FRYCIU Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2006 Witam wczoraj zostawiłem auto na swiatłach stało take ze 3 godzinki, i dupa blada akumulatora zabrakło!! Mam pytanie jaki optymalny akumulatorek dobrac do tej bemki z uwzględnieniem wzmacniacza i radia ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2006 45Ah wystarczy ale jesli masz mocne audio na pokładzie i czasem słuchasz na postoju to proponuje 55Ah zeby nie bylo niespodzianki :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OpTo Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2006 ja tez zrobilem taki numer ze swiatlami z tym ze autko stalo 9h :shock: wsiadam kluczyk w stacyjke ledwo bo ledwo ale odpalil ;] ale aku jest 64Ah :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacGywer Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2006 Ja mam takie pytanie odnosnie akumulatorow w BMW. Jak kupilem te bmw i przyjechalem do polski to chcialem wyciagnac akumulator dla bezpieczensta ale ktos mi powiedzial ze jak wyciagne akumulator i zostawie auto bez produ to ze wszystko mi padnie caly komputer itp. i bede musial jechac pozniej na lawecie do serwisu BMW to prawda? bo moim zdaniem to troche mozliwe ale wkoncu jak bym musial kiedys wymienic aku to co do serwisu musial bym jechac?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olejus Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2006 Kontrolka od poduszki może nie gasnąć ! Ale ja raz na 2 lata robię twardy reset kompa w E38 > i po nim tylko za 35 zł jadę i kasują mi kontrolke od poduszki ! Tutaj więcej : http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=17134 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRYCIU Opublikowano 19 Października 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2006 45Ah wystarczy ale jesli masz mocne audio na pokładzie i czasem słuchasz na postoju to proponuje 55Ah zeby nie bylo niespodzianki :wink: Dzieki za odpowiedz! bede coś myslał ale powiedz mi czy jak założe ten 55Ah czy altelnator bedzie go doładowywał ?? Bo gdzieś czytałem ze jak aku za duży jest i altelnator go nie doładowywuje i tez szybko siądzie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2006 Z tego co widze na realoem to wyglada na to ze sa chyba 3 rodzaje alternatorów natomiast oryginalne akumulatory mialy od 46Ah do 65Ah zreszta zobacz sam na schematach , wydaje mi sie ze nie powinno byc problemu z naładowaniem akumulatora o pojemnosici 55Ah :wink: http://www.realoem.com/bmw/partgrp.do?model=AJ51&mospid=47273&hg=12&fg=22 http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AJ51&mospid=47273&btnr=61_1286&hg=61&fg=30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi