Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczów, chciałbym abyście mi doradzili w sprawie ringów. Kiedys miałem e30 białe ccfl i byłem zadowolony,ale może coś przez te 4 lata się zmieniło.

Jakie wybrać ? Znalazłem na allegro 2 rodzaje:

RINGI CCFL BMW E30 E36 E38 E39 E46 SUPER JASNE NEW (2445401178) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

RINGI CCFL BMW e36 e46 e39 e30 e38 e34 (2436755090) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

ale wiem też że nie ma całych okręgów które świecą, mam racje?

dzieki z góry za pomoc

RINGI CCFL BMW e36 e46 e39 e30 e38 e34 (2436755090) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. kup te są tańsze a są tylko w innym opakowaniu niż tamte.

Dokładnie masz racje one są wykonane pod odblaski BMW

Tylko jak będziesz zamawiał kup do świateł jakie posiadasz gdyż zwykle lampy H1 różnią się od Xeonów a ringi nie są uniwersalne. Pasują tylko do danych świateł.

W razie pytań pisz.

Edytowane przez SoulRea

To wszystko to samo roznia sie tylko cenami one maja oryginalne mocowania + taśma 2 stronnie klejąca w zestawie banalna zabawa zrobisz to w 2 godzinki.

Do zestawu dokup sobie trochę (5m) przewodu 2x075 i szybko złączki do przewodów by nie ciąć instalacji , spinki do przypinania przewodów i 4 paka dla relaxu :D

To wszystko to samo roznia sie tylko cenami one maja oryginalne mocowania + taśma 2 stronnie klejąca w zestawie banalna zabawa zrobisz to w 2 godzinki.

Do zestawu dokup sobie trochę (5m) przewodu 2x075 i szybko złączki do przewodów by nie ciąć instalacji , spinki do przypinania przewodów i 4 paka dla relaxu

tak wiem ile to zajmuje :) choć w e30 jak to robiłem to zajęło mi strasznie długo bo musiałem szkła odklejać

własnie miałem sie zapytać skąd wziąć zasilanie;P niestety wnioskuję trzeba ciągnąć z bagażnika z tego co napisałeś

a którędy najlepiej puścić te kable? Pod tunelem środkowym?

Edytowane przez viviek

to którędy to puścić?

ja nie pamiętam jak to montowałem w e30 ale zasilanie nie idzie normalnie z kabla od postojowek? czy to tylko sygnał a zasilanie musi być z akumulatora?

EEEEE chwila jak zasilanie z bagażnika ??? Po co tyle kombinacji. Ringi chcesz zapalać po przekręceniu kluczyka ( silnik startuje ringi świecą) ???

Jeśli tak to podpinasz się pod puchę z bezpiecznikami lub jak w moim przypadku pod puszkę tam gdzie siedzi komp. A tyle kabla napisałem żeby kupić by ładnie to pochować.

Jak chcesz i masz ochotę kup zestaw podjedz i Ci to zrobię w sobotę którąś.

ok, jutro będę montował. W sumie kolega co napisał dużo w temacie, ja mu tylko pomoge. Ringi już czekaja w środku na założenie

Rezultatem na pewno się pochwalę w dziale ja i moje bmw

Edytowane przez viviek

ringi już zamontowane zostały wczoraj :dance:

efekt jest świetny, jestem mega zadowolony

wielkie podziękowania za założenie dla SoulReabmw_1

fotki zrobiłem komórką, lecz niestety nie mam jak wrzucić bo nie mogę znaleźć kabla żeby podpiąć się do kompa

• 3 tygodnie później...