pawel83 Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Witam Mam pytanko jak podłaczyć bmw e39 z 1996 roku? w kts pokuzuje mi ze mam sie wpiac w pin 20 i pin 15 ale pinu 15 brak w złaczu... W e36 łaczył sie bez problemu bo były te piny... Prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 a nie lepiej fejsa kupić? [ATTACH=CONFIG]21707[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel83 Opublikowano 24 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Moze i lepiej ale w pracy mam kts - Boscha który obsługuje prawie wszystkie marki... Podłaczenie do kts jest przez obd2 ale jest przejsciówka z 4 przewodami którymi mozna sie podpiac do innych gniazd w tym bmw tylko problem polega na tym ze nie mam w złaczu pinu 15... reszta sie zgadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 a działałeś kiedyś DISem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 kolego a jakiego masz ktsa?? ja mam 508 chyba i bez problemowo się łącze a bmw moim mam do tego przejściówkę chińską z obd2 na okrągły BMW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 podłanczasz linie K do pinu 20 lub 17 i tyle nowsze modele nie używają lini L z pinu 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel83 Opublikowano 25 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 ok dzieki połaczył sie ale tylko ze sterownikiem silnika innych systemów nie wykrył i jeszcze do do tego znikneła mi informacja na liczniku o otwartych dzrwiach dopiero po odłaczeniu klemy wróciło do normy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 25 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 do BMW najlepiej używać inerfejsu i programów do tego przeznaczonych, czyli Inpa i DIS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 Moje zdanie, to nie kombinować. Inpa albo Carsoft i nie ma problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 ludzie KTS boscha to program do diagnostyki wszystkich pojazdów większość aut na rynku obsługuje... mam taki w pacy i podłączam się często.... jak by każdy mały warsztat miał kupić pogramy do każdego auta to by nie było możliwe a on ma wszystkie........... i ten pogram kosztuje 12tyś zł (sama przystawka pod obd2 i progam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 ludzie KTS boscha to program do diagnostyki wszystkich pojazdów zrobi mi to,co DIS ?,zmiane softu,poprowadzi za rączke,w razie jakiejś awarii?,zrobi test przepływki,vanosa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 hola hola on tylko odczyta błędy skasuje i pomoże w napawie auta:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 hola hola on tylko odczyta błędy o tym właśnie mówię,lipa:lol::lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Nie ma jak to komp i fejs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel83 Opublikowano 14 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 (edytowane) Panowie powracam do tematu... A mianowicie nie kupiłem wkońcu inpy poniewaz jest ona w jezyku angielskim i wiekszosci rzeczy nie skumam... Męczy mnie natomiast to ze mam przecież w pracy KTS BOSCHA w jezyku polskim i łaczy sie on ale tylko ze sterownikiem silnika z niczym wiecej :!: w dodatku blokuje mi ten samochodzik na wyswietlaczu który informuje np: o otwarciu dzrzwi a po wyłączeniu zapłonu znika na stałe i wogóle sie nie zapala az do odpiecia akumulatora... Podpinam sie sie tylko pod pin 17 lub 20 ,14,19 moze jeszcze w którys trzeba sie wpiac zeby połączył sie z reszta sterowników??? Edytowane 14 Września 2012 przez pawel83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 który masz rok auta? masz linię L na pinie 15? co do kupowania Inpy i jej języków to słabo czytasz forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 Może podjedziesz do któregoś z Nas posiadaczy fejsa i programów do bmw to się prześwietli wszystko Bardzo kumate virusy to Dirty i Grzesiek a inpę ma dużo z Nas.Wybieraj sam do kogo podjedziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel83 Opublikowano 15 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 (edytowane) autko mam z 96 roku i nie posiada pinu 15 a co do inpy to przeswietlałem forum i widziałem jakies spolszczenia błedów... A powiedzcie mi jeszcze jedną rzecz do czego służy wykrywanie aktywnego zapłonu w inpie?? i czy ja do swojego autka potrzebuje tego fejsa z wykrywaniem zapłonu czy nie?? Edytowane 15 Września 2012 przez pawel83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 czy ja do swojego autka potrzebuje tego fejsa z wykrywaniem zapłonu czy nie?? teoretycznie nie potrzebujesz tego,bo inpa będzie pracować bez problemu,ale DIS już sobie tego życzy,więc lepiej to mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel83 Opublikowano 15 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 yhy rozumiem warto pytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 dodamtylko że można kupić zwykłego VAGa za 30-40zł i przerobić, koszt 2zł, pod warunkiem że masz lutownice, cynę i bardzo sprawną rękę, w ten sposób otrzymasz interfejs USB do BMW z wykrywaniem zapłonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 widziałem jakies spolszczenia błedów... krótko to skwitowałeś,a ja głupi,pare miechów przy tym siedziałem:p;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 krótko to skwitowałeś,a ja głupi,pare miechów przy tym siedziałem:p;) widziales dirty, cza bylo se z interneta sciagnac :-) Wysłane z mojego GT-N7000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 16 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 Dirty i tak szacun masz Pomagasz i kumasz wiele... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel83 Opublikowano 16 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 (edytowane) hmm akurat tak sie składa że posiadam przewód do vag vw i audi obd2-usb... Zdradzisz tajemnice jak to przerobic do BMW? Ale i tak bede musiał kupic inpe bo nie moge dojsc co jest nie tak z pdc i juz mnie to wkurza po za tym przeciez i tak napewno sie przyda do wielu innych rzeczy... Widziałem za 99 zł. inpe z aktywnym zapłonem na alledrogo... Edytowane 16 Września 2012 przez pawel83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi