SoulRea Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Wczoraj na spocie zauważyliśmy podczas pracy silnika i w momencie delikatnego nacisku sprzęgła dosłownie 1-1,5 cm zaczyna wydobywać się dziwny odgłos jakby nakrętka ślizgała się po wałku takie chrobotanie i tak samo dzieje się pod koniec 1-2 cm od maksymalnego wciśnięcia pedała.Sprzęgło wysprzęgla normalnie nie ma szarpań na żadnym biegu na zimnym i na ciepłym silniku. I teraz moje pytanie czy to łożysko oporowe czy mam już się rozglądać za dwu masą i całą reszta?. Wcześniej dźwięk był dla mnie nie słyszalny gdyż zawsze coś w aucie gra i z natury nie puszczam nikogo za kierownice innego. H E L P ^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Poczekaj, a diagnoza wyjdzie sama ale raczej coś w tym stylu co piszesz, a więc dwumasa itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 też tak miałem , myślałem ,że łożysko oporowe , wymieniłem całe na ori ale dźwięk pozostał , kupiłem dwumas ale jeszcze nie wymieniłem , a dźwięk jest , tak więc narazie jak ci to nie przeszkadza to możesz śmigać , ja śmigam tak już rok :mrgreen:lolol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 26 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 W takim razie zacznę się powoli rozglądać za sprzęgłem, tylko czy kupować zestaw Luka czy szukać coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kevin Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 Nie sprzęgło a dwumas masz do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 26 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 Ale jak już będzie to rozbierał to wsadzę cały komplet i będzie na jakiś czas po ptakach. Tylko pytanie kolejne Luka czy szukać coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 No to jeśli decydujesz się na wymianę jednoczesną dwumasy i sprzęgła to ładne sianko szykuj. Niedawno orientowałem się w cenie i dwumas z LUK'a 1200PLN a sprzęgło z LUK'a 450PLN do e34.Gdybym chciał uderzyć w komplet SACHS'a to w granicach 2000-2100PLN no i do tego dolicz robotę chyba,że sam się zajmiesz wymianą. Bastars Ty jak miałeś takie szumy to tylko samo łożysko wymieniałeś?.Czy kompletne sprzęgło? Ja bym zaryzykował wymianę samego kompletnego sprzęgła(tarcza,docisk,łożysko). A jak gasisz silnik na luzie na postoju to zaterkocze coś? Na wolnych obrotach rzuca silnikiem-telepie się? Mi jak szumiało po naciśnięciu pedału sprzęgła to postawiłem na łożysko i się nie myliłem-zakupiłem kompletne sprzęgło i spokój-stare łożysko oporowe się zapiekało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 27 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 Bastars Ty jak miałeś takie szumy to tylko samo łożysko wymieniałeś?.Czy kompletne sprzęgło?Nie wtedy jeszcze byłem powiedzmy niedoszkolony wymieniłem tylko łożysko oporowe bo sądziłem że właśnie ta część padać zaczyna po rozbebeszeniu skrzyni sprzęgło okazało się jeszcze w porządku ale za to dwumas ma luzy góra dół , tak więc już do wymiany , tu widzimy jeszcze ori luk dwumas został zakupiony zimą , ale jakoś jeszcze nie mam czasu wymienić i tak sobie śmigam i jak wysprzęglam to sobie szumi A jak gasisz silnik na luzie na postoju to zaterkocze coś? Na wolnych obrotach rzuca silnikiem-telepie się? jak gaszę silnik to sobie zaterkocze , ale to chyba przypadłość 320 tek, na wolnych obrotach nic się nie dzieje nie telepie Mi jak szumiało po naciśnięciu pedału sprzęgła to postawiłem na łożysko i się nie myliłem-zakupiłem kompletne sprzęgło i spokój-stare łożysko oporowe się zapiekało. co do sprzęgła to chyba też wpadnie nowe jak już wymieniał będę dwumas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzechor Opublikowano 27 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 Obstawiam na dwumasę, mówiłem Ci o tym na spocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 28 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 Już wysłaliśmy zamówienie do Inter Cars dziś będę znał ceny no i niestety zakup i wymiana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 Już wysłaliśmy zamówienie do Inter Cars dziś będę znał ceny no i niestety zakup i wymiana. i co bierzesz LUK-a ? daj znać z cenami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 28 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 A wiec tak zestaw ten sam co na linku z Allegro w Inter Cars u nas kosztuje 1890 zł czyli cena z Allegro jest bardziej przestępna. 150km 6 biegowa skrzynia dwumasa , tarcza , docisk , łożysko Dwumasowe + sprzeglo BMW 320D 320 D E46 / E90 6bie (2453455728) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi