paluchiewicz82 Opublikowano 10 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 spoko mam czujnik ten ktory sie znajduje przy filtrze paliwa :lol: odezwe sie jutro jak zaloze zrobie to z samego rana bo mam wolne do piatku wiec poswiece duzo czasu na bmw jesli to nie pomoze to zamowie czujnik walu wiecej to juz sam nie wiem chyba to by bylo na tyle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluchiewicz82 Opublikowano 11 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 czujnik wymieniony ze sprawnego samochodu i nic dalej tak samo :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 11 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 kuźwa,a dasz rade sprawdzić teraz błędy na tym czujniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluchiewicz82 Opublikowano 11 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 sprawdzilem dalej ten sam bylem przed chwila w bmw powiedzial mi kolo ze to jest czujnik ktory znajduje sie na listwie wtryskowej na 100% pytalem rowniez dla pewnosci o ten od walu powiedzial ze nie oraz ten co mznajduje sie na pompie wtryskowej tez nie cena dosc duza 210euro jak zamowie do 14-tej to w piatek bedzie ide na szrot stoi tam takie bmw moze jest ten sensor to wykrece w bmw powiedzial mi kolo ze pasuje tez z 2,5D pokombinujemy bo jesli to nie to bedzie szkoda kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluchiewicz82 Opublikowano 11 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 pytalem rowniez o oznaki jesli ten czujnik jest padniety powiedzial mi ze nie otwieraja sie wtryski wiec to pewnie to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluchiewicz82 Opublikowano 13 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 czujnik cisnienia paliwa wymieniony dalej nie pali nie wiem co pokarze komp jeszcze nie podlaczylem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 13 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 no to pozostaje tylko czujnik wału:bag:,ale dis nic o tym nie mówił,fak,ale sprawdź jeszcze raz kompem,może teraz coś pokaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluchiewicz82 Opublikowano 13 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 czekam zeby przestalo lac i ide sprawdzic dla skrocenia moich mek szukam juz czujnika walu im szybciej tym lepiej powiec mi Dirty czy ten czujnik to prawidlowo zwie sie czujnikiem impulsow walu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 13 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 tak,czujnik impulsów wału korbowego,i tu jest taki problem,że tylko ori:bag:żaden zamiennik nie pójdzie,a,że są to już spore koszty,to proponuje poszukać jakiejś podmianki,żeby kase w błoto nie wywalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluchiewicz82 Opublikowano 13 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 jedyne co mi przychodzi do glowy to jest tu taka strona w holandii za ktorej pomoca mozna szukac czesci originalnych pochodzacych z demontarzu z tej strony kozystalem juz pare razy jest sprawdzona dzis placisz nastepnego dnia listonosz przynosi jest gwarancja na czesci wiec sa w 100% sprawne podam namiary na stronke moze sie komus przyda Auto-Onderdelen: het snelst gevonden met OnderdelenZoeker.nl tam podaje sie nr. tablic rejestracyjnych niestety tylko holenderskie ja mam juz na polskich ale wczesniej mialem na nl wiec kozystam dalej z tych starych. ale mozna tez wybrac manualnie typ idt samochodu podaje sie rowniez @adres i zglaszaja sie z calej holandii i gelgi firmy ktore zajmuja sie rozbiorka aut jesli posiadaja dana czesc do auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 14 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 Jakbyś był w Polsce to na alledrogo znalazłbyś używkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluchiewicz82 Opublikowano 15 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 jesli nie znajde tutaj to pewnie kupie na allegroszuu hehe;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 Dawałem ok 300zł za siemensa vodoo z hologramem i jestem zadowolony a wymieniałem czujnik wałka i wału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluchiewicz82 Opublikowano 15 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 ja szukam org. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluchiewicz82 Opublikowano 20 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 witam czujnik impulsow walu korbowego wymieniony na org. i dalej to samo? ma ktos jkis pomysl? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 20 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 nie żartuj:(,bez reakcji?czekaj,jeszcze raz,rozrusznik kręci,ale nie odpala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluchiewicz82 Opublikowano 20 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 no wlasnie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 20 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 ku*wa,jeśli auto kręci,a nie odpala,to w 90% przypadkach,albo czujnik wału,albo pompa paliwa,w innym przypadku,coś by chociaż łapał,czyżby ECU??nieee,sprawdź może jeszcze raz,gdzieś przy silniku(niech dieslowcy podpowiedzą)czy idzie paliwo jak kręcisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluchiewicz82 Opublikowano 20 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 wszystko sprawdzalem juz ze sto razy paliwo idzie nie wiem juz o co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 20 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 paliwo idzie, ale czy wtryski je podają do cylindrów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluchiewicz82 Opublikowano 21 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 tego to nie wiem czy wtryski sie otwieraja? jak to moge sam sprawdzic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 podepnij woltomierz pod kable od wtrysków (wybierz sobie któryś a najlepiej wszystkie po kolei) i sprawdź czy podczas kręcenia pojawia się napięcie na wtryskiwaczu... potem możesz odpiąć wtyczki od wtrysków i podłączyć 12V (zgodnie z biegunami) powinien cyknąć, a najlepiej to było by wyjąć wtryski i zobaczyć czy przy kręceniu tryskają paliwem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi