Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

znajomy taxiarz ma 530d z 99rokui mówi wrocław czy po Laskowicach max mu 9 litrów pali.

Twoje auto lżejsze i spalanie powinno być mniejsze choć to jest 3.0 to w mieście naprawde minimalna różnica ale na wrocek dałbym 10.

Każde auto musi spalić

Nie ma co przesadzać. Wszystko zależy od charakterystyki prowadzenia fury. Ja mam 2.0 i jak przewaga jest miasta (małe miasteczko) to na kompie wyświetla mi się w granicach 7-8 litrów, a dodam, że przekłamuje mi i pokazuje 0,5litra mniej niż w rzeczywistości... :) Pozdr

jakie jest spalanie na postoju w miescie i na trasie

Spalanie jest takie samo, nie zaleznie czy stoisz w miescie czy na trasie lolol

A serio miasto miastu nie równe, podobnie jak trasa, dochodzi jeszcze czynnik buta.... oczywiscie w dizlu mniejsze róznice w zależności od buta niż w benzynie ;)

Ja mam 330Xda po sofcie i u mnie przy dynamicznej jezdzie w mieście jest koło 11-12 litrów. Przy meczeniu auta spod swiateł i krótkich przejazdach udało mi się osiągnąc okolice 14 litrów :D Nie licz ze to bedize palic tyle co 2.0 lub 1.9 tdi. Tutaj jest 3.0 i 9 litrów to sadze minimum w miescie plus ze masz automat to 10 nie wyjęta.

Właśnie dziś. Koło mojego warsztatu jest warsztat gazowników jem jabłuszko i podjeżdża 730 no to biegnę popatrz bo fajnie ryczała. Wysiada koleś lat około 30 i drze ryja do tego z warsztatu ze mu spieprzył instalacje, że to auto miało mniej palić , a spala mu na mieście 14-15 gazu. Jednostka napędowa w tym BMW to 3,5 litrowy silnik. Ciekawe ile mu paliła PB bo tego się nie dowiedziałem :D

a jak się to ma do pytania o spalanie w 3D

Pomyśl trochę podobno to nie boli ! ! !

Ma to takie samo znaczenie jak diesel 3.0 bez i z automatem itp.

Pali tyle ile ma palić i kropka poza tym były porównania wyżej z 2.0 to chyba tez nie to samo?

Dla wyjaśnienia dodam że kupując auto z silnikiem 3.0 lub 3.5 nie ma co liczyć na spalanie rzędu 6-7 litrów ale to można chyba wydedukować z tego tematu.