remi55 Opublikowano 5 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 No więc tak. Podłączyłem naładowany aku. Miałem słaby prostownik jak na ten aku ale doładował do 12,6V Sprawdziłem gęstość elektrolitu i była poniżej normy. Czyli jak wrócę do domu z wyjazdu jeszcze raz pod lepszy prostownik. W tej chwili auto po całej nocy ma napięcie 12,4 V na aku. Przy włączonej klimie, światłach radio itd ładowanie jest ok. W niedzielę wracam do domu i w poniedziałek stawiam do mechanika żeby zobaczył czy coś nie rozładowuje mu. Tak jak kolega pisał być może uszkodzony jeż. Sprawdzę. Dziwi mnie jednak że wcześniej w jedną noc rozładował się do 5 V czyli praktycznie na maxa. Dziękuję wszystkim za pomoc i rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 No więc tak. Podłączyłem naładowany aku. Miałem słaby prostownik jak na ten aku ale doładował do 12,6V Sprawdziłem gęstość elektrolitu i była poniżej normy. Czyli jak wrócę do domu z wyjazdu jeszcze raz pod lepszy prostownik.W tej chwili auto po całej nocy ma napięcie 12,4 V na aku. Przy włączonej klimie, światłach radio itd ładowanie jest ok. W niedzielę wracam do domu i w poniedziałek stawiam do mechanika żeby zobaczył czy coś nie rozładowuje mu. Tak jak kolega pisał być może uszkodzony jeż. Sprawdzę. Dziwi mnie jednak że wcześniej w jedną noc rozładował się do 5 V czyli praktycznie na maxa. Dziękuję wszystkim za pomoc i rady. Czyli wyjazd nie do końca miałeś udany niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GleN Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 Czyli wyjazd nie do końca miałeś udany niestety Ja też : Płacze: w Szczecinku jakaś gnida wlazła mi na dach, ślady na prawych tylnych drzwiach i dachu. Złamane pióro wycieraczki... Chyba komuś się tablice nie podobiły. :crying: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 E39&E38 - haczykiem otwierasz maskę przez nerkę i zwierasz piny 14 i 16 w gniazdku. gdzieś mam instrukcję do kilku modeli to wrzucę na chomika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Beaver piny 14 i 16 zwierasz aby co zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 otwarcie drzwi centralką jak pilot nie działa/uszkodzony zamek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi