Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Moze i lepiej ale w pracy mam kts - Boscha który obsługuje prawie wszystkie marki... Podłaczenie do kts jest przez obd2 ale jest przejsciówka z 4 przewodami którymi mozna sie podpiac do innych gniazd w tym bmw tylko problem polega na tym ze nie mam w złaczu pinu 15... reszta sie zgadza

ludzie KTS boscha to program do diagnostyki wszystkich pojazdów większość aut na rynku obsługuje... mam taki w pacy i podłączam się często.... jak by każdy mały warsztat miał kupić pogramy do każdego auta to by nie było możliwe a on ma wszystkie........... i ten pogram kosztuje 12tyś zł (sama przystawka pod obd2 i progam)

• 1 miesiąc temu...

Panowie powracam do tematu...

A mianowicie nie kupiłem wkońcu inpy poniewaz jest ona w jezyku angielskim i wiekszosci rzeczy nie skumam... Męczy mnie natomiast to ze mam przecież w pracy KTS BOSCHA w jezyku polskim i łaczy sie on ale tylko ze sterownikiem silnika z niczym wiecej :!: w dodatku blokuje mi ten samochodzik na wyswietlaczu który informuje np: o otwarciu dzrzwi a po wyłączeniu zapłonu znika na stałe i wogóle sie nie zapala az do odpiecia akumulatora... Podpinam sie sie tylko pod pin 17 lub 20 ,14,19 moze jeszcze w którys trzeba sie wpiac zeby połączył sie z reszta sterowników???

Edytowane przez pawel83

autko mam z 96 roku i nie posiada pinu 15 a co do inpy to przeswietlałem forum i widziałem jakies spolszczenia błedów...

A powiedzcie mi jeszcze jedną rzecz do czego służy wykrywanie aktywnego zapłonu w inpie?? i czy ja do swojego autka potrzebuje tego fejsa z wykrywaniem zapłonu czy nie??

Edytowane przez pawel83

hmm akurat tak sie składa że posiadam przewód do vag vw i audi obd2-usb... Zdradzisz tajemnice jak to przerobic do BMW? :)

Ale i tak bede musiał kupic inpe bo nie moge dojsc co jest nie tak z pdc i juz mnie to wkurza po za tym przeciez i tak napewno sie przyda do wielu innych rzeczy... Widziałem za 99 zł. inpe z aktywnym zapłonem na alledrogo...

Edytowane przez pawel83