Pawel4freak Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 @Gregu82 Umyj auto płynem do mycia naczyń zamiast szamponem i potem przetrzyj alkoholem izopropylowym (możesz kupić czysty np. w komputroniku za niecałe 20zł/1litr albo rozcieńczony od K2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu82 Opublikowano 20 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 19 godzin temu, Pawel4freak napisał: @Gregu82 Umyj auto płynem do mycia naczyń zamiast szamponem i potem przetrzyj alkoholem izopropylowym (możesz kupić czysty np. w komputroniku za niecałe 20zł/1litr albo rozcieńczony od K2. Obojętnie jakim płynem, czy są jakieś lepsze gorsze hehe ?? Aktualnie mam Feiry cytrynowe I do tego bym kupił ten K2 Klinet. Da to sobie radę za pierwszym myciem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel4freak Opublikowano 20 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Obojętnie jaki płyn do mycia naczyń Jedno mycie płynem do naczyń i zobaczysz przy spłukiwaniu że auto już nie kropelkuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kandyn Opublikowano 20 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 23 godziny temu, Pawel4freak napisał: @Gregu82 Umyj auto płynem do mycia naczyń zamiast szamponem i potem przetrzyj alkoholem izopropylowym (możesz kupić czysty np. w komputroniku za niecałe 20zł/1litr albo rozcieńczony od K2. Dobrze gada Polać mu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek26.85 Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 Witam potrzebuje jakieś mleczko do konserwacji szarej skóry i coś do czyszczenia podsufitówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polakosbanditos Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 (edytowane) Witam. Czy moze ktos cos polecic na lekko wyblakla klape zamykania dachu w cabrio? Auto ma juz swoje lata i troche kolor wyplowial. Drugie pytanie dotyczy soft topa: czy sa jakies srodki do ozywienia koloru miekkiego dachu? Pozdrawiam Edytowane 2 Października 2018 przez polakosbanditos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dixx37 Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 13 minut temu, polakosbanditos napisał: Witam. Czy moze ktos cos polecic na lekko wyblakla klape zamykania dachu w cabrio? Auto ma juz swoje lata i troche kolor wyplowial. Drugie pytanie dotyczy soft topa: czy sa jakies srodki do ozywienia koloru miekkiego dachu? Pozdrawiam Pytanie chyba do Ciebie @Zkumeku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zkumeku Opublikowano 4 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2018 (edytowane) Dnia 2.10.2018 o 21:51, polakosbanditos napisał: Witam. Czy moze ktos cos polecic na lekko wyblakla klape zamykania dachu w cabrio? Auto ma juz swoje lata i troche kolor wyplowial. Drugie pytanie dotyczy soft topa: czy sa jakies srodki do ozywienia koloru miekkiego dachu? Pozdrawiam Klapę masz na myśli tworzywo? Lakier? Tworzywo często tym samym czym jedzie się plastiki wewnątrz (dobry cleaner + konserwacja). Jeśli lakier (szczególnie akryl) - najczęściej wystarczy lekka polerka - - - Soft top - Takie dachy jak są źle traktowane (i nie były zabezpieczane) to ciężko przywrócić do tego co było podczas wyjazdu z salonu. Do czyszczenia softa: - 303 Fabric/Vinyl Tonneau & Convertible Top Cleaner - Meguiars Convertible Cleaner Do konserwacji softa: - Qtechniq I1v2 Smart Fabric (bardzo dobry - hydrofobowy) - GYEON Q2 FabricCoat (j.w.) - Meguiars Convertible Waterproofer (niestety przyjmuje wodę w porównaniu do Qtechniq) Edytowane 4 Października 2018 przez Zkumeku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polakosbanditos Opublikowano 4 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2018 (edytowane) Dzieki za odpowiedz. Soft jest w ladnym niebieskim kolorze, ale chcialem cos przy nim zrobic ogolnie przez jesien/zime, zeby byl jeszcze bardziej cacy ? A z ta wyblakla klapa chodzilo mi o klape z tworzywa. Dzis kupilem jakies 'czernidlo' SONAX (15pln) i cos z K2 co sie nazywa 'Bono Black' (10pln) do listew i zderzaków, zobacze czy zdadza egzamin. Odnosnie impregnacji, kiedys widzialem filmik pokazujacy dzialanie impregnatu w sprayu Liqui Moly. Woda ladnie splywala. Chyba 30pln puszka 500ml. Jakies doswiadczenia z nim moze? Edytowane 4 Października 2018 przez polakosbanditos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel4freak Opublikowano 4 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2018 Egzamin zdadzą ale na krótko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dixx37 Opublikowano 5 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 Najlepszy patent na czarne plastikowe zderzaki i listwy jaki widziałem, to opalarka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel4freak Opublikowano 5 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 Najgorszy, schodzi po miesiącu max. Lepiej pomalować sprejem do plastików i zawsze będą czarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid111 Opublikowano 5 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 A preparat od RRC ? https://shop.rrcustoms.pl/pl/p/RRC-Car-Wash-Plastics-Conditioner-1L-PC-Odzywka-Czernidlo-pc/2527Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polakosbanditos Opublikowano 8 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2018 (edytowane) Tyle o ile 'Bono Black K2' ladnie wchodzi na bocznych listwach (E39), ktore sa gladkie, mozna uzyskac ladny polysk, to juz na przedniej i tylnej, ktore sa perforowane slabiej, ale tragedii nie ma...Zobacze jak bedzie z trwaloscia efektu. Klape w cabrio ladnie wzielo, ale trwalosc bedzie mozna ocenic dopiero w sezonie ? Co do sprayu do plastikow to mam jakis Boll, ale on sie nadaje na perforowane powierzchnie plastikowe bo zostawia taka fakture lekka, na gladkie trzeba bedzie cos innego szukac jak czernidlo bedzie lipne ;-/ Ten Plastic conditioner na filmie tez wyglada calkiem niezle. ? Trzeba bedzie wypróbowac. Edytowane 8 Października 2018 przez polakosbanditos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polakosbanditos Opublikowano 16 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 Czy moglby ktos napisac cokolwiek o ceramicznych powlokach? Zastanawiam sie czy nie zaaplikowac na próbe i zobaczyc jak bedzie wygladac i sie sprawowac. Jedno auto czeka na korekte lakieru i tak myslalem, ze moze by sie zapedzic troche dalej i nalozyc ceramike. Na drugim aucie mam juz swiezy wosk, wiec chyba ceramika narazie odpada (czy mozna nalozyc po odtluszczeniu?) Juz troche teorii liznalem w temacie, teraz chyba czas, zeby ktos doradzil jakies produkty i moze opisal swoje doswiadczenia w tej kwestii? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zkumeku Opublikowano 17 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2018 8 godzin temu, polakosbanditos napisał: Czy moglby ktos napisac cokolwiek o ceramicznych powlokach? Zastanawiam sie czy nie zaaplikowac na próbe i zobaczyc jak bedzie wygladac i sie sprawowac. Jedno auto czeka na korekte lakieru i tak myslalem, ze moze by sie zapedzic troche dalej i nalozyc ceramike. Na drugim aucie mam juz swiezy wosk, wiec chyba ceramika narazie odpada (czy mozna nalozyc po odtluszczeniu?) Juz troche teorii liznalem w temacie, teraz chyba czas, zeby ktos doradzil jakies produkty i moze opisal swoje doswiadczenia w tej kwestii? ? Przed początkiem - nie mówimy tu o powłokach K2 Na początku ujmę, że jestem fanem powłok kwarcowych/ceramiki bo: - są trwalsze niż qd i wosk twardy - są twardsze - ciężej je zajechać - wystarczy je lekko odnowić i się trzymają nieporównywalnie dłużej niż qd/wt Oczywiście nawet najlepsza powłoka nie zapewni Ci ochrony np. na froncie auta jak folia - patrząc na kwestię odprysków od tych małych ujów-kamyków. Miałem na kompakcie, widziałem i bawiłem się z nie jednym autem. Obecnie na E38 tylko czekam aż ogarnę nadwozie by to położyć i nie bawić się więcej z samym QD (i nie porównuję tu ew. do lekkiego dopełnienia powłok) lub woskiem. To są półśrodki przy powłokach. By nałożyć powłokę musisz zerwać chemią wszystko z lakieru do goła... wszelkie woski i inne cuda. Na "nagą" powierzchnię kładziesz powłokę. Dobre produkty to: G-Technq, Gyeon, Q-Glym, Car Pro, ew. tenzi (ale jest mniej trwały i mniej wow) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polakosbanditos Opublikowano 17 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2018 No wlasnie, K2 tanie i niedrogie wiec sila rzeczy pojawia sie zastanowienie- czy dobre. Troche tego wykwitlo na rynku z tego co patrze. Nie interesowalem sei wczesniej specjalnie tym, ale mam zamiar zima troche sie zajac cabrioletem i tak pomyslalem, ze w ramach eksperymentu naloze na poczatek na Hard Top i zobacze jaki bedzie efekt. Jak nie spier****, to zajme sie samochodem A mozesz rozwinac ten watek nt. K2? To chyba o ten Gravon chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidusmile Opublikowano 17 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2020 Cześć, Temat jeszcze żyje ? Mogę prosić o polecenie zestawu do pielęgnacji jasnej skóry ? + wszelkie plastikowe detale przy kokpicie itp do skóry, myślałem o Surf city garage voodoo blend leather Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dixx37 Opublikowano 17 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2020 (edytowane) Godzinę temu, vidusmile napisał: Cześć, Temat jeszcze żyje ? Mogę prosić o polecenie zestawu do pielęgnacji jasnej skóry ? + wszelkie plastikowe detale przy kokpicie itp do skóry, myślałem o Surf city garage voodoo blend leather O ile do skóry jesteś w stanie tym zabezpieczyć, bo jest to jakby wosk, tak nie stosowałbym tego na plastiki. Jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego. Do skór używałbym wosków, Leder Versigelunga, Leder Protectora od Colourlock lub co tam Ci podpasuje, a do plastików dresing np. od ADBL Edytowane 17 Lipca 2020 przez Dixx37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidusmile Opublikowano 17 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2020 Dzięki Dixx, też odp dostałem od chłopaków z shining "LCK Coralux lub Colourlock Soft. Jeśli chcesz tylko impregnat to Voodoo jest ok. Do czyszczenia plastików Surf City Garage Dash Away lub Cleantech Inside Cleaner." - może komuś się przyda. Voodoo tylko do skóry chciałem - widziałem efekt w innym aucie i "beżowe" skóry były nasycone takie.. : )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi