MloT Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 Witam Mam sporo problemów i pytań związanych z moja bunią, większych i mniejszych i chciałbym je systematycznie powoli rozwiązywać. I tu moje pytanie/prośba - czy ktoś znający się troche na E39 mógłby się ze mną spotkać we Wrocławiu i rzucić na nią okiem ? Chodzi o wiele róznych rzeczy od konserwacji skóry, przez miejsca gdzie warto kupić jakieś zamienniki po ******ły takie jak regulacja radia czy sprężynka w klapie bagażnika. Jeżeli to zły dział na coś takiego to z góry przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 Najlepiej byłoby zjawić się na spocie i tam bez problemu można się dowiedzieć to i owo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 właśnie:) na spocie i podbijasz do kogoś kto ma e39 np tak jak ja:) i gadka szmatka i wiesz wszystko:):-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 no i masz forum,wal posty,pytaj,szukaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MloT Opublikowano 7 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 No na nastepnym spocie postaram się być a forum to swietna skarbnica wiedzy ale to jednak nie to samo co rozmowa metr od samochodu o ktory chodzi ale dzieki wszystkim za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 A co ją boli? Jakieś widoczne objawypytanie_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Można tutaj pytać po to tu jesteśmy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 to jednak nie to samo co rozmowa metr od samochodu o ktory chodzi metr to za daleko, trzeba stać z rękami w kieszeniach i kopać w oponę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tabek Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 a kiedy będzie taki spocik:mrgreen: bo forum to jest kopalnią wiedzy i owszem, ale dużo tu niedokończonych wątków a jak zacznę wyciągać stare kotlety to jeszcze mnie pogonicie. Strasznie mi się spodobało to autko, bardziej od mojego resoraka, ale jest dla mnie tak tajemnicze i nowatorskie przez tą elektronikę że boję się cokolwiek w nim ruszyć. Starszyzna forum to stare wyjadacze a ja się tu czuje trochę jak dziecko we mgle, no ale nic dalej będę szukał odpowiedzi na moje usterki w tych tysiącach postów:mrgreen: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Z niektórymi problemami pewnie można sobie poradzić bez oglądania autka, wystarczy założyć odpowiedni temat, spytać, ewentualnie jakieś zdjęcie wrzucić i pojawia się podpowiedzi, czasem zupełnie bezsensowne, często nie na temat, zdarzą się błędne, ale ktoś w końcu odpowie poprawnie. Niektóre posty jak czytam to mi sie słabo robi, ale już mi się nie chce nic pisać. Ja jestem cienki z informatyki to nie cwaniakuje na ten temat, niektórzy nie mają pojęcia o pewnych sprawach, a piszą głupoty i są przekonani, że dobrze prawią, bo przecież dziadek Zdzisiek tak mówił, to na pewno tak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Większość bolączek znajdziesz w tematach na forum...Jak czegoś nie będzie to pytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MloT Opublikowano 20 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Panowie mam spory problem, dzisaj jadąc własnie do wrocławia zauwazyłem ze strasznie mi muli samochod i na gazie i na benzynie do tego dosć mocno telepie na PB i brzmi tak jakby trochę gorzej i w sumie to zaczynam miec obawy czy się nią mogę przemieszczać. Mam interfejs z alledrogo i inpe ale raczej jestem laikiem i poza kasowaniem bledow to nic nie poradze. Czy moze ktos polecic dobry warsztat albo osobę we wrocku gdzie moge podjechac i podpiąć do porządnego kompa zeby zobaczyc co w trawie piszczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 jak masz neta w lapku przy aucie,to moge rzucić na to okiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MloT Opublikowano 20 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 problem jest taki ze lapek zostal w wieluniu 120km stąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 kabel pewnie też,bo inpe bym ci na czymkolwiek zainstalował,odepnij przepływke,zobacz czy sie polepszy,który to rok auta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MloT Opublikowano 20 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 96, ogolnie to jak dzisaj czyscilem inpa bledy przed wyjazdem to wywywalilo injector valve error cylinder 6 - blad wtryskiwacza na 6 cylindrze ale wyczyscilem i sie juz nie pojawil nie wiem jak jest w tej chwili, ale chyba na gaz nie powinno miec to wplywu bo przeciez ma swoje wtryskiwacze, a co do kabla to tak niestety zostal w domu ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 telepać może od tego wtrysku,pewnie do wymiany,ale sprawdź te przepływke,odepnij,pojeździj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MloT Opublikowano 20 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Aż wstyd pisac ale nie wiem jak odpiac przeplywke.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 wstyd to co innego,po to jest forum,żeby o takie rzeczy pytać pewnie masz taką,po prostu odkręć wtyke PRZEPŁYWOMIERZ BMW E36 E34 E39 320i 520i 5WK9007 (2330234916) - motoAllegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MloT Opublikowano 20 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 ok to w takim razie ide zobaczyć czy cos sie zmieni, dzięki bardzo za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MloT Opublikowano 20 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Wyglada to tak - jak zszedłem to jeszcze nie była do końca ostygnięta, odpiąłem przepływkę i zrobiłem rundkę po parkingu - bez telepania czy dziwnych dzwięków, przełączyłem na gaz to trochę falowały obroty. Podpiąłem przepływkę spowrotem i na benz znowu rundka, wrażenia dosc podobne do tej pierwszej z tym tylko ze przy dodawaniu gazu zaczął być słyszalny dziwny klekot którego wczesniej nie bylo(temp. juz na srodku), lpg przy wpiętej przepływce raczej tez bez odchyłów. Odpiąłem jeszcze raz na benzynie chodzi rowno i jakby mniej klekocze niż przy podpiętej, chociaż to mogą byc moje omamy słuchowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MloT Opublikowano 28 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Powiem tak, zrobiłem parę rzeczy z zawieszenia, wymieniłem wtrysk na 6 cylindrze i zamiast pustej puszki po kacie jest teraz strumienica. Jakiekolwiek problemy zniknęły, korekcje są raczej minimalne w inpie, a na obroty wkręca się 2 razy lepiej, no i ten dźwięk bez tego metalicznego stuku - bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Właśnie myślałem u siebie wywalić kata ale puki dobry jest to nie będę ruszał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ngb Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 koledzy mam problem z nawiewem!po wyłaczeniu silnika on cały czas chodzi!myślę że to czujnik regulatora dmuchawy!czy ktoś wie gdzie się znajduje ten czujnik w e39?:bmwsexemofg3: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 chodzi Ci o jeża klimatronika????(rezystor dmuchawy)?? znajduje się za schowkiem nad nogami pasażera , jak ściągniesz płyte tą plastikową nad nogami to znajdziesz go..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi