Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

spoko mam czujnik ten ktory sie znajduje przy filtrze paliwa :lol:

odezwe sie jutro jak zaloze zrobie to z samego rana bo mam wolne do piatku wiec poswiece duzo czasu na bmw

jesli to nie pomoze to zamowie czujnik walu wiecej to juz sam nie wiem chyba to by bylo na tyle?

sprawdzilem dalej ten sam bylem przed chwila w bmw powiedzial mi kolo ze to jest czujnik ktory znajduje sie na listwie wtryskowej na 100%

pytalem rowniez dla pewnosci o ten od walu powiedzial ze nie oraz ten co mznajduje sie na pompie wtryskowej tez nie

cena dosc duza 210euro jak zamowie do 14-tej to w piatek bedzie

ide na szrot stoi tam takie bmw moze jest ten sensor to wykrece w bmw powiedzial mi kolo ze pasuje tez z 2,5D pokombinujemy bo jesli to nie to bedzie szkoda kasy

Gość dirty.73

tak,czujnik impulsów wału korbowego,i tu jest taki problem,że tylko ori:bag:żaden zamiennik nie pójdzie,a,że są to już spore koszty,to proponuje poszukać jakiejś podmianki,żeby kase w błoto nie wywalić

jedyne co mi przychodzi do glowy to jest tu taka strona w holandii za ktorej pomoca mozna szukac czesci originalnych pochodzacych z demontarzu z tej strony kozystalem juz pare razy jest sprawdzona dzis placisz nastepnego dnia listonosz przynosi jest gwarancja na czesci wiec sa w 100% sprawne podam namiary na stronke moze sie komus przyda ;)

Auto-Onderdelen: het snelst gevonden met OnderdelenZoeker.nl

tam podaje sie nr. tablic rejestracyjnych niestety tylko holenderskie ja mam juz na polskich ale wczesniej mialem na nl wiec kozystam dalej z tych starych.

ale mozna tez wybrac manualnie typ idt samochodu podaje sie rowniez @adres i zglaszaja sie z calej holandii i gelgi firmy ktore zajmuja sie rozbiorka aut jesli posiadaja dana czesc do auta

Gość dirty.73

ku*wa,jeśli auto kręci,a nie odpala,to w 90% przypadkach,albo czujnik wału,albo pompa paliwa,w innym przypadku,coś by chociaż łapał,czyżby ECU??nieee,sprawdź może jeszcze raz,gdzieś przy silniku(niech dieslowcy podpowiedzą)czy idzie paliwo jak kręcisz

podepnij woltomierz pod kable od wtrysków (wybierz sobie któryś a najlepiej wszystkie po kolei) i sprawdź czy podczas kręcenia pojawia się napięcie na wtryskiwaczu... potem możesz odpiąć wtyczki od wtrysków i podłączyć 12V (zgodnie z biegunami) powinien cyknąć, a najlepiej to było by wyjąć wtryski i zobaczyć czy przy kręceniu tryskają paliwem