Fela49 Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 (edytowane) Witam! Mam problem z szybami. Całkowicie mi opadaja, nierówno się zamykaja/ otwieraja, w czym tkwi problem ? Pozdrawiam, licze na pomoc. Edytowane 4 Maja 2012 przez Fela49 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 -Zacznij od poprawienia nazwy tematu bo .... brzmi dość dziwnie :bag: -Napisz co to za model budy ? coupe ? sedan ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 mi kiedyś pękły takie białe plasticzki w prowadnicach,i tak sie działo,ale jak to się nazywa???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chacko e30 Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 jeżeli rozmawiamy o sedanie to rozbiesz boczek odepnij te zawleczki z białych kostek i wyciągnij szybe,sprawdz czy uszczelka i prowadzenie szyby jest całe i na swoim miejscu,popatrz przy okazji czy te białe kostki są całe i czy szyny podnoszące szybe są proste jeżeli jest wszysko całe to poskładaj (tylko waże jest wsadzenie szyby w prowadzeni) musi działać! jak nie dasz rady to możemy sie spotkać w niedziele to ci pomoge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chacko e30 Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 jak potrzebujesz tych kostek to daj znać moge mieć nowe orginalne za nie wielką cene. w kpl są 4szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fela49 Opublikowano 4 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 Juz zauwazylam blad, dzieki ! : ) coupe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 jak potrzebujesz tych kostek to daj znać moge mieć nowe orginalne za nie wielką cene. w kpl są 4szt Te kosteczki są dostępne w salonach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 o właśnie,o te białe kostki mi chodziło,pękły i tak sie działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bultan Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 Juz zauwazylam blad, dzieki ! : ) To napisz jaki był problem może komuś się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 To napisz jaki był problem może komuś się przyda Chyba chodziło o błędną nazwę tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fela49 Opublikowano 5 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 Szyby nadal opadaja, chodzilo jedynie o blad w temacie, który juz poprawilam : ) Dzieki za podpowiedzi, ale nie chodzi o sedana tylko o coupe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 (edytowane) Pierwsze co - sprawdź czujniki domykania szyb. Od ciągłego zamykania drzwi się po prostu ścierają. Jak otworzysz drzwi, to na wysokości klamki je znajdziesz. Naciśnij go parę razy palcem - zobacz, czy luźno chodzi i czy szyba będzie się podnosić. Możliwe, że tylko styki wymagają przeczyszczenia U mnie padł od strony pasażera i szyba potrafi się opuścić w czasie jazdy o parę mm, albo do końca schodzi na dół i nie chce się podnieść - to samo przy zamykaniu drzwi - nie dociska się do ramy. Jak to nie to, to sprawdź te plastikowe ślizgi, które się trzymają na nożycach - takie coś: Na czerwono masz zaznaczone w którym miejscu się łamią. Oczywiście musisz zdjąć boczek, żeby się do nich dostać. Jest cholernie ciasno - jak będziesz musiał je wymienić, to powodzenia życzę - ja sobie porozcinałem łapy Tu je znajdziesz: Edytowane 5 Maja 2012 przez Nobody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 Pierwsze co - sprawdź czujniki domykania szyb. Od ciągłego zamykania drzwi się po prostu ścierają.Jak otworzysz drzwi, to na wysokości klamki je znajdziesz Naciśnij go parę razy palcem - zobacz, czy luźno chodzi i czy szyba będzie się podnosić. Możliwe, że tylko styki wymagają przeczyszczenia Stawiał bym na te czujniki. Bo mechanizmy zapewne chodzą sprawnie skoro się same otwierają i zamykają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darozzzz Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 Skoro szyba się nie zamyka równo, to ja stawiam na te białe ślizgi. Miałem to samo tyle że w sedanie. Musiałem zdjąć boczek, i wymienić ślizg oraz wyprostować podnośnik szyb bo tak kręciłem korbką że się pokrzywiły:)) Na Twoim miejscu zacząłbym od wymiany ślizgu, albo chociaż oglądnięcia go w jakim jest stanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 o o ,dokładnie te białe coś,u mnie tylko było pęknięte,i wyskakiwało z kulki,i szyba,przy zamykaniu krzywo szła,jedną strone podnosiło,drugą nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość staszek Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 Ja stawiam na slizgi są już pewnie wyrobione i nie trzymają i szyba odskakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi