fastandhurry Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Witam! gdzie znajdę plus który pojawia się po włączeniu stacyjki tzn. pod maską który kabelek ma prąd po przekręceniu kluczyka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 Zapewne najszybciej znajdziesz go miernikiem w skrzyneczce z bezpiecznikami lub bezpośrednio w wiązce przy stacyjce. Zależy do czego chcesz użyć tej informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fastandhurry Opublikowano 18 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 Zapewne najszybciej znajdziesz go miernikiem w skrzyneczce z bezpiecznikami lub bezpośrednio w wiązce przy stacyjce. Zależy do czego chcesz użyć tej informacji. bezpieczniki są w schowku odpada, stacyjkę rozbierać -średnio to widzę a chodzi oczywiście o światła dzienne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 19 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 Świtała dzienne chcesz dokładać ? a jaki masz moduł świateł ? Jeśli lcm2 lub lcm3 to zaprogramujesz sobie dzienne seryjne czyli światełka długie będą lekko świecić jako dzienne bo co dokładać coś co jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 19 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 W sumie nie ma za bardzo co rozbierać jeśli chodzi o dostęp do stacyjki o ile dobrze pamiętam to jest 7 wkrętów i zdjęcie osłony stacyjki. Poza tym światła dzienne można podłączyć nie wchodząc kompletnie z instalacja do wnętrza auta wszystko podłączasz w komorze silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fastandhurry Opublikowano 19 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 już po wszystkim.W skrzynce gdzie jest sterownik DDE jest mnóstwo wolnych kabelków końcówki mają zaślepione ale prąd tam jest więc, wystarczyło zdjąć taką zaślepkę wpiąć i nałożyć z powrotem ową czapeczkę.Wiem że można zrobić dzienne ale ja uparłem się na ringi i ....nie żałuję, efekt sami zobaczycie ale wieczorkiem.Wrzucę potem jakaś fotkę.Wielkie dzięki !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fastandhurry Opublikowano 19 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 to mniej więcej tak wygląda ale nie oddaje całości efektu , w rzeczywistości jest o wiele lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 19 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 mogłeś napisać że to maja być ringi a nie światła dzienne podał bym możliwość efektownego podłączenia z doświetleniem drogi do domu. Wykonałem to u siebie i ringi świeca mi jeszcze 7 sekund po zamknięciu auta z pilota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChriS. Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 A to nie jest w kazdej bmw nowszej? Gasisz auto/swiatla i wysiadajac pociagasz wajche jakbys chcial dlugimi zaswiecic, wtedy swiatla mijania swieca te 10 sekund czy ile tam zebys mial oswietlona droge do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fastandhurry Opublikowano 20 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 hmm. One świecą jako dzienne, więc co mają doświetlać w dzień,chyba że w nocy gasisz światła a świecą jeszcze tylko same ringi wtedy zgoda.A ja i tak mam tak podłączone że gasną po tym jak w całym samochodzie znika prąd,te wszystkie wentylatorki dmuchawy jeszcze przecież chodzą jakiś czas a z nimi moje ringi,więc to też jest ok.5 sekund.Ale SoulRea przyznaję Tobie racje mogłem napisać do czego potrzebuję ten prąd pewnie to by wiele wyjaśniło, obiecuję poprawie się.Przy okazji na zdjęciu widać że mam mały defekcik klosza (dziwne zmatowienie) ktoś może polerował plasticzki lamp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Ja polerowałem ale tylko odrobinkę i robiłem to tempo lekko ścierną i usunęło stare naloty z klosza,i połysk się zrobił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Papier ścierny 2000 następnie 5000 i pasta polerska dostępna w mieszalniach lakierów i masz lustra. Zalecana polerka gdyż po 30 minutach odpada ręka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Dobra a ryski widoczne pod słońce na przedniej szybie jakieś stare ślady zużytej wycieraczki da radę wypolerować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MloT Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 podpinam sie pod pytanie Georgiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Pytam bo ktoś kiedyś miał mocno zużytą wycieraczkę od strony kierowcy albo wycierał nią piasek na szybie i jak na max idzie do góry to są takie ślady czy dałoby się samemu to usunąć na allegro są jakieś pasty do szkła ale nic nie dają bo próbowałem polerować i nic... Może ktoś ma patent a może papierem 5000 można na wodę coś zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebo293 Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Jest na to patent wymiana szyby koszt około 500zł Zero rys i przejrzysta jak ta lala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Jeśli szyba jest dobra tylko w jednym miejscu są ślady to po co od razu wymieniać szybę,dobra firma auto szyby usuwa takie ryski i małe odpryski a pytanie było: czy można usunąć drobne ryski samemu ? Ps. Sebo jeśli masz za dużo w kieszeni to można od razu wymienić całe auto bo ma rysę tu rysę tam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oizo_pl Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 (edytowane) Witam , ja szukam pomocy bo chce wsadzić moduł coming home – czarny : masa (-12V) ok – czerwony : +12V za bezpiecznikiem 10A na stałe tu bym kupił gniazdo na bezpiecznik i podłączył do + nie pchając się do skrzynki – niebieski : +12V za stacyjką tu nie mam pojęcia – czarny (płaski) : wyzwalania funkcji impulsem -12V tu nie mam pojęcia – czarny z czerwonym paskiem (płaski) : wyzwalania funkcji impulsem +12V tu nie mam pojęcia czekam na propozycje Edytowane 29 Stycznia 2016 przez oizo_pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Moduł doświetlania drogi ? tzn odprowadzenie do domu ? sprawdź bo w lcm się może dać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oizo_pl Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 tak i nie , nie w moim aucie (e39) jedynie metodą ze pociągnę manetkę z długich światełek ale to zostawmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Chodzi mi o zakodowanie to też nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oizo_pl Opublikowano 1 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 ok kupiłem taki moduł DOŚWIETLANIE DROGI DO DOMU LEAVING / COMING HOME (5705066791) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. ktoś pomoże ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi