Georgii Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Oki doki czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel83 Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 łapa dostepna jest tylko w oryginale ale koszt nie wielki bo niecałe 70 zł. wiec zamawiam i bedzie próba nr 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Czekam na cały koszt części bo chciałbym taki mod u siebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel83 Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 ok jak bedzie wszystko ok to powiem ci czego dokładnie potrzebujesz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Ja tez czekam z niecierpliwością na "dalszy ciąg programu". W sumie jest już listopad więc może Paweł83 ogarnął już temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel83 Opublikowano 26 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 heh niestety nie zrobiłem jeszcze drugiego podejśćia ze względu na brak czasu , nawet uszczelki pod miską nie wymieniłem jescze ehh, ale zakupiłem już wszystkie potrzebne elementy i jak bedzie czas to wezme sie za to i dam znać jak to wyszło ale na 99% jestem pewny że bedzie git... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 a jakiej średnicy masz tarczę sprzęgła? 240mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel83 Opublikowano 27 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Wiesz co nie pamietam dokladnie ale chyba tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 10 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 (edytowane) Ja już mam wszystko co potrzebne do zmiany na sztywniaka i w tygodniu będzie robione. Po operacji napisze jak się sprawuje pacjent i jak jeździ. Paweł jak będziesz robił to pamiętaj,że na śruby do zamachowego musisz dać klej na gwint Klej Anaerobowy zabezpiecz gwintu 10ml ŚREDNI W-wa (3055946248) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. np. taki Edytowane 10 Marca 2013 przez Georgii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartoszk Opublikowano 10 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 Fajnie by było gdybyś przy okazji dzielenia się wrażeniami z jazdy po operacji "sztywne koło zamachowe" napisał też w jednym poście dokładnie co trzeba mieć aby taki myk wykonać. Ja dostałem następujące informacje od użytkownika innego forum: - koło zamachowe od silnika m50b20, np. z bmw e36 bez klimy, - tarcza sprzęgła ze sprężynami do tego docisk też z m50b20, - łapa sprzęgła od e46 z silnikiem czterocylindrowym, e34 tds-a, lub jakiegoś v8 ale najlatwiej znaleźć tds-a, - łożysko wyciskowe we wszystkich bmw jest takie samo więc jak masz dobre to możesz zostawić - najważniejsze to krótkie śruby od koła zamachowego te co do wału przykręcasz, śruby muszą być oryginalne, najłatwiej zdobyć od m40 1.6 i 1.8 bo wszystkie sztywne miały takie same, Taka jest różnica w łapach, po prawej ta do sprzęgła m50 po lewej m52 Zaznaczam że te informację uzyskałem od użytkownika innego forum poświęconego BMW, zdjęcie też jest jego autorstwa. Jeżeli coś się nie zgadza w tym co napisałem, proszę wyprowadźcie mnie z błędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 (edytowane) A więc kolego potrzebne będą takie klamoty jak : koło zamachowe od e36 lub e34 od silnika m50b20 lub b25 z początku produkcji bez klimy, tarcza sprzęgła, docisk również z tych modeli najłatwiej będzie m50b20 bez klimy,komplet krótkich śrub do koła tych z e36 bez klimy i najważniejsze to łapa sprzęgla od m50 lub e46 z silnikiem 4 cylindrowym,a także od tds-a, ja mam od tds`a,klej do zabezpieczenia gwintu przed odkręceniem średni wystarczy i zmywacz w aerozolu ja kupiłem valvoline.I przed zamontowaniem wszystkie powierzchnie styków i cierne porządnie spryskać aby cały tłuszcz i brud zleciał. Jeśli nie chcecie dużo wydać to wszystkie klamoty kupicie używane ale tarcze sprzęgła i łożysko oporowe polecam kupić nowe. I wymieńcie przy okazji olej w skrzyni bo naprawdę się zużywa a i jego właściwości smarne spadają ja miałem brązowy,a świeży jest jasno żółty jak strumień z Wacka po Kasztelanie Ps. dziękuję za pomoc w załatwieniu klamotów do tej operacji,dzięki Adam bmw_beer Edytowane 11 Marca 2013 przez Georgii 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Wrażenia po pierwszej jeździe lekki szok bo sprzęgło chodzi bardzo lekko. Na razie nie mogę zbytnio deptać,więc nie wiem jak auto się zbiera czy przyspiesza powyżej 2,5 tyś. Robiłem cały silnik więc muszę poczekać. Ale czy to normalne,że pedał sprzęgła chodzi tak lekko ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magnetx Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 ....Ale czy to normalne,że pedał sprzęgła chodzi tak lekko ? Georgii nie mówi się pedał sprzęgła bo to brzydko ;P teraz mówi się gej sprzęgła gej gazu i gej hamulca hahahah :4: "...żart..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Luzik Paweł zrobiłeś te sprzęgło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel83 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 hehe nie ale muszę sie za to zabrać bo już mi na nerwy działa to stukanie już nie długo ogarnę temat... A właśnie musze jeszcze skrzynie biegów kupic jakąś dobrą bo ta moja wydaje już dziwne dzwięki i głośno pracuje tak olej jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Aha no mnie też dwumasa wkurzała teraz jest cisza. Jestem ciekaw czy u kogoś jeszcze po zmianie na sztywniaka sprzęgło chodzi tak lekko i delikatnie jak u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel83 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Georgii to normalne że po wymianie sprzęgła na nowe wszystko pracuje dużo lżej więc to zupełnie normalne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Odgrzeje kotleta Paweł zrobiłeś tego sztywniaka czy nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel83 Opublikowano 17 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Tak zrobiłem i wymieniłem przy okazji szkrzynie biegów bo moja już mocno wyła no i jeszcze posżła nowa podpora wału napędowego. Wszystko działa bez zarzutu tak jak działać powinno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 No to elegancko A jakie sa objawy jak podpora wału walnięta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtec1987 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 A więc tak jak prosiłeś, dalej będę zadawał pytania tutaj, nie wiem co z tą łapą od tds-a , obojętnie jaki silnik ? Może być z 2,5 e46 ? Bo z takowego mam możliwość kupić ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Wojtec łapa sprzęgła np z motoru m50 ale najławiej tds`a. Musiałbyś sprawdzić nawet po numerach oem,ja wsadziłem od tdsa. Poczytaj sobie ten cały temat ew w szukajce wpisz remont silnika m52. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel83 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Łapa może byc z motoru M40 koszt w serwisie to ok 70 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtec1987 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 (edytowane) Wojtec łapa sprzęgła np z motoru m50 ale najławiej tds`a.Musiałbyś sprawdzić nawet po numerach oem,ja wsadziłem od tdsa. Poczytaj sobie ten cały temat ew w szukajce wpisz remont silnika m52. No dobrze od tds, ale z jakiego tds o to właśnie pytam, bo z Twojej wypowiedzi wynika że z e46 : to łapa sprzęgla od m50 lub e46 z silnikiem 4 cylindrowym,a także od tds-a Wiec jak wyżej pisałem mam możliwość kupna z e46 od 2,5 tds Edytowane 29 Kwietnia 2015 przez Wojtec1987 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel83 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Łapa sprzęgła 21 51 1 204 229 Masz tu numer oryginału łapy potrzebnej do sztywnego koła zamachowego masz tutaj wszystkie modele bmw i silników z których możesz zastosowac łapę do sztywnego koła http://www.bmwstore.pl/pl/katalog/produkt/1204229-lapa-sprzegla/i47434/kL/sM/r1992/m02 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi