cobra40 Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Witam mam taki problem z kontrolką airbag gdyż w zaden sposób nie mogę jej wykasować.Po zdiagnozowaniu Inpą wyskakuje taki błąd E R R O R M E M O R Y R E P O R T ------------------------------------- Date: 05/01/12 20:16:09 ECU: MRS3 JobStatus: OKAY Variant: MRS3 ------------------------------------------------------------- RESULT: 1 errors in error memory ! ------------------------------------------------------------- 11 ignition circuit ZK10 -> battery unplug 1 Error frequency : 1 error active at the moment resistor too large error is not sporadic ============================================================= Klemę pirotechniczną oglądałem i na oko to wszystko jest ok.Mam jeszcze dwa zrzuty z Inpy [ATTACH=CONFIG]20009[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]20011[/ATTACH] Zastanawiam się o co chodzi ze AIRBAG STAGE2 jest na NO. Będę wdzięczny za każdą pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domingez Opublikowano 10 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 Nie wiem co mi kiedyś w Inpie pokazywało jak miałem podobny program, ale u mnie była to mata kierowcy pasażera. Taka zajętości fotela. Trzeba to sprawdzić bo w sumie to standart z tych modelach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra40 Opublikowano 10 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 Mata zajętości została sprawdzona i jest sprawna,jak na razie nie mam za bardzo czasu ale w sobotę przejrzę dokładnie klemę pirotechniczną bo wydaje mi się że błąd właśnie tkwi w niej.Dzięki za podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek8 Opublikowano 10 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 Allegro EMULATOR MATY BMW Emulator Maty BMW E46 330 ORYGINAŁ WTYCZKA MATA (2332770718) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 nie potrzeba raczej emulatora, wystarczy wyłączyć ją w NCS. Grzesiek, nie robisz jeszcze eumlatorków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra40 Opublikowano 11 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Rozumiem ze jeśli wyłączę matę NCS to w razie wypadku poduszka pasażera wystrzeli czy bedzie ktoś siedział czy nie na fotelu,a czy klemę pirotechniczną tez da się wyłączyć NCS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 o klemie pierwsze słysze,ale wyłączenie maty NCSem polega na tym,że komp cały czas "widzi" zajęty fotel,i poducha zadziała,czy ktoś na niej siedzi,czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 czyli walą Cie na pustym pasażerze, a poduchę jesteś w plecy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra40 Opublikowano 11 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Wydaję mi się ze lepiej być poduchę w plecy niż miałaby się nie otworzyć :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra40 Opublikowano 17 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 W końcu ogarnąłem tą usterkę,tak jak przypuszczałem przyczyną usterki była klema pirotechniczna.Chwilowo zastosowałem rozwiązanie tymczasowe aby mi ta kontrolka nie drażniła oczu,teraz tylko trzeba bedzie się rozejrzeć za klemą i bedzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kevin Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 Jaka znow klema??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 BMW E46 KLEMA PIROTECHNICZNA (2306440062) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kevin Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 Wiemale co tej klemie do poduszki powietrznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra40 Opublikowano 17 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 Właśnie ona była przyczyną świecenia się kontrolki airbag a dokładnie to taka czarna puszka która jest pod tapicerką na nad kolu(nie wiem jak fachowo ona się nazywa)która jest podłączona do klemy,po obejsciu jej kontrolka zgasła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieltca Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 (edytowane) Tu jest opisane co i jak o tej "puszce" co kolega wczesniej pisal BMW e46 błąd poduszki Edytowane 15 Sierpnia 2012 przez danieltca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 (edytowane) po obejsciu jej kontrolka zgasła Po jej obejściu zgasła tylko po co trzeba było wymienić na nową Obejść to można pijaka na ulicy jak leży na chodniku. Edytowane 15 Sierpnia 2012 przez SoulRea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi