fastandhurry Opublikowano 9 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 witam! Jestem po dwutygodniowych poszukiwaniach wentylatora klimatyzacji(czy też went.kondensatora klimatyzacji) i jak się okazało do modelu E39 530dA nie ma po prostu.Wszędzie gdzie pytałem to po sprawdzeniu vin pan odpowiadał : nie do tego nie ma.Choć na stronach wszystkich głównych hurtowni w tym kraju był jako dostępny to jednak po numerach okazywało się że jednak to nie ten.Na allegro używki też po numerach nic nie znalazłem tak więc leżę i kwiczę.Moje pytanie do kolegów w związku z tym jest następujące:wszystkie te wentylatory do E39 są identyczne różnią się tylko wtyczką na 3 lub 4 piny(starsze chyba na 4 a nowsze na 3 ale tak nie na100%) a i jeszcze są z modułem lub bez tak więc jeśli zakupie taki np. od 530 w benzynie czy 525td to nie będzie pracował prawidłowo? on przecież nie chodzi cały czas tylko wspomaga główny went. i ,,zbija" ciśnienie w ukł.klimy.Wszystkie mają silnik elektryczny tę samą prędkość obr. to o co tu chodzi?Dodam że do benzynek i tdsów jest mnóstwo zamienników za fajne pieniążki a wygląda na to że u mnie tylko oryginał za 1260 zł-skandal!!!.Jeśli ktoś ogarnia temat a być może ma w swojej taki z innymi numerami proszę o podpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 10 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 Kolego na pewno jest zamiennik a jak nawet by nie było to szukałbym używki,albo próbował naprawić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fastandhurry Opublikowano 10 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 Kolego na pewno jest zamiennik a jak nawet by nie było to szukałbym używki,albo próbował naprawić... właśnie szukam od 2 tygodni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Wentylator klimatyzacji 4 piny BMW E39 530d 525d (2331374763) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ten nie podejdzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fastandhurry Opublikowano 11 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Wentylator klimatyzacji 4 piny BMW E39 530d 525d (2331374763) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ten nie podejdzie ?bardzo fajny ale mam wtyk na 3 piny.Zapewniam Was że całe allegro przeleciałem i albo 4 piny albo inny numer OE,stąd moje pytanie czy może być inny przecież one wszystkie są identyczne a mają inne numery,ale już po problemie zamówiłem jakiś i jak coś będę mógł oddać.Te wentylatory mają ten sam silnik ,moc, obroty a sterowane są z czujnika klimy i silnika więc.... silnik wentylatora dostaje sygnał załącza schłodzi wyłącza ot taka jego praca krótka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GleN Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Ja kupowałem nowy w Nowej Soli w tym sklepie BMW 5 E39 WENTYLATOR 4 PINY TDS BENZYNA (2292156353) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Osobiście polecam, bo ceny ma dosyć ludzkie i można cosik dla siebie znaleźć, a trochę klamotów mają w ofercie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fastandhurry Opublikowano 11 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Ja kupowałem nowy w Nowej Soli w tym sklepie BMW 5 E39 WENTYLATOR 4 PINY TDS BENZYNA (2292156353) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Osobiście polecam, bo ceny ma dosyć ludzkie i można cosik dla siebie znaleźć, a trochę klamotów mają w ofercieTeż tam dzwoniłem za używkę krzyknęli 4 stówki , a ja mam nówkę za 480.Temat już nieaktualny dziękuję wszystkim! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Więc jednak można kupić części do 530d przecież to nie maybach zawsze można poszukać na ebay albo w auto giełdzie i będzie gdzieś na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fastandhurry Opublikowano 13 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Więc jednak można kupić części do 530d przecież to nie maybach zawsze można poszukać na ebay albo w auto giełdzie i będzie gdzieś na pewno No nie do końca jest to do 530d,a raczej 520i,523i,525td,525tds,528i,535i,540i,ponieważ oryginału o numerach 64 54 6 921 396(397) i wtyczką na 3 piny jednak nie znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi