Gość nibiru Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 Witam, Od tygodnia regularnie jeżdzę moją E30 (M10) i kilka dni temu zaczęło dziać się takie coś: przekręcam kluczyk do końca, podnoszą się zegary i cisza...odkręcam kluczyk, znowu chcę odpalić i zwykle znowu cisza...wkońcu zawsze za którymś tam razem silnik ruszy. (za 2-6 razem) Pytanie brzmi: czy to rozrusznik oznajmia, że ma już dość <bmw> ;-). A może jest inna przyczyna ? Będę bardzo wdzieczny za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michu Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 To napewno automat rozrusznika . Jak będziesz to robił to wymień odrazu łożyska na wirniku , bo dostęp jest nie za dobry . Jest inna opcja - np ja kupiłem cały rozrusznik za 100 pln <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 Mialem cos podobnego ale w VW , tez podobnie sie robiło zegary sie zapalały itp ale nawet nie chcial zakrecic , oczywiscie przeglad , rozrusznika , przewodów i innych wynalazków z dziedziny elektrycznosci a przyczyna byla prozaiczna mianowicie kostka elektryczna w stacyjce była juz wyrobiona i raz stykała a raz nie , sprawdz moze u Ciebie jest podobnie :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nibiru Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 Fajnie-dzięki za szybką reakcję. Myślę jednak, że Mordulec ma racje :-) pozdr <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skasuj Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 Tez mialem problem podobny i okazala sie wlasnie kostka stacyjki do wymiany , jak cos mam takowa gdzies ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nibiru Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 W niedziele przyjade na spota to pewnie nie jedne fachowe oko obada problem ;-) W tym tygodniu nie mam się jak za to zabrać bo do domu zajeżdzam po 21, więc chroniczny brak czasu... Jeszcze raz dziękuję za pomoc <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rasend Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2006 Chłopaki mają racje to napewno kosyka stacyjki>miałem ten sam problem w 316i.Pozdro <bmw_3> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2006 W razie gdyby Okazało się że jednak to nie jest problem kostki to mam dodatkowy rozrusznik do m10, na początek bym Ci pożyczył żebyś zobaczył czy toto napewno a później najwyżej jakoś byśmy się dogadali ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nibiru Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2006 W razie gdyby Okazało się że jednak to nie jest problem kostki to mam dodatkowy rozrusznik do m10, na początek bym Ci pożyczył żebyś zobaczył czy toto napewno a później najwyżej jakoś byśmy się dogadali ;-) Dzięki-dziś się chyba okaże czy to kostka czy nie... Dzięki za zainteresowanie tematem <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skasuj Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2006 W razie gdyby Okazało się że jednak to nie jest problem kostki to mam dodatkowy rozrusznik do m10, na początek bym Ci pożyczył żebyś zobaczył czy toto napewno a później najwyżej jakoś byśmy się dogadali ;-) Dzięki-dziś się chyba okaże czy to kostka czy nie... Dzięki za zainteresowanie tematem <bmw_2> Dokladnie 21:30 robimy buma kontrola serwisowa , zobaczymy czy kostka czy nie ... :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nibiru Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2006 oxstylE! przyjechał i podłączyliśmy jego kostke-rozrusznik kręcił, ale silnik nie zapalił. Powrócliliśmy do starej konfiguracji i autko normalnie kręci :!: To się nazywa foch w wykonaniu BMW ;-p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skasuj Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2006 oxstylE! przyjechał i podłączyliśmy jego kostke-rozrusznik kręcił, ale silnik nie zapalił.Powrócliliśmy do starej konfiguracji i autko normalnie kręci :!: To się nazywa foch w wykonaniu BMW ;-p Hehe dokaldnie twoje BMW strzelilo focha na Ciebie Oby juz wszystko dzialalo caly czas tak jak odjezdzalismy spod Orlenka :mrgreen: :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi