Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Ja polecam Motorole Milestone. Koszt podobny a osiągi można znacząco zwiększyć. Kupujesz telefon rootujesz go później instalujesz cyanogenmoda (to alternatywa systemu taki mocno poprawiony android) tam w opcjach masz cpu overclock i kręcisz bezpiecznie do 1200MHz i śmiga jak błyskawica:) Polecam bo sam mam:)

A ja sądzę że dałeś dwa modele bo dwa się podobają Tobie :)

Dwa maja bardzo podobną specyfikacje więc idą łeb w łeb, ale za to całkiem inne menu i tu musisz wiedzieć które ci odpowiada.

Mi na przykład tylko nokia- motorola mnie męczy :)

Nie ma, nie było i nie będzie towaru którym sie wszystkim spodoba- sa gusta i guściki jaden mów że zły inny poleca.

Ale pochwal sie co kupiłeś i czym się sugerowałeś :)

• 2 tygodnie później...

U mnie 2 samsungi leżą w domu w szufladzie a nie używam ich tylko dlatego bo się nie da ich użyć po prostu się wysypały po 6-8 miesiącach. Natomiast Nokia x3 mi w pracy służyła 3 lata po czym mój młody biega z nią kolejne 2.

Chcesz mieć grata kupuj Fiata jak chcesz mieć auto na lata kup BMW , lub Audi - Szajsung to taki Fiat.

U mnie 2 samsungi leżą w domu w szufladzie a nie używam ich tylko dlatego bo się nie da ich użyć po prostu się wysypały po 6-8 miesiącach. Natomiast Nokia x3 mi w pracy służyła 3 lata po czym mój młody biega z nią kolejne 2.

Chcesz mieć grata kupuj Fiata jak chcesz mieć auto na lata kup BMW , lub Audi - Szajsung to taki Fiat.

Jako uzytkownik tej marki nie zgodze sie z tym. Oprocz smartphonow samsung mam kamere i telewizory tej marki i nie moge narzekac.

Wysłane z mojego GT-N7000

Jako uzytkownik tej marki nie zgodze sie z tym. Oprocz smartphonow samsung mam kamere i telewizory tej marki i nie moge narzekac.

Wysłane z mojego GT-N7000

Dokładnie, telewizory to kilka sztuk do tyłu zawsze były samsunga i pełne zadowolenie. Teraz od kilku miesięcy sgs2 i naprawdę lux, a więc ja polecam samsunga w 100%...

Jak już masz wypatrzone modele to proponuję pobawić się jednym i drugim - będziesz miał zarys możliwości, a przede wszystkim "przejrzystości" systemu.

Jeśli chodzi o trwałość - tu nikt nie zagwarantuje, że Nokia wytrzyma dłużej niż Samsung (i na odwrót). Wiele się słyszy o niskiej jakości Samsunga, ale mam wrażenie, że trzyma się to od początków telefonów tej firmy, a Samsung zrobił naprawdę potężny krok naprzód i znacząco się poprawił. Z drugiej strony co raz głośniej jest o jakości i trwałości Nokii (że się obniżyła). Ja obecnie użytkuję Nokie N900, ale przy wymianie na pewno zorientuję się co wybrać następnego (i nie wykluczam Samsunga).

Ja po pierwszym kontakcie z Windows Phone byłem zniechęcony, lecz teraz otrzymałem do testów Lumia 710 i coraz bardziej się przekonuję. Fakt, że na Androida jest więcej aplikacji, ale Microsoft podobno chce jak najbardziej zbliżyć swoje systemy aby można było korzystać ze swoich zasobów na dowolnym urządzeniu (podobnie jak Apple), więc Marketplace Microsoftu myślę, że się rozwinie.

Historie z tel komorkowym zapoczatkowalem w 1996 roku, Od tego czasu konsekwentie uzywam telefonow Nokia, dwa razy zdarzylo mi sie niec inna sluchawke ( eriksona oraz Neca) nigdy przenigdy Nokia mnie nie zawiodla ( uzywalem topowe modele), az do mojego ostatniego zakupu ( Lumia 800) . O ile ten smartfon sprawdza sie w obsludze internetu , jest szybki nie zamula , to tak naprawde Tworzy sie zamknieta grupa uzytkownikow , w kurza mnie , ze blut jest tylko do audio , brak wymiany plikow dzieki niemu:( ogolnie bardzo malo aplikacji na dz LUMNIE na dzien dzisiejszy Microsoft oraz Nokia obiecuja poprawe.

Dzieki mojej malzonce , ktora Uzywa sluchawki Samsunga GSII poznalem Androida i jestem nim bardzo zmile zaskoczony , bardzo dobry interfejs wrecz obsluga intuicyjna , slaba navi, ori Nokioska jest o niebo lepsza :) ale to jedyna rzecz w systemie Mozliwosc zapodania zewnetrznej pamieci oraz samodzielna wymiana baterii to ogromny plus Samsunga ( Lumia wym bat tylko serwis, pamiec tylko wewnetrzna) Wydaje mi sie albo to tylko zludzenie troche marnej jakosci Plastik obudowy SGIIS tu nokia wypada duzo lepiej. podsumowujac gdybym mial na dzis wybierac to wybral Bym SGIIS lub SgIII z Noki polecam przedawniona juz ale Najlepszy produkt ostatnich lat N8

Powiem Ci, że ciężki wybór - osobiście darowałbym sobie oba :4:

Ale jeśli ograniczasz wybór tylko do tych 2, to:

Taktowanie procesorów jest identyczne (Samsung Qualcomm MSM7227 | Nokia Qualcomm MSM7227A) - 800 mhz, więc tu mamy remis.

RAM - Samsung 384MB | Nokia 256MB - moim zdaniem mało w obu przypadkach, ale plus dla S.

Ekran TFT w obu przypadkach, w obu przypadkach blady i o nie najlepszych kątach widzenia, są tylko niewielkie różnice w rozmiarze Samsung 3.5" | Nokia 3.7" - remis, bo te 0.2" to w sumie nic.

Rozdziałka - Samsung 320x480 | Nokia 480x800 - plus dla N.

Aparat - 5Mpix w obu - remis.

Kamera - Samsung 320x240 MPEG4 20 fps | Nokia 640x480 MPEG4 30fps - zdecydowany plus dla N.

Rom - Samsung 158 + SDHC do 32 GB | Nokia 5GB i koniec - zdecydowany plus dla S.

System... Nie oceniam! Oba systemy mają swoje plusy i minusy i z obu systemów przy odrobinie chęci da się sporo wyciągnąć, zwłaszcza jeśli ogarniasz flashowanie. Nie wiem, jak teraz, ale do tej pory wszystkie - Android i Windows - brandowe ROMy (wrzucone przez operatora sieci w której kupujesz telefon) mocno spowalniały telefony, więc jeśli nic się nie zmieniło - poszukałbym sprawdzonego ROMu zrobionego prze fana i flashował telefon. Tym bardziej, że Samsung jest na Androidzie 2.2 Froyo, a Nokia na Windows Mobile 7.5 Mango - czyli oba są do (_!_) :4:

Wnioski wyciągnij sobie samkuog