Hadzi Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Witam, wczoraj własnie wymontowałem klapki i po złożeniu wszystkiego i podłączeniu. Nie za załącza mi się turbo. Wiecie o co może chodzić? Może gdzieś za silnikiem idzie jakieś podciśnienie i przy montowaniu tylnej pokrywy silnika odczepiłem coś przez przypadek? Macie może schematy podciśnień do turba? Sorry jak już był taki temat ale nie mogłem znaleźć. Pozdrawiam Hadzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Zdejmij obudowę filtra powietrza i będziesz widział turbo... jest na nim taka "puszka" z "prętem" który powinien się ruszać... sprawdź czy po odpaleniu ten "pręt" zmienia swoje położenie... odczep wężyk i sprawdź czy dochodzi podciśnienie na ową gruszkę na filmiku widać gruchę [video=youtube;2SKzSGRQA4E] Z tym ze to silnik 320d 136km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Jak ściągałeś kolektor , to tam na tyle był wężyk od podciśnienia , może zapomniałeś założyć a może się uszkodził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 RealOEM.com BMW E46 320Cd Intake manifold AGR with flap control RealOEM.com BMW E46 320Cd Vacuum control-AGR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadzi Opublikowano 24 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Witam, już wiem co mi się zepsuło najprawdopodobniej podczas czyszczenia czujnika ciśnienia w kolektorze odpowiedzialnego za włącznie turbo, uszkodziłem go. Ja mam czujnik o numerach 7 787 142 10F22 i szukałem na allegro i nie znalazłem o takich numerach. W podróbie kosztuje 150zł (ale bym nie chciałbym kupować podróby bo zawsze one ch...jowo działają) w oryginale w serwisie kosztuje 339zł (trochę drogo bo używki na allegro kosztują po 80zł) i moje pytanie brzmi czy mogę założyć czujnik o innym numerze? Czy olać to i kupić podróbę nową, ale czy ona będzie dobrze działać? Pozdrawiam Hadzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi