mat330 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 Cześć, Potrzebuje szybkiego doradzenia. W przyszłym roku planuje oddać auto na profesjonalne regenerowanie i zabezpieczenie lakieru. Natomiast póki co brak funduszy, więc chce sam go trochę odświeżyć. Chodzi mi o: 1) usunięcie niewielkich rys i śladów po myjni automatycznej 2) Nawoskowanie lub zabezpieczenie lakieru. Poproszę o poradę jakie produkty zastosować, a najlepiej o wskazanie linków do konkretnych produktów jakie powinienem kupić i zastosować. Raczej ręcznie będę z tym walczył, albo polerka mechaniczna ale to min obrotów bo znając mój talent to zaraz bym klar przypalił więc nie chce się za to brać Koszt - tak do 120 zł na produkty max chciałbym wydać. Z góry dzięki za pomoc bmw_1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shiningcar Opublikowano 20 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 PRZEPRASZAM za opóźnienie w odpowiedziach! cyber321, polecam Harly Wax, jest świetny! TO///M3K, tak, praca na pewno będzie skuteczniejsza niż aplikatorem piankowym. kryster, ja w tej kwestii nie pomogę, może gdzieś w internecie znajdziesz opinię na ich temat? mat330, moja propozycja Meguiar's Ultimate Compound plus aplikator 3 kolorowy, wosk Poorboy's Natty's Paste Wax lub Collinite 476s. Zapraszam! happy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmonowski Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 Panowie nie ten temat. W tym temacie chłopaki polecają i sprzedają kosmetyki do aut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kandyn Opublikowano 20 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Raczej ręcznie będę z tym walczył, albo polerka mechaniczna ale to min obrotów bo znając mój talent to zaraz bym klar przypalił więc nie chce się za to brać Dopiero co zagłebiam sie w auto detaling i powoli kompletuje kosmetyki i z tego co czytalem, to tym UC z Megsa recznie za duzo nie zdzialasz na twardym lakierze BMW. Wydaje mi sie, ze moze troche sie swiecic niz przed. Głebi koloru nie wyciagnesz. No i reka to ci odpadnie ;p Ale mozesz mi wierzyc na 50% bo nigdy nie robilem tym UC recznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shiningcar Opublikowano 20 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Radovanovic1, lepsze UC ręcznie niż nic. Jeśli lakier jest twardy polecam aplikator ShiningCar DUAL Applicator, ma nieco twardszą piankę od Flexipads 3 kolorowy. Regularna praca z lakierem z pewnością poprawi jego wygląd happy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kandyn Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 Regularna praca z lakierem z pewnością poprawi jego wygląd No pewnie tak, za kazdym razem bedzie coraz lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kandyn Opublikowano 9 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 1) Pytanie do znachorów Chce zabezpieczyc lakier na zime woskiem FK 1000P. Czy moge po glinkowaniu zrobic recznie UC-kiem i potem SRP z Autoglymu? Czy moze bez UC, tylko samym SRP i potem cleaner i wosk? Czy wpłynie to na wygla, prezentowanie sie auta? Czy lepiej dac sobie spokoj z UC, SRP? 2) Jaki Cleaner polecacie pod ten wosk? (myslalem o duraglossie) 3) CZy sa jakies gratisy na Shiningcar? I od jakiej kwoty? Musze kilka kosmetykow kupic z gory dzieki za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shiningcar Opublikowano 17 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Radovanovic1, możesz zrobić UC, ewentualnie SRP, potem odtłuść możliwie dobrze i aplikować wosk. Myślę, że przejazd UC jak i SRP poprawi ogólny wygląd lakieru. Może być Duragloss, może być IPA lub zmywacz silikonowy. Gratisy staramy się dawać do każdej paczki happy_bmw Zapraszam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kandyn Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Aha. Ale pewnie srp, UC osłabi czas wosku na aucie? No bede musiał wybrać się do was na zakupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shiningcar Opublikowano 28 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Radovanovic1, SRP lub UC stosujemy przed woskiem. Te produkty uzywamy jeśli chcemy przygotować powierzchnię pod aplikację wosku. Bardziej ściera UC i można przed woskiem wymyć IPA. SRP ma większe właściowości maskujące. Zapraszam! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kandyn Opublikowano 19 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 Dzieki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shiningcar Opublikowano 2 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 W sklepie pojawiły się niezwykle oryginalne i dobrze pachnące zapachy Smelly Beaver! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Jaka cena? Który polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmonowski Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Jaka cena? Który polecacie?x2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kandyn Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 tez jestem zainteresowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shiningcar Opublikowano 2 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zapachów jest kilka, kwestia osobistych preferencji, wymienię pokrótce : Atomic Aplle - bardzo przyjemny jabłkowy Sexy Strawberry - świeża truskawka Rippin Red Fruit - czerwone owoce Spanking New Car - orzeźwiający Bulging Banana - bananowy Bustin Bluberry - jagody/borówka Cherry Cherry - wiśnia Perky Peach - brzoskwinia Bouncing Bubblegum - guma balonowa Beaverlicious - bardzo ciekawy, pobudzający Cena za sztukę to 11,90zł minus oczywiście rabat ! happy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaulinaRoznowska Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Zapachy to chyba nie problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek669 Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Panowie, potrzebna Wasza porada, potrzebuję pasty do polerki maszynowej, do delikatnej korekty lakieru: Co z tego potrzebuje? - Koch Chemie HEAVY CUT 250ml - Koch Chemie MICRO CUT & Finish 2.2 250ml - Koch Chemie SCHLEIFPASTE 250ml Tą już mam: - Koch Chemie HOCHGLANZ-ANTIHOLOGRAM 250ml Pady sobie dobiorę Problem z pastami No chyba, że polecicie coś innego bardzo dobrego co warto wybrać zamiast Koch Chemie Czekam na sugestie Pozdro bmw_1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shiningcar Opublikowano 8 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Krzysiek669, myślę, że Heavy Cut poradzi sobie z ryskami najlepiej, ale jest to pasta najbardziej ścierna z wymienionych (w pełni bezpieczna). Można ewentualnie zrobić Menzerna PF 2500 a wykończyć Hochglanz-Antihologram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starsky Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 hej, Macie jakiś preparat do opon? Choć gumy mam nowe to są one dość wyblakłe. Co najlepiej zastosować aby po myciu były czarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kandyn Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Ja uzywam żel do opon ENDURANCE firmy Meguairs. Nakładam gąbką do mycia naczyń. Najpierw APC myje opone, czekam az wyschnie i wtedy nakladam Endurance, po 10 minutach znowu nakladam Endurance. Efekt jest super i zapach taki, ze bys to wypił od razu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SUB_ZERO29 Opublikowano 11 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 Witam. Pytanko odnośnie chropowatego lakieru. Poprzedni właściciel trzymał auto pod drzewami iglastymi w efekcie lakier jest chropowaty i nijak nie można tego zmyć. Jakiś pomysł na taki problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 11 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 Próbowałeś glinką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SUB_ZERO29 Opublikowano 11 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 Nie glinką nie próbowałem jeszcze. Jestem na etapie czytania na ten temat bo troszkę się obawiam, żeby nie spartolic czegoś. Ale w sumie masz kolego racje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kandyn Opublikowano 11 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 weż spróbuj na poczatek APC (all purse cleaner) w stęzeniu 1:5 jak nie da rady to potem Tar&glue albo Prickbortem (do zmywania smoły), a w najgorszym i najtanszym wypadku benzyna ekstrakcyjna na mikrofibre i heja. Po tym dopiero glinka bo jak nie zmyjesz wczesniej tego syfu, to jeden zestaw glinki moze byc mało. Na lakierze masz pewnie soki z drzew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi