baranina Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 witam mam pytanie ile wam pali 330d touring w automacie 2002 rok 184km,jakie jest spalanie na postoju w miescie i na trasie bo mnie sie wydaje ze zbyt duzo pali.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 spalanie na postoju idzie w nieskończoność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baranina Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 acha czyli jest ok u mnie wszystko,a czy spalanie po miescie przy normalnej jezdzie bez szalenstwa na poziomie 10-11l to normalne?dodam ze przy bucie jest nie wiele wieksze wychodzi tak 11,7l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Po wyzerowaniu kompa na postoju spalanie możne dojść nawet do 39l jednak podczas jazdy spadnie spadnie. 330d nie miałem ale jak duzo sie stoji na światłach rusza itd to 3 litrowy silnik trochę łyknie. Mam 2.0 i miasto mam +- 6 litrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Taka uwaga, na postoju liczy się litry na godzinę :lol: a nie na 100km, ale takich danych nie macie hehehe, M50B20 pali 1,2-1,3 litra na godzinę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 ale takich danych nie macie hehehe Juz mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość e34t Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 znajomy taxiarz ma 530d z 99rokui mówi wrocław czy po Laskowicach max mu 9 litrów pali. Twoje auto lżejsze i spalanie powinno być mniejsze choć to jest 3.0 to w mieście naprawde minimalna różnica ale na wrocek dałbym 10. Każde auto musi spalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 kolego masz z tego co widze napęd na 4koła... więc spalanie nomalne masz..... jeśli był miał manuala i napęd na ośke to około 8 litów był miał.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baranina Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 ja mam 330d nie wdarł sie bład w moim opisie,wiec chyba nie do konca jest wszystko z moim autkiem,sadze ze pali za duzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Nie ma co przesadzać. Wszystko zależy od charakterystyki prowadzenia fury. Ja mam 2.0 i jak przewaga jest miasta (małe miasteczko) to na kompie wyświetla mi się w granicach 7-8 litrów, a dodam, że przekłamuje mi i pokazuje 0,5litra mniej niż w rzeczywistości... Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 jakie jest spalanie na postoju w miescie i na trasie Spalanie jest takie samo, nie zaleznie czy stoisz w miescie czy na trasie lolol A serio miasto miastu nie równe, podobnie jak trasa, dochodzi jeszcze czynnik buta.... oczywiscie w dizlu mniejsze róznice w zależności od buta niż w benzynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Dokładnie, dlatego różnice w spalaniu 1-2 litra to zależność tego jak kto jeździ Dlatego jak nie masz jakiegoś kosmicznego spalania rzędu 15litrów to znaczy, że wszystko jest oki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavo71 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Ja mam 330Xda po sofcie i u mnie przy dynamicznej jezdzie w mieście jest koło 11-12 litrów. Przy meczeniu auta spod swiateł i krótkich przejazdach udało mi się osiągnąc okolice 14 litrów Nie licz ze to bedize palic tyle co 2.0 lub 1.9 tdi. Tutaj jest 3.0 i 9 litrów to sadze minimum w miescie plus ze masz automat to 10 nie wyjęta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Właśnie dziś. Koło mojego warsztatu jest warsztat gazowników jem jabłuszko i podjeżdża 730 no to biegnę popatrz bo fajnie ryczała. Wysiada koleś lat około 30 i drze ryja do tego z warsztatu ze mu spieprzył instalacje, że to auto miało mniej palić , a spala mu na mieście 14-15 gazu. Jednostka napędowa w tym BMW to 3,5 litrowy silnik. Ciekawe ile mu paliła PB bo tego się nie dowiedziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelo Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 a jak się to ma do pytania o spalanie w 3D :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 a jak się to ma do pytania o spalanie w 3D Pomyśl trochę podobno to nie boli ! ! ! Ma to takie samo znaczenie jak diesel 3.0 bez i z automatem itp. Pali tyle ile ma palić i kropka poza tym były porównania wyżej z 2.0 to chyba tez nie to samo? Dla wyjaśnienia dodam że kupując auto z silnikiem 3.0 lub 3.5 nie ma co liczyć na spalanie rzędu 6-7 litrów ale to można chyba wydedukować z tego tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelo Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 [ATTACH=CONFIG]21934[/ATTACH] gość pyta o spalanie diesla a ty mu piszesz że czyjaś tam 3,5 pali 15 lpg ,dobry musisz mieć towar :lol::mrgreen:kuog :4: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 ja-******le.jpg N/C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi