gregor3238 Opublikowano 11 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 Witam. Czeka mnie wymiana wentylatora klimatyzacji. Czy może ktoś przerabiał ten temat? Byłbym wdzięczny za jakieś wskazówki, na co zwrócić uwagę, jakieś "niespodzianki" przy wymianie? BMW 520i M54b22 , wentylator 3pin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 11 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 tu masz opis co prawda po niemiecku ale masz zdjęcia i powinno sporo ułatwić. BMW-klub.pl • Zobacz temat - [E39] Demontaż zderzaka i wymiana wentylatora klimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 11 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 chodzi Ci o wentylator przy chłodnicy???? jeśli tak to Patryk takowy naprawiał w lodówce http://www.maxbimmer.pl/f29/e34-patryk-moja-lodowka-12925/index36.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GleN Opublikowano 11 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 Nie ma filozofii, odpinasz wtyczkę pod zderzakiem, zrzucasz zderzak i masz dostęp do wentylatora jak na widelcu. Poradzisz sobie pewnie sobie w pół godziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Dokładnie tak jak kolega Glen napisał najlepszy dostęp będziesz miał po zdjęciu zderzaka potem odkręcasz 4śrubki jak np u mnie i odpinasz wtyczkę i zmieniasz wentylator nie ma tam niespodzianek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor3238 Opublikowano 12 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Serdeczne dzięki. Jutro zabieram się za wymianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jareknes Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 (edytowane) sa dwa rodzaje wentylatora klimy w e39 waski i szeroki , do szerokiego nalezy dodatkowo zdjac lampy , sruby montazowe wentylatora zachodza za nie. Wtyczka jezeli niebylo wczesniej nic grzebane znajduje sie przy prawej lampie dokladnie miedzy wentylatorem a lampa. Edytowane 12 Lipca 2012 przez Jareknes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fastandhurry Opublikowano 13 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 do ściągnięcia zderzaka potrzebny jest torx bodajże 60 -tka a reszta na słynne kołeczki rozporowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor3238 Opublikowano 16 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Wymiana poszła bez problemu, 1godz 20min żadnych niespodzianek. Reflektory też musiałem zdemontować, przy okazji wyczyściłem chłodnicę. Dzięki za wsparcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi