Georgii Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Witam ciekawi mnie czy ktoś z Was wkładał takie gumy poliuretanowe na stabilizator do Bmw ? TULEJA GUMA STABILIZATORA BMW E39 POLIURETAN FI 23 (2485332529) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Zastanawiam się ponieważ zwykła guma szybko spęka i parcieje a te wytrzymują wszystko czy jest jakiś sens wymiany na poliuretanowe ? Kolor czerwony zwykła twardość a żółte polecane są do obniżanych i usportowionych wersji ponieważ są twardsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 No nie wiem czy zwykle tak szybko parcieja. Ja zmieniłem 2 lata temu na gumy lemfordera i póki co są ok. Wysłane z mojego GT-I9100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 13 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 Tak tylko guma zwykła jest dużo miększa niż poliuretan a on można napisać,że nie parcieje i nie pęka i nawet po kliku latach nie zmienia swoich właściwości ale po 70zł za jedną gumę to wszystko mija się w normalnym seryjnym aucie z celem... Ale jak ktoś ma obniżone auto i chce je utwardzić to polecają żółte poliuretany... A chodzi tu o wytrzymałość i twardość poliuretanu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 13 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 Tak, ale zależy na jaki towar trafisz. Niedawno jak byłem u mechanika to cały zestaw poliuretanów do golfa poszedł się ***ać, bo okazało się, że trzeba docinać bo nie chciały pasować, a więc ja wolę ori i koniec a wiadomo każdy zrobi jak uważa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 13 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 Politury miałem w Vectrze niby to pasowało i po 3 latach nie było to do wymiany czyli się nie wyrobiło. Zawiecha była zmieniona na niska i twardą. Ale mi sie wydaje że Lemfordera będą tak samo dobre jak te co wkleiłeś a zupełnie za inna cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 14 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 Lemfo ale zwykła guma rozumiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 14 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 tak seryjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 14 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 Lemfo ale zwykła guma rozumiem ? No tak. Nie słyszałem o lemfordera innych niż gumowe... Wysłane z mojego GT-I9100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 14 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 Czyli nie opłacalne jest wsadzanie poliuretanu do seryjnego autka. Jeśli ktoś ma inne zdanie,może jakiś mechanik niech się wypowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 14 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 Ale po co? Chyba nie będziesz tym autem jeździł całe życie... Zresztą rozmawiałem z mechanikiem nas ten temat i on odradzał... Wysłane z mojego GT-I9100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 14 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 No jak już pisałem dla mnie osobiście to tylko strata pieniędzy. Kup takie seryjne gumowe i kolejnych parę lat pojeździsz a za resztę kup sobie dużą pizze i 4-pak piwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelo Opublikowano 14 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 Czyli nie opłacalne jest wsadzanie poliuretanu do seryjnego autka. a dlaczego niby nie :?:poli w stabi to jedyne poli które jest sensowne w normalnym użytkowaniu(do tego jeszcze tuleja przedniego wahacza) . Zresztą rozmawiałem z mechanikiem nas ten temat i on odradzał... a to taki co cos nakur*ia i ogólnie coś jeździ samochodem,czy taki "nie bo ,nie" :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 Jeździłem e 30tką na podkarpaciu poskladaną na poliuretanach z Olkusza-wszystko git ale dziwne dźwięki czasem dochodziły do uszu-skrzypienie/trzeszczenie(tuleje były dwuczęściowe z tulejką na śrubę). Gumki mają tendencie do "wulkanizacji" a poliuretan nie więc mógłby faktycznie skrzypieć. Ale Jak kto woli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 15 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 Tak tylko za takie gumy trzeba zapłacić... A czy jakieś zmiany będą w zachowaniu auta ? Czy tylko o wytrzymałość tu chodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pop Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 polecam tą stronę Elastomery|polibusze|rolki transportowe|sita-Poliuretan Olkusz kupiłem od nich większość elementów do mojej E30, gumy stabilizatora mam niebieskie, ale to dlatego że auto przygotowuje do KJSów, reszta elemetów jest żółta. Auto wg mnie zyskało sporo, narazię dają rade ciągłe upalanie, niedługo się okaże jak bedzie ze startami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 Podłącze się pod temat, poliuretan oczywiście jest lepszy od standardowej gumy, ale ori i tak wytrzyma co najmniej 2 sezony i zapewne będzie tańszy. Ale jakbyś się zdecydował to poszukaj dobrego zamiennika, z odlewamy różnie bywahappy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 16 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 (edytowane) Pop dobra stronka i ceny tańsze niż na alledrogo... Ale napisz co daje wymiana na poliuretan swoje spostrzeżenia. Edytowane 16 Lipca 2012 przez Georgii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 a to taki co cos nakur*ia i ogólnie coś jeździ samochodem,czy taki "nie bo ,nie" :?: nie no mechanik w dobrym zakładzie u nas w Namysłowie... po prostu stwierdził, że nie bo kilka razy montował i lipa była z dopasowaniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 19 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Jeśli ktoś zrobił nie na wymiar to mogło nie pasować u tego producenta co link jest wyżej napisali,że stare tuleje itp można im wysłać i zrobią na wzór identyczne z poliuretanu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi