Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

witam! Jestem po dwutygodniowych poszukiwaniach wentylatora klimatyzacji(czy też went.kondensatora klimatyzacji) i jak się okazało do modelu E39 530dA nie ma po prostu.Wszędzie gdzie pytałem to po sprawdzeniu vin pan odpowiadał : nie do tego nie ma.Choć na stronach wszystkich głównych hurtowni w tym kraju był jako dostępny to jednak po numerach okazywało się że jednak to nie ten.Na allegro używki też po numerach nic nie znalazłem tak więc leżę i kwiczę.Moje pytanie do kolegów w związku z tym jest następujące:wszystkie te wentylatory do E39 są identyczne różnią się tylko wtyczką na 3 lub 4 piny(starsze chyba na 4 a nowsze na 3 ale tak nie na100%) a i jeszcze są z modułem lub bez tak więc jeśli zakupie taki np. od 530 w benzynie czy 525td to nie będzie pracował prawidłowo? on przecież nie chodzi cały czas tylko wspomaga główny went. i ,,zbija" ciśnienie w ukł.klimy.Wszystkie mają silnik elektryczny tę samą prędkość obr. to o co tu chodzi?Dodam że do benzynek i tdsów jest mnóstwo zamienników za fajne pieniążki a wygląda na to że u mnie tylko oryginał za 1260 zł-skandal!!!.Jeśli ktoś ogarnia temat a być może ma w swojej taki z innymi numerami proszę o podpowiedz.

bardzo fajny ale mam wtyk na 3 piny.Zapewniam Was że całe allegro przeleciałem i albo 4 piny albo inny numer OE,stąd moje pytanie czy może być inny przecież one wszystkie są identyczne a mają inne numery,ale już po problemie zamówiłem jakiś i jak coś będę mógł oddać.Te wentylatory mają ten sam silnik ,moc, obroty a sterowane są z czujnika klimy i silnika więc.... silnik wentylatora dostaje sygnał załącza schłodzi wyłącza ot taka jego praca krótka.

Ja kupowałem nowy w Nowej Soli w tym sklepie BMW 5 E39 WENTYLATOR 4 PINY TDS BENZYNA (2292156353) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Osobiście polecam, bo ceny ma dosyć ludzkie i można cosik dla siebie znaleźć, a trochę klamotów mają w ofercie

Ja kupowałem nowy w Nowej Soli w tym sklepie BMW 5 E39 WENTYLATOR 4 PINY TDS BENZYNA (2292156353) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Osobiście polecam, bo ceny ma dosyć ludzkie i można cosik dla siebie znaleźć, a trochę klamotów mają w ofercie
Też tam dzwoniłem za używkę krzyknęli 4 stówki , a ja mam nówkę za 480.Temat już nieaktualny dziękuję wszystkim!

Więc jednak można kupić części do 530d przecież to nie maybach :) zawsze można poszukać na ebay albo w auto giełdzie i będzie gdzieś na pewno :)

No nie do końca jest to do 530d,a raczej 520i,523i,525td,525tds,528i,535i,540i,ponieważ oryginału o numerach 64 54 6 921 396(397) i wtyczką na 3 piny jednak nie znalazłem