pawel83 Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Po włączeniu biegu wstecznego jest 3 sekundowy sygnał czytałem juz na forum ze to moze oznaczac uszkodzenie któregoś z czujników lub modułu pdc... Sprawdziłem czujniki tak jak polecacie na forum czyli przykładałem ucho i we wszystkich słychać takie mruczenie dodatkowo w trzech czuc jeszcze pod palcem mrowienie a w czwartym juz nie... Mizna jakos sprawdzid sam moduł pdc czy jest padniety czy to ten czwarty czujnik pod którym nie czuc mrowienia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 podłączasz inpe,i ci mówi który8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel83 Opublikowano 31 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Problem w tym ze nie posiadam inpy mam tylko kts boscha ale ten przez pin 20 nie odnajduje zadnego systemu oprócz silnika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 instalacja inpy 10 min,kabel z przejściówką ok 90zł,no w czym problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel83 Opublikowano 31 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 w tym ze aktualnie nie posiadam wolnych srodków... ale dzieki za interesujace podpowiedzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Skad jestes? Wysłane z mojego GT-N7000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 jeśli czujnik działa to tyka szybko jak ucho przyłożysz....... dziś właśnie swojego parktonika zreanimowałem bo mi kts pokazał który Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel83 Opublikowano 31 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Jelenia góra... spróbuje jutro jeszcze raz podpiac kts i połaczyc sie z parktronikiem... wszystkie 4 dosc szybko cykaja ale jutro jeszcze tez sprawdze czy jest tak jak mówisz no i gratuluje trafnej diagnozy i rozwiazania problemu :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 tak jak pisałem mam przejściówkę za 20zł z allegro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel83 Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Sprawdziłem czujniki trzy reaguja na zblizenie palca i szybciej cykaja a jeden cyka cały czas w takim samym tempie nie reaguje na dotyk czy zblizenie... Myslicie ze jest uwalony? Dzis znów próbowałem podłaczyc kts i połaczyl sie tylko ze sterownikiem silnika innych systemów nie wykrył i znów musiałem odpinac akumulator by zaczoł pokazywac ta ikonke na licziku z autem i otwartymi dzrzwiami bo po podłaczeniu do kts znika mi ta okonka wkurzajace to jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 może to cię zainteresuje,cena nie jest tragiczna ADAPTER KTS CHINCH --> BMW 20 pin (2516679413) - motoAllegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel83 Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Dzieki widzoałem własnie ten adapterek tylko ze po podpieciu kts-a lączy sie tylko z silnikiem i dodatkowo znika ikona auta na zegarach nie wiem dlaczego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo 520 Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 ja po prostu zamienilem walnięty czujnik z dobrym i wiedziałem czy wina leży po tronie czujnika czy gdzie indziej. Jeżeli po zamianie miejscami dobry czujnik przestaje działać to możesz raczej szukać przerwy na kablu albo błędu w sterowniku. Proste i nie potrzeba dziwnych kabelków Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 ja po prostu zamieniłem walnięty czujnik z dobrym i wiedziałem czy wina leży po tronie czujnika czy gdzie indziej. Jeżeli po zamianie miejscami dobry czujnik przestaje działać to możesz raczej szukać przerwy na kablu albo błędu w sterowniku. Proste i nie potrzeba dziwnych kabelków Pozdrawiam ! Oczywiście ze mozna sie tak bawić jadnak zawsze istnieje mozliwość narobienia sobie wiekrzej biedy jak coś pojdzie nie tak. Chyba lepiej podłączyć kompa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Proste i nie potrzeba dziwnych kabelków silnik i poduszki powietrzne,też naprawiasz metodą prób i błędów?bez dziwnych kabelków?:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Poduszki powietrzne na pewno ale tylko raz się da naprawić bez kompa ( pod akumulator ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo 520 Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 silnik i poduszki powietrzne,też naprawiasz metodą prób i błędów?bez dziwnych kabelków? ...bezcelowe uogólnienie. facet potrzebuje prostej metody zwłaszcza, że napisał o tym że chwilowo nie chce inwestować. Zamiana czujników jest rownie niebezpieczna co zamiana miejscami żarówki lewej z prawą a może przynieść rozwiązanie. Po co więc brnąc w poszukiwania odpowieniego kabla diagnostycznego skoro można prościej :idea: :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Po co więc brnąc w poszukiwania odpowieniego kabla diagnostycznego skoro można prościej bo trza myśleć przyszłościowo:-P wyluzuj,to przecież żarcik był,aleeee,aleee,taki dziwny kabelek ułatwia życie:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Ja zrobilem lewy tyl a wywalilo mi na na przodzie prawy (a wczeaniej dzialaly) zbieg okolicznosci czy cos uwalilem. Ppdmiana wskazuje na wiazke Wysłane z mojego GT-N7000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel83 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Chyba jednak sie nie obejdzie bez kompa wiec kupie interfejs diagnostyczny z inpa moze to bedzie dzialac jak nalezy... tester interfejs do BMW INPA obd2 usb e46 e39 e60 (2510823503) - motoAllegro wczesniej czy pózniej napewno sie przyda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 paweł,przekonasz się,co ona potrafi,będziesz naprawde zadowolony,a jeszcze masz do tego ncsa,jeśli byś chciał podpowiedzi przy instalacji,to zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel83 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 ok dzieki napewno sie odezwe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi