Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Po włączeniu biegu wstecznego jest 3 sekundowy sygnał czytałem juz na forum ze to moze oznaczac uszkodzenie któregoś z czujników lub modułu pdc... Sprawdziłem czujniki tak jak polecacie na forum czyli przykładałem ucho i we wszystkich słychać takie mruczenie dodatkowo w trzech czuc jeszcze pod palcem mrowienie a w czwartym juz nie... Mizna jakos sprawdzid sam moduł pdc czy jest padniety czy to ten czwarty czujnik pod którym nie czuc mrowienia??

Sprawdziłem czujniki trzy reaguja na zblizenie palca i szybciej cykaja a jeden cyka cały czas w takim samym tempie nie reaguje na dotyk czy zblizenie... Myslicie ze jest uwalony? Dzis znów próbowałem podłaczyc kts i połaczyl sie tylko ze sterownikiem silnika innych systemów nie wykrył i znów musiałem odpinac akumulator by zaczoł pokazywac ta ikonke na licziku z autem i otwartymi dzrzwiami bo po podłaczeniu do kts znika mi ta okonka wkurzajace to jest...

ja po prostu zamienilem walnięty czujnik z dobrym i wiedziałem czy wina leży po tronie czujnika czy gdzie indziej. Jeżeli po zamianie miejscami dobry czujnik przestaje działać to możesz raczej szukać przerwy na kablu albo błędu w sterowniku. Proste i nie potrzeba dziwnych kabelków :)

Pozdrawiam !

ja po prostu zamieniłem walnięty czujnik z dobrym i wiedziałem czy wina leży po tronie czujnika czy gdzie indziej. Jeżeli po zamianie miejscami dobry czujnik przestaje działać to możesz raczej szukać przerwy na kablu albo błędu w sterowniku. Proste i nie potrzeba dziwnych kabelków :)

Pozdrawiam !

Oczywiście ze mozna sie tak bawić jadnak zawsze istnieje mozliwość narobienia sobie wiekrzej biedy jak coś pojdzie nie tak.

Chyba lepiej podłączyć kompa.

silnik i poduszki powietrzne,też naprawiasz metodą prób i błędów?bez dziwnych kabelków?

...bezcelowe uogólnienie. facet potrzebuje prostej metody zwłaszcza, że napisał o tym że chwilowo nie chce inwestować. Zamiana czujników jest rownie niebezpieczna co zamiana miejscami żarówki lewej z prawą a może przynieść rozwiązanie. Po co więc brnąc w poszukiwania odpowieniego kabla diagnostycznego skoro można prościej :idea: :lol:

Po co więc brnąc w poszukiwania odpowieniego kabla diagnostycznego skoro można prościej

bo trza myśleć przyszłościowo:-P

wyluzuj,to przecież żarcik był,aleeee,aleee,taki dziwny kabelek ułatwia życie:lol: