tomasso12 Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Mam takie pytanko. Nadszedł czas przeglądu i gość powiedział mi na przeglądzie , że mam zużyte tuleje gumowe tylne i przednie tylnej belki. Ich numery katalogowee to 33171093008 ( 2 sztuki) i 33171090389 1 sztuka. Z tego, co dopatrzyłem się w garażu po podlewarowaniu auta, to tuleje trzymające tylny dyfer. Gość na przeglądzie powiedział, że trzeba szybko to naprawić, bo mogą wystąpić problemy z trakcją auta np. w koleinach, a z czasem bicie w podłogę w czasie jazdy. Mam pytanko, ile w tym prawdy, bo powiem szczerze od dawna jeżdżę tymi autami, ale to jest moje nowe doświadczenie. Dodam , iż zorientowałem się w cenach i koszt tych tulei to ok.150 zł.pytanie_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Nie ma co dużo gdybać. Ich uszkodzenie widać gołym okiem, jak na nie patrzysz to widać czy są spękane. Jak są to wymień i po sprawie. Nie wiem czy aż problemy z trakcją, ale napewno ma to jakieś ujemne skutki dla innych podzespołów... Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 8 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Widać, iż gumy są spękane, wprawdzie nie oddzielają się od tulei, ale pierwsze oznaki zużycia widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 a to nie chodzi o te cztery tuleje tylnej belki? LEMFORDER TULEJA BELKI TYLNEJ BMW 5 E39 WARTO ! (2285825650) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 A nie czasem tuleje pływające? u mnie wymieniałem a przyczyna ich zużycia to tylne koło na podniesionym aucie miało luz tylko nie pamiętam czy w pionie czy w poziomie jak kołem się ruszało dwoma rękoma...Przyczyną rozpadnięcia się takiej tulei może być nawet urwanie koła więc wymieniłem od razu a te w saniach miałem dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 A nie czasem tuleje pływające? u mnie wymieniałem a przyczyna ich zużycia to tylne koło na podniesionym aucie miało luz tylko nie pamiętam czy w pionie czy w poziomie jak kołem się ruszało dwoma rękoma...Przyczyną rozpadnięcia się takiej tulei może być nawet urwanie koła więc wymieniłem od razu a te w saniach miałem dobre. Georgii proszę Cię koleś pisze o tulejach belki, a Ty wymyślasz tuleje pływające, które są przy kole... :bag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 No bo u mnie powiedział koleś,że to jest zagrożenie w czasie jazdy urwaniem koła więc to wymieniałem a jak stwierdzić czy tuleje belki są do wymiany ? tylko po tym,że guma będzie spękana ? nie za bardzo da się to zobaczyć z tego co widziałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 dobry mechanik to nie na trzepakach sprawdza,tylko we dwóch i brecha.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Nie ma jakiegoś zachowania auta dziwnego podczas jazdy aby to stwierdzić ? bez trzepaków ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 pływa ci po drodze,te cztery tuleje trzymają całe sanki,poczujesz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 tylko po tym,że guma będzie spękana ? nie za bardzo da się to zobaczyć z tego co widziałem... ...to źle patrzyłeś... poza tym oprócz wizualnego zużycia, przy wrzucaniu biegów są stuki, to świadczy o zużyciu tych gum... I tak jak pisze Dirty brecha i do dzieła i wszystko widać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 8 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Problem,że nie nie ma problemów z autem ( na razie ), nie są to cztery tuleje belki ani pływające, bo te wymieniałem. Patrzyłem w realoem to są dwie 33171093008 i jedna 33171090389 i najciekawsze, że są one połączone z tylnym dyfrem. Skąd ten dziweoląg i z czym, się je? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Ja jestem właśnie po wymianie. W sumie nic się nie działo, ale po pęknięciu wachacza poprzecznego do wymiany poszedł komplet wszystkich tulejek... zawiechy i dyfra... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 sie wyjaśniło co do wymiany:)myśle,że nie ma z tym większych problemów,choć tego akurat nie robiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GleN Opublikowano 9 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 Trochę roboty jest przy tym. Sorki, że się powtarzam, ale u mnie wyglądało to w ten sposób http://www.maxbimmer.pl/f72/e39-tuleje-tylnej-belki-sposob-na-wymiane-14633/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi