a dlaczego?? 1. Szybsza wymiana, gdy jest z piastą oczywiście mniej roboty 2.Słyszałem, że można łatwiej uszkodzić łożysko wciskając jest na prasie do starej piasty ile w tym prawdy nie wiem, ale jestem zadowolony wszystko jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIT Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2006 witam jeżeli chodzi o wymiane łożysk to taką operacje można zrobiś samemu tylko trzeba sie zaopatrzyć w ściągacz do łożysk i kawałek rury najlepiej o średnicy wewnętrznej takiej samej jak wewnętrzna bieżnia łożyska młot i sprawne ręcę , ale tżeba pamiętać by łożysko wprowadzić prosto na czpień . Wymiana samego łozyska jest prawie tak samo pracochłonna jak wymiana całej piasty .Narka i pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2006 witam jeżeli chodzi o wymiane łożysk to taką operacje można zrobiś samemu tylko trzeba sie zaopatrzyć w ściągacz do łożysk i kawałek rury najlepiej o średnicy wewnętrznej takiej samej jak wewnętrzna bieżnia łożyska młot i sprawne ręcę , ale tżeba pamiętać by łożysko wprowadzić prosto na czpień . Wymiana samego łozyska jest prawie tak samo pracochłonna jak wymiana całej piasty .Narka i pozdro Tutaj się z kolegą nie zgodzę... Sam osobiście widziałem jak u mnie z przodu mechanik po odkręceniu śruby łożysko z piastą zdjął ręką, wymiana 20zł Ale z tyłu trzeba było już wyprasowywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIT Opublikowano 1 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 Witam tak będzie sie działo kolego w przypadku gdy stan łożyska i piasty jest opłakany bo jest to łożysko dzielone i obie bieżnie tego łożyska mają pasowanie ciasne jeżeli wiesz oczym pisze przy łożyskach dzielonych istnieje możliwość wykasowania luzu a jal bardzo szumi to i nasmarowanie nie pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi