TomaszK Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 Witam, macie może jakieś sprawdzony sposób na cieknącą chłodnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łazik Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 spróbuj nasypać proszku d :wink: o chłodnic.dostaniesz go na każdym cpn-ie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszK Opublikowano 24 Października 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 spróbuj nasypać proszku d :wink: o chłodnic.dostaniesz go na każdym cpn-ie Dzisiaj około 16 wsypałem taki proszek i dalej cieknie przed chwilką zobaczyłem. Po wsypaniu tego proszku jeżdziłem autem około 10 minut, czy trzeba dłużej aby ten proszek dotarł do chłodnicy. Czy są inne sposoby, czy opłaca się ją w jakiś sposób łatać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łazik Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 sprawdż najpierw gdzie ci cieknie.może to tylko uszczelka pod zbiornikiem wyrównawczym albo może gdzieś z węże masz niepodokręcana :wink: .wtedy będzie wiadomo co z nią robić bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beryl Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 nie polecam żadnych cudownych środków do uszczelniania chłodnic, czy to w płynie czy proszku. To po prostu zasyfia cały układ, odkłada się gdzie się da. Najlepszym i niestety nadroższym wyjściem jest wymiana albo regeneracja chłodnicy. Te proszki to są dobre ale jak masz w trasie awarię, żeby dojechać jakoś do domu, nie nadają się wogóle do "naprawy" chłodnicy. Przećwiczyłem już ten temat w innym aucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michu Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 Różne są opinie . Ja np 1 raz użyłem ( awaryjnie ) płynu do uszczelniania " takiego hitu z USA " Vinkler chyba , I tak odkładałem naprawę przez pół roku . :roll: Nadal było git , tylko lepiej oddalić ryzyko awarii :mrgreen: <bmw_1> ps . ten środek dostępny jest na stacjach Orlenowskich na 100 % Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi