betkos36 Opublikowano 20 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Witam.mam pytanie.moja bema gubi gdzies plyn z chlodnicy i niewiadomo gdzie jest przyczyna,wycieku zadnego nie widac,bylem w servisie bmw sprawdzali mi testerem plyn czy przedostaja sie do niego spaliny i jest ok.sprawdzali wszystko i nic nie znalezli.moze ktos mial podobny problem.prosze o pomoc.e39 3.0d po lifcie z webasto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 20 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Nie ma opcji, by ubywało płynu, albo wycieka na zewnątrz, albo do środka silnika. Tylko tu zaczynają się schody. A jeszcze , czy w kabinie w okolicy nawiewów na nogi nie ma mokro lub nie czuć lekko słodkiego zapachupytanie_bmw. Dobrze rozgrzej motor i zgaś, podnieś machę i poobserwuj wszystkie przewody, łączenia, chłodnicę . Płyn po rozgrzaniu rozpręża się, a szczególnie to widać po wyłączeniu rozgrzanego silnika.A jeśli faktycznie nic nie widać to już głębsza sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 20 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Czary nie istnieją to tylko iluzja skoro go ubywa to musi się gdzieś podziać , kolega dobrze radzi nagrzej i sprawdzaj. Jeśli nie będzie nigdzie na zewnątrz to będzie trzeba zacząć szukać w środku. Zobacz czy nie masz osadu na korku, w dieslowski tłumik to trzeba wiadro wlać by przeleciało na druga stronę ale dla zasady zobacz czy niczym nie pluje. A tak BTW ile tego płynu Ci brakuje i w jakim czasie on ginie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Satyr Opublikowano 20 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Witam ,mi gubił płyn w M52 2,8 też nie wiedziałem czy głowica czy co ,,-dobrze dokręcić korek ale to dooobrze i wszystkie opaski na przewodach,,i pomogło-teraz ani mililitra nie zejdzie:bag:!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUCHU 77 Opublikowano 20 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 zobacz czy ci przewody nie twardnieją po żwawej jeździe i ile tego płynu ubywa na ile kilometrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba90zg Opublikowano 20 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Miałem ostatnio ten problem...okazało się,że zbiornik wyrównawczy na samym spodzie przeciekał...sprawdź to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
betkos36 Opublikowano 24 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 nie niczym nie pluje,to tez sprawdzali mi w serwisie.ostatnio zrobilem 1200 km z niemiec do polski i wtrasie bylo ok gorzej jest po miescie musze dolewac co 4-5 dni,a w kabinie jest sucho i niczym nie czuc,chociaz podczas deszczu troche mi szyby paruja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
betkos36 Opublikowano 24 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 przewody troche twardnieja,ale jak wylacze silnik to po okolo 15 min juz sa miekkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
betkos36 Opublikowano 24 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 a moze jakis problem z webasto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GleN Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 U mnie jak włożę swoją drobną rączkę pod termostat to mam paluśki mokrawe... :sad: uszczelka pod termostatem, albo popuszcza na złączu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Parowanie szyb w czasie deszczu to nic nie normalnego.A wyjmij bagnet od oleju i sprawdź, czy nie jest pokryty białą mazią w stylu "budyniu waniliowego"pytanie_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi