Hadzi Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Witam, mam taki kabel jak na tej aukcji Interfejs USB BMW K D-CAN GT1 + INPA DIS OBD2 (2415665738) - motoAllegro (Interfejs diagnostyczny USB z obsługą CAN BMW D-CAN GT1 + INPA we wtyku OBD2 16pin) i nie bardzo wiem jak go ogarnąć. Jaki mam program zainstalować i może jakaś instrukcja obsługi Pozdrawiam Hadzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Inpa, może też przydać się DIS, z obsługą inpy poradzisz sobie bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 zwłaszcza ,jak jest po polsku:mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 zwłaszcza ,jak jest po polsku:mrgreen: no z tym PL to jest miodzio a wracając do tematu, co nalezy wybrać instalując tego d-can, STD:OBD? bo juz nie pamiętam jakie tam były opcje... zastanawiam się nad zakupem takiego właśnie K+DCAN, u chinoli chodzą po ok 120zł, a może teraz nawet taniej, jest ktoś chętny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek020 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 te chinskie inpy sa nie pelne maja braki i niewidza sporo sterow ,co do kabla instalujesz sterownik i w ediabas ini przpisujesz interface=ADS na interface=STD:OBD nie trzeba instalowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 interface=STD:OBD nie trzeba instalowac ja jednak na usb tak bym zainstalował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek020 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 na usb jak zainstalujesz to nie bedzie diagnozy,muci byc com tylko nie zaznaczac usb ,konfiguracja na usb jest tylko dla fejsow rs z przejsciowka na usb tu takiej nie ma, chodzi na wirtualnym (COM) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 eh to chyba wezmę się jednak za budowe CAN tego z schematu podanego w ediabas, tylko jak zawszę na wszystko czasu mi brak... widzę że na allegro pełno tych chinoli sprzedają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadzi Opublikowano 27 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 Dzięki wielkie za pomoc, ściągnąłem impa i spolszczenie do niego. Teraz mi zostało zainstalowanie go na lapku Pozdrawiam Hadzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 27 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 tomek020 ciężko u nas kupić innego CAN niż chinola, bo wszyscy ci co je sprzedają importują to z chin nawet przyznam że bardzo opłacalne to jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 27 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 impa i spolszczenie do niego a można wiedzieć skąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi