tomek020 Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 ENET interface jest przeznaczony do modeli serii Fxx,mozna samemu w domu zrobic taki fejs potrzebny bedzie kabel sieciowy wtyk obd2 i jeden rezystor 511ohm 0.6 watt moze byc 510ohm. Schemat interfejsu C:\ediabas\hardware\enet (ediabas 7.2.0) w ediabas ini konfiguracja-> interface=ENET dobra inpa z esys i mozna kodowac programowac i diagnozowac F'ki esys inpa - YouTube 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 Schemat interfejsu C:\ediabas\hardware\enet (ediabas 7.2.0) w ediabas ini konfiguracja-> interface=ENET Za***isty link lolol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 ciekawa sprawa, jest to pewnie w inpie EA90 tak? tylko z FXX to działa czy z innymi modelami też? warto zainteresować się tematem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek020 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 Tylko z FXX,bo tylko one posiadaja sterownik ZGW z wlasnym IP i MAC .Do samej diagnozy wystarczy K-D-can nalezy odlaczyc pin 8 w fejsie zreszta jak i we wszystkich modelach po 2007 . Inapa ea90 nie posiada ediabas 7.2.0 trzeba postawic Standard tools 2.11 uzupelnic pliki ecu z isid i podmienic INPA katalog na taki zeby miala modele Fxx ,zainstalowas ESys i uzupelnic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 hm,nie wiem,ale z EA90 wyciągnąłem plik TD-53x INPA SCRIPT V3.26,tym eFek nie obsłuży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek020 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 te pierwsze powinny pojsc ale napewno v3-77 da rade z Exx i Fxx i tez tam powinien byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 ea90 nie posiada ediabas 7.2.0 no ale napisałeś to,i nie wiem,bo nie szukałem(w sumie nie interesuje mnie obsługa Fxx),ale v-3.77 chyba tam nie ma, ale 3.26 super obsługuje E 9x,E6x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek020 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 Aha ok troszke sie pomieszalo piszac "Tylko z FXX,bo tylko one posiadaja sterownik ZGW z wlasnym IP i MAC" mialem na mysli ENET fejs,co do skrytow TD to roznica jest taka ze v3-77 jest nowszy,posiada wiecej funkcji ,i obsluguje F modele poszukam i zrobie upload.Aha za kazdym polaczeniem skryp robi logi w C:\ mozna w domu analizowac przebieg diagnozy,adaptacji itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi