piotras120682 Opublikowano 22 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 Witam kolegów mam pytanko i problemik zauważyłem ze czasem jak ruszam to tak jak by się sprzęgło ślizgało i wyje czy to oznaka ze kończy się Sprzęgło hydrokinetyczne? Auto to BMW E36 coupe 93rok 2.0 vanos M50 skrzynia automatyczna Bunia ma przejechane 405tysięcy kilometrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neophyte Opublikowano 22 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 U mnie co prawda nic nie wyło, ale jak się zaczyna ślizgać to zła oznaka. Czy wiesz kiedy (o ile w ogóle) był wymieniany olej z filtrem ? Jeżeli olej jest czarny i śmierdzi spalenizną to raczej wymiana już nie pomoże. I to na początek proponuję sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 23 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 Oczywiście ze ustalenie usterki zaczynamy od podstawowych rzeczy. Wymiany oleju, filtra. Jednak zacny przebieg 400.000. może sugerować na to że czas wymienić sprzęgło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotras120682 Opublikowano 23 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 Olej w skrzyni był wymieniany jakieś 4 miesiące temu wymieniany też był filtr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi