SzczypaS Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 Witam, zakładam ten temat z prośbą do znawców, modelu E31. Chodzi o to, że mój znajomy ma możliwość wymiany Renaul megane w wersji cabrio nie pamietam ktory rok ale 2003+ za 850i w automacie, troche to dziwne bo to reno kupil za ok 20k zl a jest cale do kalierowania tu rysy tam wgniota, tu cos tam cos, on jest z zawodu mechanikiem i nie bd mial wiekszych problemow z naprawa czy reno czy 850 ale zwrocil sie do mnie o pomoc, czy moglbym poszukac instrukcji na co nalezy zwrocic uwage przy zakupie 850, nie suzkam podrecznikowych info bo takie to wiekszosc maniakow zna chodzi o ludzi ktorzy mieli to auto, wiadomo ze jest to automat, duzo osob twierdzi ze automaty z epoki w samochodach bmw sa slabe - czy ejst mozliwosc przerobienia tkaiego auta na maual z czyms ie wiaze naprawa poszczegolnych podzespolow, skrzyni, silnika zawieszenia, jaka jest dostepnosc czesci na rynku zamiennikow, uzywanych, oczywisice nie musze mowic ze auto bd uzywane weekendowo Z góry dziekuje wszystkim osoba ktorzy podziela sie ze mna swoimi informacjami DO MODERATORA: Jesli zle zamiescilem temat prosze o jego przelozenie, nie usunięcie, dziekuje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 Oczywiście,że jest możliwość przeróbki na manualną skrzynie. Radzę pojechać z programem do bmw prześwietlić wszystko + dobry mechanik aby rzucił okiem na autko całe... Ja bym się zamienił bez zastanawiania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jareknes Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 (edytowane) duzo osob twierdzi ze automaty z epoki w samochodach bmw sa slabe Pewnie cale swoje zycie uzywali manualnej skrzyni dlatego takie twierdzenia. Mam 20 latka w automacie i odpukac trzyma sie rzesko pewnie , ze da sie przelozyc na manualna skrzynie tylko czy taka inwestycja sie zwroci , o ile mi wiadomo , ciezko znalesc za niska cene. Edytowane 15 Lipca 2012 przez Jareknes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość staszek Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 Ja bym brał nawet bym się nie zastanawiał BMW 850 to jest fura:bmwsexemofg3: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 Albo kolesia zjada utrzymanie albo coś ma ukrytego dobrze sprawdzić auto bo jeśli chodzi o zamianę to bym się nie zastanawiał, a skrzynkę da się zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remotec Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 To któraś z 850 z allegro czy otomoto ? Co do samego e31 co tu dużo mówic w utrzymaniu jest drogie, zbyt wiele z seri 5 czy 7 tam nie pasuje, np zawieszenie niby podobne a ciut inne, silnik m70(wlew oleju z przodu a w drugim z tyłu) i skrzynia automatyczna tez niby podbna a ciut inna. Co do części w Polsce są dwie osoby które mają ich sporo, ja mam troche gratów ale do 840. Wymienic skrzynie na 6 biegowy manual owszem sie da ale najpierw trzeba takową kupic, a to już troche sztuka. Zawieszenie z EDC drogie w naprawie, wydechy nowe kosztują majątek, zamienników nie ma, rynek używek mały a wiadomo po 20 latach lubią zardzewiec, komputer pokładowy gubi piksele a mimo że optycznie jest taki sam jak w e36 to wcale tak nie jest. Reasumując lepiej kupic auto w jak najlepszym stanie bo licząc że tu sie coś naprawi tam podłata moża sie wkopac w studnie bez dna. Sam pare lat temu kupiłem podniszczoną 840 i z dzisiejszej perspektywy już wiem że bym jej nie kupił, ale walcze i nie poddaje sie. A znam i słyszałem o takich którzy szybko stracili cierpliwośc i płynnosc finansową , a wtedy kolejna ósemka gnije gdzieś pod płotem lub idzie na cześci. Może napisz która to sztuka lub wklej jej zdjęcia. Jeśli to słynna Poznańska czarna 850 za 25 tyś ktora wisi na otomoto od początku jego istnienia to lepiej niech odrazu da sobie spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczypaS Opublikowano 15 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 jutro uzyskam wiecej informacji, ta sztuka jest ze szczecina lub okoli tyle wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remotec Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 Jak coś sie dowiesz to napisz napisz lub wklej zdjęcia, jak nie słyszałem o tym aucie to popytam na forum E31. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość staszek Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 To któraś z 850 z allegro czy otomoto ? Co do samego e31 co tu dużo mówic w utrzymaniu jest drogie, zbyt wiele z seri 5 czy 7 tam nie pasuje, np zawieszenie niby podobne a ciut inne, silnik m70(wlew oleju z przodu a w drugim z tyłu) i skrzynia automatyczna tez niby podbna a ciut inna. Co do części w Polsce są dwie osoby które mają ich sporo, ja mam troche gratów ale do 840. Wymienic skrzynie na 6 biegowy manual owszem sie da ale najpierw trzeba takową kupic, a to już troche sztuka. Zawieszenie z EDC drogie w naprawie, wydechy nowe kosztują majątek, zamienników nie ma, rynek używek mały a wiadomo po 20 latach lubią zardzewiec, komputer pokładowy gubi piksele a mimo że optycznie jest taki sam jak w e36 to wcale tak nie jest. Reasumując lepiej kupic auto w jak najlepszym stanie bo licząc że tu sie coś naprawi tam podłata moża sie wkopac w studnie bez dna. Sam pare lat temu kupiłem podniszczoną 840 i z dzisiejszej perspektywy już wiem że bym jej nie kupił, ale walcze i nie poddaje sie. A znam i słyszałem o takich którzy szybko stracili cierpliwośc i płynnosc finansową , a wtedy kolejna ósemka gnije gdzieś pod płotem lub idzie na cześci. Może napisz która to sztuka lub wklej jej zdjęcia. Jeśli to słynna Poznańska czarna 850 za 25 tyś ktora wisi na otomoto od początku jego istnienia to lepiej niech odrazu da sobie spokój. Takiego fachowca od er 8 to aż przyjemnie posłuchać :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 W końcu Remotec ma w swojej stajni kilka ładnych sztuk więc i cyknięty w temacie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jareknes Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Przypomnialo mi sie nawiazujac do postu Remotec-a , stala na parkingu nie daleko mnie taka srebrna 850 cos ze 2 lata do tylu , a potem znikla, okazalo sie , ze chlopakom sie zapalila instalacja wewnatrz auta podczas ujezdzania, po zdjeciu tapicerki , polowa przednia byla czerwona , a tylnia niebieska ..... poszla gdzies w Polsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczypaS Opublikowano 19 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 temat nie aktualny, to bmw mialo byc ori a bylo swapowane zarowno kiera jak i silnik, wyciete katy, wnetrze zapuszczone, problem z odpalaniem silnika na cieplo i gotowwanie sie wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 20 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Czyli było zakatowane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remotec Opublikowano 20 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 A masz jakieś zdjęcia tgo auta? Żeby choc ktoś inny potencjalnie zainteresowany nie zawracał sobie głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczypaS Opublikowano 20 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 znajomy mowil ze ono bylo na allegro, nie mial zdjec, opjechal osobiscie je ogladac i troche w plecy byl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remotec Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Mogę się tylko domyślic że chodzi o błękitną 850 z jasnym wnętrzem i monitorami w zagłówkach. Jeśli to ta, to na YT jest parę filmików jak utylizuję opony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
linu666 Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 (edytowane) koledzy podepnę się pod temat z pytaniem: - czy jest ktoś w stanie podpowiedzieć co może być następującą przyczyną? chodzi o hamulce. Jest to motor 5 literów i jak jest zimna można ją przepchać i wszystko, natomiast jak odpali i pochodzi 40 minut to po wrzuceniu D auto nie drgnie ponieważ hamulce zaciśnięte na amen. i taki to właśnie jest problem. Gdzie można z tym pojechać albo co wymienić lub na co zwrócić uwagę żeby było dobrze i usunąć dziadowską usterkę. Edytowane 24 Marca 2016 przez linu666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi