Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ciekawi mnie czy ktoś z Was wkładał takie gumy poliuretanowe na stabilizator do Bmw ?

TULEJA GUMA STABILIZATORA BMW E39 POLIURETAN FI 23 (2485332529) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Zastanawiam się ponieważ zwykła guma szybko spęka i parcieje a te wytrzymują wszystko czy jest jakiś sens wymiany na poliuretanowe ?

Kolor czerwony zwykła twardość a żółte polecane są do obniżanych i usportowionych wersji ponieważ są twardsze...

Tak tylko guma zwykła jest dużo miększa niż poliuretan a on można napisać,że nie parcieje i nie pęka i nawet po kliku latach nie zmienia swoich właściwości ale po 70zł za jedną gumę to wszystko mija się w normalnym seryjnym aucie z celem...

Ale jak ktoś ma obniżone auto i chce je utwardzić to polecają żółte poliuretany...

A chodzi tu o wytrzymałość i twardość poliuretanu.

Czyli nie opłacalne jest wsadzanie poliuretanu do seryjnego autka.

a dlaczego niby nie :?:poli w stabi to jedyne poli które jest sensowne w normalnym użytkowaniu(do tego jeszcze tuleja przedniego wahacza)

. Zresztą rozmawiałem z mechanikiem nas ten temat i on odradzał...

a to taki co cos nakur*ia i ogólnie coś jeździ samochodem,czy taki "nie bo ,nie" :?:

Jeździłem e 30tką na podkarpaciu poskladaną na poliuretanach z Olkusza-wszystko git ale dziwne dźwięki czasem dochodziły do uszu-skrzypienie/trzeszczenie(tuleje były dwuczęściowe z tulejką na śrubę).

Gumki mają tendencie do "wulkanizacji" a poliuretan nie więc mógłby faktycznie skrzypieć.

Ale Jak kto woli.

polecam tą stronę Elastomery|polibusze|rolki transportowe|sita-Poliuretan Olkusz kupiłem od nich większość elementów do mojej E30, gumy stabilizatora mam niebieskie, ale to dlatego że auto przygotowuje do KJSów, reszta elemetów jest żółta. Auto wg mnie zyskało sporo, narazię dają rade ciągłe upalanie, niedługo się okaże jak bedzie ze startami :)