Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

SPD już ktoś wyjaśnił...

Koła jak koła toczą się dobrze :P

Zmieniłem tylko opony na DuubleFighter Conti żeby po asfaltach lepiej się jeździło.

W zanadrzu mam korbę SLX ale wymienię od razu komplet jak się trochę zjedzie napęd :P

Mój już po szlifie jest lolol ale trzyma się zacnie.

Co do jazdy po błotach itp. to wtedy gwarantowane szybkie zużycie hamulców.

Jeżeli chodzi o rower to latam nim do pracy 10 km w jedną stronę potem jeszcze kursik na św katarzyne powrót do chaty i wychodzi 45 km dziennie tak 2-3 razy w tygodniu miało być 5 ale..... czasem mówie nie żeby bmka nie czuła się gorsza:lol:

Czyszczenie roweru to jedno jak o smigło dbasz to masz ale za to olewanie rowerzystów przez kierowców to temat rzeka!!! fakt też taki ze jak jest scieżka rowerowa a pedaluje taki jeden z drugim ulicą to i mnie krew zalew.

• 2 tygodnie później...

wystarczy kolego że będziesz na bieżąco o niego dbał i będzie ok jak się zacznie okres zimowy spryskaj łańcuch przerzutkę oraz kolbę przednia spryskaj jakimś bajerem do pielęgnacji opon i na wiosnę będzie jak nowy jak trzymasz gdzieś na świeżym powietrzu np balkon to przykryj jakąś folia żeby na niego nie padało:D

• 9 miesięcy temu...

Koledzy, niech ktoś pomoże. W moim Kellys'ie zaczęła pękać rama od wariowania. Kto zna jakieś miejsce gdzie to amelinium mogę pospawać. We Wro ofkors. Może od razu jakaś przykładowa cena za taki zabieg, jak bym przywiózł rozbebeszone gotowe do operacji?

IMG_1908.jpg

Edytowane przez FOLLY

• 9 miesięcy temu...

Panowie, jak wysiadacie ze swojego BMW to lubicie polatać na rowerze i pozwiedzać okolice i zakątki, do których na gwintowanym zawieszeniu nie dojedziecie. Pomyślałem, że warto pogadać o tym, wymienić się doświadczeniami itp.

Zacznę od siebie ... jak urodził mi się pierwszy syn, to powiem szczerze, że miałem dość chodzenia na spacery na pieszo i zakupiłem sobie rower Author Basic. Zakupiłem fotelik i śmigam do dziś. Co jakiś czas oddaje rower do seriwsu do Czech na regulację i przegląd, lata lecą a ze sprzętu jestem zadowolony. Największy dystan jaki przeleciałem jednorazowo to około 50km.

A oto moja maszyna ...

9265.jpg

Pozdro

Ja kiedyś bawiłem się trochę w dirt jumping ale nie byłem jakoś specjalnie dobry(for fun z kumplami) w tym, parę gleb i wbita zębatka w łydkę i jakoś mnie odciągnęło od tego;) ale waliło się kilometry czasami szukając miejscówek- rekord ponad 100km po samym Wrocławiu w ciągu dnia. Zjeździliśmy całe miasto od rana do wieczora wydurniając się na rowerach :4:

Mój rekord to 135 km. w 6,5h trasa Lubin Jarocin. Inna ciekawa przejażdżka to Lubin Wałbrzych. Zdarzały się też wypady po okolicy o długości 80 km., ale to jak byłem w formie. Aktualnie wożę się takim rowerkiem Merida Crossway TFS 100-V | rower Cross/ATB - Merida | Opis roweru, krzysiek84 z fotelikiem dla dziecka. Trasy z dzieckiem są do 30 km., a mały ma taką radochę, że aż!:D