Dyziu Opublikowano 19 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 co sądzicie o takim zabiegu????? wymianie płynu z dot4 na dot5 ma temp wrzenia większą.. a już raz zagotowałem hamulce więc jestem przewrażliwiony....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 19 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Dyziu sam na razie mam dot 4 a jak będę zmieniał to zaleje dot 5 ponieważ ma podwyższoną temperaturę wrzenia. Tu masz małą ściągawkę : Technika motoryzacyjna - Płyny hamulcowe Więc masz bardzo dobry pomysł happy_bmw a cena praktycznie taka sama jak dot 4 taki bym zalał : FERODO RACING PŁYN HAMULCOWY DOT 5.1 (1L) (2499704976) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 19 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 a wyczytałeś,że DOT5 może zeżreć układ?bo ja gdzieś ,że tak,jest jakiś DOT 5.1,i ten niby jest zamiennikiem DOT 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 19 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Dirty właśnie wkleiłem aukcje do dobrego DOT 5.1 który ma tylko lepsze parametry i nic nie zeżre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 19 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 DOT 5.1 no o tym właśnie napisałem:)bo to co innego,niż DOT5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 19 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Dla tego też wkleiłem porządny płyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 19 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 no właśnie mam zamówiony na jutro ten ferodo dot 5.1............ i przed redeco chce zmienić aby nie zagotować starego płynu.......... a jest nawet dot7:) hehe ale to droższa półka............... a Dirty nie zeżre nic dot5 bo jak wymyślono nasze padaki to nie było innych dotów jak dot 3 lub 4 albo żrący i smierdzący strasznie r3:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChriS. Opublikowano 19 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 A ja czytalem o hamulcach i wyczytalem takie cos, ze przy zmianie plynu temp wrzenia wzrasta wiec po dluzszym katowaniu plyn sie nie zagrzeje ( nie odczujemy tego ), ale weze moga popekac wiec zalecana jest rowniez zmiana wezy na takie w "oplocie" czy jakos tak to nazywali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 19 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 generalnie to nie jest sport wyczynowy więc węże zostawmy w spokoju.... wymienie ale najsampierw inne mam priorytety do wymiany.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 19 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Chris wymieniłem wszystkie gumowe węże u siebie bo były lekko popękane i stare po przecięciu w środku między warstwą gumy mają wtopiony oplot,nowe ponoć też mają takie wzmocnienie oczywiście mówimy tu o dobrych firmach. Paski ponoć jedne z najlepszych to aktualnie firma SKL takie niebieskie wczoraj założyłem dwa nowe a nie cały rok temu założyłem jakieś dayko czy dayto i tak popękane były,że bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelo Opublikowano 19 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Chris wymieniłem wszystkie gumowe węże u siebie bo były lekko popękane i stare po przecięciu w środku między warstwą gumy mają wtopiony oplot,nowe ponoć też mają takie wzmocnienie oczywiście mówimy tu o dobrych firmach. :shock: popacz kolego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 19 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 19 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 hehe Buehehehe dobre dirty :-) Wysłane z mojego GT-N7000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 19 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Te węże to już wyczynowe Czyli w oplocie. Już kumam happy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 19 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Węże zbrojone czyli w oplocie jak każde nawet czaina to robi tylko w gorszym wykonaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 19 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Koledzy proszę o pomoc w temacie http://www.maxbimmer.pl/f72/e39-problem-z-nowa-odma-18765/#post225788 z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi