Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Za tydzień chcę oddać auto do mechanika. Na czas naprawy będę w delegacji. A nie chcę żeby panowie się aż nadto "bawili" moim autem :bmwsexemofg3:. Czy jest jakaś możliwość zdławienia auta, tak żeby jeździło, ale nie miało takiego kopa? Kiedyś miałem uszkodzoną pompkę paliwową w baku i paliła się czasami kontrolka DDE. Auto jeździło, ale nie było zrywne. I o takie coś mi chodzi. Tylko nie piszcie żebym założył uszkodzoną pompkę znowu:bag:

Warsztat dobry jest. Z tego co widziałem to sami młodzi ludzie tam robią. A pytanie się wzięło stąd, że jak dwa lata temu robili mi amorki. I przyszedłem odebrać auto to silnik był nagrzany do normalnej temp. (tj. ok 84 stopni). Dziwne że przy wymianie amorków trzeba tak silnik nagrzać. A z podnośnika (warsztatu) do miejsca, w którym je odbierałem (czyli chodnika) jest ok 15m. Rozumiem przejechać się po osiedlu żeby zobaczyć czy ok, ale to auto przy temp. zewnętrznej ok 20 stopni potrzebuje ok. 5-6km spokojnej jazdy żeby złapać temp..

Moze sie bujneli pare km zeby sprawdzic czy wszystko gra. Choc to tez watpliwe, ale na serio to oddawaj auto ludziom, ktorym ufasz i tyle. Innej opcji nie masz, do tego sprawdz licznik km i tyle. Ja oddawalem auto Iwaninie to podstawialem pod dom, bo do warsztatu ma 5km i na powrocie mi oddawal, ale to trzeba mechanikowi ufac, ja sie nie zawiodlem na tym gosciu jeszcze. Takiego goscia znajdz i bedziesz mial spokoj i zero stresu.

spisz sobie ten licznik bo raczej czasu na cofanie go mieć nie będą :lol: chyba że na wstecznym jeszcze kilka kilometrów zrobią :P do katowania auta to i z 500 metrów im wystarczy , uczul właściciela warsztatu że nie tolerujesz takiej zabawy swoim autem i że jesteś na tym punkcie uczulony to może pobawią się innym a nie twoim ;)

Z tym spisywaniem licznika to fajny pomysł ale żeby pokatować silnik nie potrzeba przejechać 100 tyś kil. Jak się jakiś jełop dorwie i będzie kręcił kółeczka do odcięcia to wystarczy mu 5 -10 kil.

Ciężko powiedzieć co zrobić jedynie faktycznie postawić auto do zaufanego mechanika.

• 2 tygodnie później...