Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

47-latek, który próbował molestować seksualnie czteroletnią dziewczynkę, został zabity przez jej ojca gołymi rękami. Człowiek, który zamordował w obronie własnego dziecka, nie został aresztowany i nie usłyszał zarzutów, a mieszkańcy jego miasta całkowicie zgadzają się z decyzja władz w tej sprawie. (kdp)

Czemu tak nie jest w POLSCE ???

Zabił w obronie dziecka. Nie poniesie konsekwencji? - Wideo w Onet Wiadomości

A nie jest tak? Przypomnijcie soboe chlopaco katowal wies jak go zaciukali. Dostali ulaskawienie? Historia z filmu Dlug - ulaskawienie? Z jednej strony nazekacie jak nie jest przestrzegane prawo, bo Wam sie przeciez nalezy. Znowu z drugiej strony ze lepiej isc na skroty i samemu je wymierzac.

Lepiej wrocic do czasow gdzie oko za oko zab za zab? To idzmy dalej tym torem myslenia za paliwo placmy moze ziemiakami.

Oczywiscie jestem w takim przypadku za najsurowsza kara ale wymierzona przez wymiar sprawiedliwosci.

Jezeli nastepnym razem wymusisz (pisane bezosobowo) i ktos spusci łomot to w sumie jakby sam wymierzyl sprawiedliwosc.

Prawo mamy dobre ale jego interpretacja jest do dupy.

Wysłane z mojego GT-N7000

A nie jest tak? Przypomnijcie soboe chlopaco katowal wies jak go zaciukali. Dostali ulaskawienie? Historia z filmu Dlug - ulaskawienie? Z jednej strony nazekacie jak nie jest przestrzegane prawo, bo Wam sie przeciez nalezy. Znowu z drugiej strony ze lepiej isc na skroty i samemu je wymierzac.

Lepiej wrocic do czasow gdzie oko za oko zab za zab? To idzmy dalej tym torem myslenia za paliwo placmy moze ziemiakami.

Oczywiscie jestem w takim przypadku za najsurowsza kara ale wymierzona przez wymiar sprawiedliwosci.

Jezeli nastepnym razem wymusisz (pisane bezosobowo) i ktos spusci łomot to w sumie jakby sam wymierzyl sprawiedliwosc.

Prawo mamy dobre ale jego interpretacja jest do dupy.

Serio stałbyś bezczynnie i patrzył jak jakiś pedofil robi krzywdę Twojemu dziecku ... czekając na policję ?? a potem na wyrok sądu ... 2 lata w zawiasach albo coś koło tego ??

Nie napisz mi tylko ze popieram molestowanie.... Ale ile jest przypadkow gdy nastolatki, klamia bo zostaly oszukane, ...przychodzi corka do domu i mowi ojcu ze nauczyciel ja molestuje (bo ona akurat nie lubi matematyka i chce sie zemscic) idziesz i dzgasz czy czekasz zeby zlapac na goracym uczynku?

Spuscic lopot polamac kolana to jedno zabic to drugie. To oczywiscie moje zdanie.

Oczywiscie nie mam pojecia jak zachowalbym sie w takiej sytuacji. Na pewno granica do przekroczenia jest cieniutka i pewnie ciezkoby sie opanowac i powstrzymac - ale poki co jestem przeciw zabijaniu.

Edytowane przez Kosa

Prawo prawem ale prawo ma to do siebie, że nie działa od razu. Ma pewną bezwładność która nierzadko jest zabójcza dla ofiar. Poza tym akurat życie/dobro dziecka jest tutaj wartością nadrzędną której ochrona powinna być nieograniczona. Słowem kluczem jest ochrona.

Kosa zadźganie to głowa przy użyciu niebezpiecznego przedmiotu. Nawet w Polsce za zabójstwo gołymi rękami to wyrok do maksymalnie 15 lat pozbawienia wolności (pozbawienie wolności nie jest równoznaczne z więzieniem) Gostek zaciukał zbokola gołymi rękami w obronie dziecka. Samosądy nie są niczym dobrym, ale każdy z Nas ma prawo do tego aby czuć się bezpiecznie i żyć w poczuciu iż każdego typu napaść będzie odpowiednio sankcjonowana.

Życie niestety pokazuje co innego- stąd chęć szybkiego wymierzania sprawiedliwości.

W USA w domu możesz posiadać broń gładkolufową kulową do kalibru 0.5cal. Czyli np 12strzałową strzelbę systemu Mosberg. I jak ktoś przyjdzie do mnie z mocnym postanowieniem zrobienia mi kuku to mogę się bronic w obrębie swojej posesji wszystkimi dostępnymi środkami nie wyłączając 12 strzałowej strzelby...

W Opolu gnojek wrąbał się do samochodu a właściciel złapał kolesia i z łapy tak zalutował, że posypały się ze dwa zęby- no żeby nie uciekł. I co?

I właściciel dostał wyrok za pobicie...

Prawo prawem ale znam masę osób które noszą gaz/paralizator/krótką wiatrówkę/hukowca/nóż, ciekawe dlaczego to noszą?

Nie napisz mi tylko ze popieram molestowanie.... Ale ile jest przypadkow gdy nastolatki, klamia bo zostaly oszukane, ...przychodzi corka do domu i mowi ojcu ze nauczyciel ja molestuje (bo ona akurat nie lubi matematyka i chce sie zemscic) idziesz i dzgasz czy czekasz zeby zlapac na goracym uczynku?

Spuscic lopot polamac kolana to jedno zabic to drugie. To oczywiscie moje zdanie.

Oczywiscie nie mam pojecia jak zachowalbym sie w takiej sytuacji. Na pewno granica do przekroczenia jest cieniutka i pewnie ciezkoby sie opanowac i powstrzymac - ale poki co jestem przeciw zabijaniu.

X2 Sam bym nie wiedział jak bym się zachował w takiej sytuacji ale na pewno bym nie zabił ,od tego jest wymiar sprawiedliwości a to nie była na pewno obrona konieczna. Mógł mu spuścić łomot i oddać go policji .

To nie był nastolatek tylko 4 letnie dziecko .... i koles złapany na goracym uczynku ....

Serio stałbyś bezczynnie i patrzył jak jakiś pedofil robi krzywdę Twojemu dziecku ... czekając na policję ?? a potem na wyrok sądu ... 2 lata w zawiasach albo coś koło tego ??

Nogi z dupy bym mu powyrywał gołymi rekami. A ty Kosa co patrzył byś sadze ze nie jak by chodziło o twoje dziecko

Nogi z dupy bym mu powyrywał gołymi rekami. A ty Kosa co patrzył byś sadze ze nie jak by chodziło o twoje dziecko

Chiał byś być takim samym bandytom jak on a gdzie jest twoje sumienie . Czym byś się różnił od niego on pedofil a ty morderca .Nie tędy droga , sam mam dziecko i nie wiem jak bym się zachował .Wp ...dol na pewno by dostał ale nie chcę być takim samym zwyrodnialcem jak on. Jestem przeciwnikiem samosądów :!:

A po czym tak wywnioskowales?

W obronie dziecka zrobilbym wszystko, tak jak napisalem w wczesniej latwo przekroczyc granice. Nie wiem co bym zrobil ale na pewno nie stal spokojnie - bez przesady. Po prostu nie jestem za zabijaniem.

47-latek, który próbował molestować seksualnie czteroletnią dziewczynkę, został zabity przez jej ojca gołymi rękami. Człowiek, który zamordował w obronie własnego dziecka, nie został aresztowany i nie usłyszał zarzutów, a mieszkańcy jego miasta całkowicie zgadzają się z decyzja władz w tej sprawie. (kdp)

Czemu tak nie jest w POLSCE ???

Zabił w obronie dziecka. Nie poniesie konsekwencji? - Wideo w Onet Wiadomości

Nie powinno być inaczej sam bym to zrobił, degeneraci nie powinni chodzić po tym świecie, jeszcze powinni mu zapłacić za to ze oczyścił miasto od pedofila.

Browar i szacunek dla kolesia