Songo Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 (edytowane) Witam. Mam pytanko odnośnie elektrozaworka od turbo. Po zgaszeniu auta dziwnie "bruczy" jeszcze przez jakiś czas. Jest to nowy elektrozaworek, stary nie wydawał żadnych dźwięków (ale był zepsuty). Czy to normalne? Międzyczasie nakrecilem filmik Zaczyna wydawać dźwięk w momencie kiedy żaluzje otwierają sie po zgaszeniu silnika Edytowane 22 Lipca 2012 przez Songo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 niepodoba mi się to, ale jeżeli to ten EZ o którym myślę, to w 3.0d są 2 bliźniacze, pewnie u Ciebie też. wklej rysunek z realoem który to, a jeżeli masz 2 bliźniaki to podmień i zobaczy czy zastępczy też brzęczy w tym miejscu. A jak będzie pierdział ten sam - cóż, zdaża się kupić nowe sp....olone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songo Opublikowano 22 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Mam taki: Wygląda na to, że ten od AGRu jest taki sam. Jutro podmienię i sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 A tak okazyjnie zapytam, była jakaś przyczyna wymiany, czy tak sobie profilaktycznie? Nowy ori zapodałeś? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 stary nie wydawał żadnych dźwięków (ale był zepsuty). Jaro słonce ty nasze stary mu padł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Starość nie radość Widać za wcześnie wstaje do pracy... Po czym poznałeś że zepsuty? Pozdr Wysłane z mojego GT-I9100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songo Opublikowano 23 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Po czym poznałeś że zepsuty? Pisałem w swoim temacie o problemach z kopceniem - pojechałem na porządną diagnostykę i okazało się, że turbo późno wstaje, do tego są jakieś "nieszczelności" w układzie podcisnienia więc podejrzenie padlo na elektrozaworek. Jest jakiś sposób na sprawdzenie poprawności działania elektrozaworka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Podmiana jest szybka i bezproblemowa, jedno popołudnie z butelczyną podpiwku a po diagnostyce możnabyło spróbować podmienić od kogoś przed wymianą - takie rozwiązanie zawsze jest lepsze niż xx PLN w plecy bez pewności. sprawdzali \szczelność węży od podciśnienia? u mnie w kiedyś w Vectrze motor wchodził w awaryjny i kazali mi turbinę wymieniać, a magik podiął się kompem , włożył rękę w ciemno w silnik i wyjął zmurszały weżyk. 30 PLN z diagnozą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songo Opublikowano 23 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 (edytowane) Podmiana jest szybka i bezproblemowa, jedno popołudnie z butelczyną podpiwku a po diagnostyce możnabyło spróbować podmienić od kogoś przed wymianą - takie rozwiązanie zawsze jest lepsze niż xx PLN w plecy bez pewności. Akurat nie miałem od kogo pożyczyć takiego zaworka. sprawdzali \szczelność węży od podciśnienia? u mnie w kiedyś w Vectrze motor wchodził w awaryjny i kazali mi turbinę wymieniać, a magik podiął się kompem , włożył rękę w ciemno w silnik i wyjął zmurszały weżyk. 30 PLN z diagnozą Mam wężyki wszystkie wymienione na nowe silikonowe. Właśnie wróciłem od auta, podmieniłem zaworek z tym od EGR i .... cicho. Dziwna sprawa, nie wiem co o tym myśleć. Edytowane 23 Lipca 2012 przez Songo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi