beryl Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2006 witam, mam taki problem, a może i nie, bo nie wiem czy tak jest we wszystkich beniach ... mianowicie gdy ustawię ciepłe powietrze na mniej wiecej 3/4 ciepła to z nawiewu środkowego mam zimne powietrze. Na szybę i nogi leci ciepłe. Jak dam ciepłe na maksa to ze wszystkich leci ciepłe, a tylko troche mniej to ze środka leci zimne. czyżby jakaś klapka nie domykała, czy tak jest u Was też? Wszystkie suwaki chodzą płynnie bez zacięć i oporów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2006 Masz ustawiony nawiew na nogi / szyby / czy bezpośredni ?? Na środkowym ustawieniu (czyt. bezpośrednio) zawsze leci mi powietrze nieogrzewane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacGywer Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2006 ja tez mialem taki problem nieczailem tego ale odnalazlem taki guzik u siebie na ktorym pisze ''auto'' i tam naciskam ustawiam ile stopni ma byc i sie juz niemartwie samo sie wszystko reguluje wedlug potrzeb poszukaj tez tego guzika moze co to tez pomoze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2006 wątpie żeby beryl mial klime w E30 m40 co do tego problemu mam tak samo, a nawet do dam ze nawiewy pod fotelami lewdo dmuchaja, dopiero jak dam na full i tylko na nogi to cos czuje tam wtedy pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łazik Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2006 to jest fabrycznie tak zrobione,tak ma być :wink: .jak masz ustawione na 3/4 to ze środkowego ma lecieć zimne.i według mnie jest to suuuper rozwiązanie ponieważ nie trzeba otwierać np.okna żeby mieć świerze powietrze w samochodzie bmw_beer a te pod fotelami to wogóle niedmuchają[ te pod siedzeniami] a jak jest u was bo niewiem czy je jakoś wyczyścić czy tak ma być???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beryl Opublikowano 26 Października 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2006 no to spoko, bo myślałem, że coś nie tak. W renówce też tak mam, że ze środkowego leci zimne jak ogrzewanie jest na ful i muszę na zimę zaklejać. Dziś zauważyłem, że jak na suwaku trochę skręcę ciepłe na szybe to mam też ciepłe ze środkowych nawiewów. dzięki bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OpTo Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2006 jamam dokladnie tak samo :D:D: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 to ja mam wiekszy problem bo mi prawa strona wogóle nie grzeje,a temp jest nastawiona na 26 stopni.i co tu robic bo zima idzie.na kierowce goracy nawiew jest z lewej strony,ale prawa to lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2006 tak ja pisza koledzy, nawiew srodkowy (na twarz) jest nawiewem swiezego powietrza, ogrzewanie dziala tylko na nogi lub szybe. Nawiew na nogi dziala mi lepiej po wymianie filtra kabinowego, nawet powietrze dolatuje na tylnia kanape ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2006 u mnie ze srodkowego leci ciepłe powietrze i cała lewa strona na kierowce czy na nogi czy na szybe,ale na pasażera to leci zimne,to jest grzanie 2 strefowe z klimą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2006 u mnie ze srodkowego leci ciepłe powietrze i cała lewa strona na kierowce czy na nogi czy na szybe,ale na pasażera to leci zimne,to jest grzanie 2 strefowe z klimą. Jedyny sposob zeby lecialo Ci cieple powietrze to ze srodkowej duzek kratki jak masz klime i przekrecisz pokretlo przy kratce na czerwone, z bocznych i pasazera i tak leci zimne, a jak nie ma klimy to nie ma mozliwosci nawiewu cieplego na twarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2006 temp.jak jest ustawiona na max na prawą i lew strone,to było grzanie wszędzie nawet ze środkowej.teraz też tak jest tylko że od strony pasażera leci zimne czy na szybe,nogi czy na twarz.a z mojej strony to daje ciepłym nawet ze srodkowej kratki.a pokrętło pod środkową kratką jest na czerwonym i z niej daje ciepłe,a lipe mam z lewej,najgorzej że zima sie zaczyna,bo na szybe przednią od strony pasażera leci zimne i mam zaparowaną,albo zamarznieta.cała lewa strona nie grzeje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2006 temp.jak jest ustawiona na max na prawą i lew strone,to było grzanie wszędzie nawet ze środkowej.teraz też tak jest tylko że od strony pasażera leci zimne czy na szybe,nogi czy na twarz.a z mojej strony to daje ciepłym nawet ze srodkowej kratki.a pokrętło pod środkową kratką jest na czerwonym i z niej daje ciepłe,a lipe mam z lewej,najgorzej że zima sie zaczyna,bo na szybe przednią od strony pasażera leci zimne i mam zaparowaną,albo zamarznieta.cała lewa strona nie grzeje No to nie wiem , z tego co piszesz to masz cos z tym nawiewem bo w e36 nie ma innej opcji jak na rysunkach nizej.Sa tam przyklady z klima i bez, analogicznie kolor czerwony cieple powietrze a niebieski to zimne . oczywiscie mozna dac wszedzie zimne ale to karzdy wie. :roll: A jak Ci z jednej strony nie zmienia temp to moze te elektro zawory co innym pykaja tak, ja sie nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2006 jest tak że jak ustawie na szybe to z lewej strony ciepłe a z prawej zimne,na nogi tak samo.na pasażera z lewej i środek ciepłe a z prawej to zimne.nie wiem co mam juz z tym robic.a gdzie są te elektrozawory,w którym miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2006 jest tak że jak ustawie na szybe to z lewej strony ciepłe a z prawej zimne,na nogi tak samo.na pasażera z lewej i środek ciepłe a z prawej to zimne.nie wiem co mam juz z tym robic.a gdzie są te elektrozawory,w którym miejscu? moze tu cos znajdziesz http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=30798&highlight=elektrozawory [ Dodano: 16 Grudzień 06, 16:30 ] no i tu temat pod tytulem gdzie szukac e.zaworow http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=35392&highlight=elektrozawory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mauser Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2006 U mnie tak: na 3/4 ze środka zimne rgóra i dłó ciepłe na max ciepłe jak dam to ze wszyskich ciepłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pp100 Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2006 witam ja mam inny problem strasznie mi jedzie z kratek wlotów powietrza jak włacze wentylator (nie mam klimy)sa może jakies filtry czy cos takiego które sie mogły zanieczyścic w mojej e-30stce???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mauser Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2006 Filtra nie ma - mogły się nagromadzić liście, zanieczyszczenia które smierdzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2006 to co w e30 nie ma filtra?? to jedzie sie za ciezarowka po polnej drodze i caly kurz leci do auta!!?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2006 jaki dyfer do e-36 coupe 2.0 24v vanos i ile kosztuje,bo mi chyba sie kończy.jaki bedzie najlepszy do tego,z jakim przełożeniem.a najlepiej to jak go sprawdzic.wycieków nie ma.ale jest przy przyspieszaniu grzechotanie ciche,a jak noga z gazu to troche huczy z tyłu.doradzcie prosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pp100 Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 a gdzie i jak mam sie dostać ,zeby usunąc te zanieczyszczenai,zeby tak nie jechało????pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi