Dyziu Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 Pacjent;e39 530D motor;M57D30 rok;1998 typ;Touring problem polega na tym że pilot do centralnego działa słabo albo nieraz nie chce załapać dopiero po staniu przy aucie i naciskaniu na przycisk przez ok 30sek do minuty załapie!! nieraz łapie ładnie ok 10 metrów, to jest ładnie jeśli tak można nazwać!! nieraz siara jak stoisz i naciskasz przycisk to zamykam z kluczyka:) dodam że miałem tego dość a więc wymieniłem baterie w magnolii u takiego gościa co klucze dorabia!! ale generalnie bateria nowa i dalej to samo.................... co to może być?? w poprzedniej e39 łapał mi z 50m albo nawet z 100m!! więc wiem jak powinien łapać pilot w e39:) ale niewiem dlaczego łapie jak łapie:evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 a spróbuj go jeszcze raz zakodować,pilota znaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 20 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 przetłumacz na mój język:)tzn jak?? hehe a dodam że wszystkie piloty a mam chyba ze 2 albo 3 tak samo chodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 jeśli wszystkie tak działają,to raczej nie to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 20 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 eśli wszystkie tak działają,to raczej nie to pocieszyłeś mnie:x zapewne ktoś tak miał kiedyś..... miałem tak samo w e34 ale tam to nie był ori pilot tylko dokładany do centralnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 pozostało ci,wkładać kluczyk do ucha:lol::lol:,hehe,śmieszne,ale działa,dotknij kluczykiem skroni,pod brodą(solidnie dociśnij)i zobaczysz,jak pilot zwiększy zasięg:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 20 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 Dirty wszystkie mity już u mnie sprawdzone........... wiesz śpieszy ci się chcesz zamknąć furaka a tu d... nie da się a jesteś 5 metrów od auta i wracać się nie chce.... i wtedy przykładam gdzie się da tzn głowa uszy broda policzek nos oko i to chyba wszystkie miejsca .. i nieraz zadziała ale nieraz nie, choć większość przypadków to nie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 no to może antena/odbiornik?,chyba tylny słupek lewa strona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 Jeśli to dokładka to może już pada końcówka mocy w centralcepytanie_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Miałem podobny problem w E46. Co prawda u mnie na szczęście pomogła wymiana akumulatorka w kluczyku ale na róznych forach sugerowali mi właśnie odbiornik/ antenę o której pisał Dirty lub moduł komfortu który też lubi się wysypać. Przycisk zamykania/ otwierania w środku, na konsoli (nie w kluczyku) działa bez problemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi 528 Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 mialem taki sam problem raz dzialal ze 50 m a czasem wcale wymiana baterii pomogla bateria moze i nowa ale to nieznaczy ze sprawna spruboj wymienic na inna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Dyziu miałem tak w e39 w kluczyku zwykła bateria nie akumulatorek wymieniłem na nową baterię energizer alkaliczną i problem znikł... Też słabo mi łapał kluczyk albo czasem wcale... Wymienić trzeba szybko i nie przyciskać żadnego przycisku na pilocie w czasie wymiany to nie będziesz musiał go ponownie kodować... Zegarmistrz zrobił to w 10sekund poprosiłem tylko o dobrą alkaliczną bateryjkę. Zacząłbym od tego... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 (edytowane) Tak Forest, ale to jest oryginał, Dyziu napisał, że to dokładka, a to zupełnie inny temat. Nie wiadomo, czy dokładka jest zespolona z modułem i jeśli nie, to nia ma na to wpływu. Edytowane 21 Czerwca 2012 przez tomasso12 Niewwłaściwa opinia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 21 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Przycisk zamykania/ otwierania w środku, na konsoli (nie w kluczyku) działa bez problemu? tak działa bez problemów Dyziu napisał, że to dokładka, a to zupełnie inny temat. Nie wiadomo, czy dokładka jest zespolona z modułem i jeśli nie, to nia ma na to wpływu. hola hola gdzie ja napisałem że to dokładka??? napisem że miałem to samo w e34 ale tam był dokładany pilot!!1 a tu mam ori 2i pół pilota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Spoko, spropstowałem post, ale wywalił mi net i klops. Sorki za złe sprecyzowanieuklon_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 hehe a dodam że wszystkie piloty a mam chyba ze 2 albo 3 tak samo chodzą Skoro wszystkie tak samo działają to z natury szukał bym problemu gdzie indziej, moduł komfortu znajduje się nad nogami pasażera. On steruje praktycznie wszystkim co z elektryką w tym aucie czyli komp, lusterka.szyby,centralny wycieraczki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 22 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 Mój łapie z bardzo daleka, spokojnie siedzę w domu, zaczyna padać deszcz, biorę kluczyk, wciskam zamykanie i nie musze wychodzić szyb zamykać. Ale kumpel z Bergen był u mnie parę dni temu prawie nową serią 3 (2010r, 30tyś.km przebiegu, jeszcze nawet hamulce bez rdzy) dał za nią 350tyś.kr a pilocik działa może z 10m. Czemu to tak, nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 23 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 Max z 10m to pewnie odbiorniki te nowsze mają słabsze. Mój kluczyk na nowej baterii łapie z 50metrów dalej nie sprawdzałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi