CrisELdi Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Witam Założyłem sobie tempomat z kierownicą funkcjonalną wszystko git ale są tam dwa nie aktywne przyciski "R\T" "słuchawka" oryginalnie wykorzystane dla telefonu. Chwiałem kupić oryginalny zestaw ale to wiąże się z założeniu nowego nr tel oraz sam telefon ma dożo do powiedzenia. Nie znalazłem bluetooth dla tej wersji bmw E46. Wiec wpadłem na pomysł budowy mojego bluetooth szalone co? Ale udało się to zrobić w uproszczeniu przerobiłem mojego bluetooth Motorola H3 który posiada 3 przyciski 2 to sterowanie głosem 1 to "sluchawka" W połączeniu z micro kontrolerem At90s2313 który jest mózgiem i odbiera z szyni I-Bus sygnał wspominanych przycisków "R\T" "słuchawka" oraz steruje zestawem bluetooth Motorola H3 Dźwięk jest wysłany na radio na przedwzmacniacz. Test zrobiłem programowy Na I-Bus analizator i działa pięknie teraz tylko kompletuje resztę i odpalam w samochodzie. Testowałem na HTC sensation XL i działa naprawdę pięknie. Mam pytanie Gdzie ma umieścić mikrofon w samochodzie gdzie jest oryginalny? Co robi oryginalnie "R/T" przycisk jaką funkcje spełnia? Czy bluetooth powinien być uruchomiony zaraz po zapłonie czy uruchamiany z kierownicy [automatyczne parowanie z tel.]? Jak widzicie to? poz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 w niektórych radiach samochodowych po przekręceniu kluczyka radio się uruchamia i automatycznie wyszukuje tel który został połączony zapisane dane a mikrofon najczęściej jest zamontowany na podsufitce koło lampki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Dokładnie mikrofon jest obok lampki z przodu na suficie, a jeżeli chodzi o uruchamianie to w oryginale jest tak, ze jak masz telefon sparowany z blutem to po przekręceniu zapłonu łączność jest automatyczna... pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Moduł znajduje się w bagażniku na samej gorze po lewej stronie tam gdzie reszta gratów. Jeśli jest wszystko sprawne parujesz tel. i po zapisaniu danych przy kolejnym uruchomieniu radia ono już samo się łączy z telefonem. Reszta jak opisali koledzy wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi