Gość ChriS. Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 (edytowane) Sprawa stoi..Pytanie teraz co zrobic jesli mam walczyc.. Mnie to rybka, zarabiam tyle, ze moge sobie to naprawic, ale to nie o to chodzi.. To chodzi o pedalow, ktorzy mysla, ze maja zlomy i moga niszczyc innym ladne fury, jak to panienka powiedziala "chce pan sie klucic i takie cos?" i od razu pytanie czy znacie kogos kto to ogarnie, ja moge wyjsc na minus, ale ta babka ma poplynac finansowo. Znacie kogos kto to ogarnie? Sprawy sadowe beda sie ciagnac rok / dwa znajac zycie.. Jak macie prawnika/ czy kogos tam kto na podstawie takich zdjec da rade ogarnac ta sprawe to ja bede walczyc.. Jesli nie.. To ja sam nie dam rady Czekac tylko, az goscie cwaniaczka wpadna mi przerysowac cale auto. Nagranie mam, ale co to udowdodni? Jak nie zlapia nikogo na goracym uczynku to znajac zycie nic z tego nie bedzie. No brak mi slow... Edytowane 30 Kwietnia 2012 przez ChriS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 1 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 Skoro była na miejscu policja, to po otrzymaniu od dyspozytora zlecenia musieli napisać notatkę taka procedura. Maja na pewno nr. rej obu aut jeśli nie to ty na pewno masz to głęboko zakodowane w głowie. Zgłoś to do ubezpieczalni i czekaj na postępy podaj okoliczności. Jeśli to nie przyniesie żadnego rezultatu dopiero się zastanowimy nad prawnikiem. Sprawa sądowa to czas i koszta a tego lepiej unikać. Miałem podobna sytuacje 2 lata temu pod Tesco baba tez się nie przyznawała choć ślady były jedno znaczne , była policja coś tam pogadała i tyle spisałem nr. rej babska i oddałem papiery do ubezpieczalni na AC, ubezpieczalnia sama sobie wystąpiła do policji o notatkę. Wypłacili mi odszkodowanie najpierw z mojego AC, ale po miesiącu zrobili re-kalkulacje polisy i wyzerowali czyli szkoda została pokryta z OC babsztyla. Na roszczenie odszkodowania masz 1,5 roku wiec spokojnie. Mogę podać numer do znajomego z Centrum Odszkodowań oni zajmują się doradztwem i odzyskiwaniem odszkodowania bez ponoszenia kosztów, a dokładniej to nie płacisz im nic a oni sobie % tylko biorą jakiś po wygranym odszkodowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bultan Opublikowano 1 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 Mnie to rybka, zarabiam tyle, ze moge sobie to naprawic, ale to nie o to chodzi.. Nie ważne czy dobrze zarabiasz czy Cię stać na to aby naprawić auto w swoim zakresie,chodzi o to żeby takiej babie zrobić koło pióra bo będzie sobie tak poczynać za każdym razem czując się bez karna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 1 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 Nie ważne czy dobrze zarabiasz czy Cię stać na to aby naprawić auto w swoim zakresie,chodzi o to żeby takiej babie zrobić koło pióra bo będzie sobie tak poczynać za każdym razem czując się bez karna Prawdę prawi wandal to wandal i powinien ponosić konsekwencje za swoje uczynki czy to było z nieumyślne czy umyślne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRZEMO Opublikowano 1 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 Na roszczenie odszkodowania masz 1,5 roku wiec spokojnie . masz na to 3lata...[na 100%!!!!] nawet zgłosić mozesz sprawe do TU w 2015:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChriS. Opublikowano 1 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 Skoro była na miejscu policja, to po otrzymaniu od dyspozytora zlecenia musieli napisać notatkę taka procedura. Maja na pewno nr. rej obu aut jeśli nie to ty na pewno masz to głęboko zakodowane w głowie. Zgłoś to do ubezpieczalni i czekaj na postępy podaj okoliczności. Jeśli to nie przyniesie żadnego rezultatu dopiero się zastanowimy nad prawnikiem. Sprawa sądowa to czas i koszta a tego lepiej unikać.Miałem podobna sytuacje 2 lata temu pod Tesco baba tez się nie przyznawała choć ślady były jedno znaczne , była policja coś tam pogadała i tyle spisałem nr. rej babska i oddałem papiery do ubezpieczalni na AC, ubezpieczalnia sama sobie wystąpiła do policji o notatkę. Wypłacili mi odszkodowanie najpierw z mojego AC, ale po miesiącu zrobili re-kalkulacje polisy i wyzerowali czyli szkoda została pokryta z OC babsztyla. Na roszczenie odszkodowania masz 1,5 roku wiec spokojnie. Mogę podać numer do znajomego z Centrum Odszkodowań oni zajmują się doradztwem i odzyskiwaniem odszkodowania bez ponoszenia kosztów, a dokładniej to nie płacisz im nic a oni sobie % tylko biorą jakiś po wygranym odszkodowaniu. Poprosze na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GleN Opublikowano 1 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 Nie była to kolizja, bo pojazdy nie były w ruchu i TU raczej się wypina i załatwia odmownie, jeśli chodzi o uszkodzenie mienia, to ściganie odbywa się na wniosek pokrzywdzonego, jeżeli do zdarzenia doszło z winy umyślnej. W tym przypadku ściganie odbywa się przed sądem cywilnym. Wcześniej można pisemnie wezwać sprawcę do zapłaty, jeżeli to nic nie da to składa się kwity do sądu. Najczęściej ludzie dają sobie z tym spokój, bo to lipny temat. Kumplowi pacjent przywalił tak samo drzwiami w e34 i miał go w d...ie, no to ten mu zderzaczkim te same drzwi lekuchno wcisnął :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 Poszło na PW ChriS Dodam że zajmują się wszelakim zakresem odszkodowań. Samemu udało mi się wyciągnąć za ich udziałem parę tysi po kolizji w której byłem pasażerem auta sprawcy. Nie wiedziałem nawet wtedy że istnieje taka możliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Jest wiele firm,które mają prawników i wyciągną kasę jaką tylko się da i biorą z tego np.10-30% i pewnie niektóre więcej... od wygranej kwoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChriS. Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 http://img232.imageshack.us/img232/9313/zdjcie0570p.jpg parking strzezony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 to ci zrobili?????na parkingu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Ty to masz chłopie pecha.... Jakieś fatum czy o co cho???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChriS. Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Ta jakis palant cofal i stuknal mnie, pewnie w rejestracje bo sladu nie ma. Zawias wylamany zderzak wsuniety troche pod swiatla, widac rysy na nim, ze sie schowal i wyskoczyl przy uderzeniu. Magda gada z gosciem, zeby na kamery polookal. No brak mi sil, nie wiem co zrobic. ***** mac.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Ja pierdykam ta fura to jest jak magnes neodymowy .... na stłuczki :shock: średnio raz w miesiącu jakieś przygody :bag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Ja pierdykam ta fura to jest jak magnes neodymowy .... na stłuczki średnio raz w miesiącu jakieś przygody kup se pan malucha:) masakra jakaś z tym autem!! weź go sprzedaj... i kup 7er:4: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość staszek Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Normalnie chłopie ty masz pecha fatum jakieś czy coś .:(znajdz jakąś wróżkę nie cię odczaruje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość e34t Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 (edytowane) heh Ja tam zastanawiam się nad zkupem jeepa cherokie na zakupy prucz tego chce uzbroić w kangura przednieko ryry progowe i z tylu orurowanie zderzaka . Niech trzaskają drzwiami i parkują jak buraki.uwierzcie szybko nauczu to ludzi jeździć:4: Staszek jak dobrze wiesz ja też mam fatum z BMW jak mi nie zderzaka nie za...li to sarna wyskoczyła mi z rowu pod koła a jak nie to w ogóle. ile razy mi w tył wjechali lub o drzwi przytarli na parkingu nie wspomnę ale to szczegół. Nie piszemy postów jednego pod drugim, pod postem jest "edytuj" - moderator Edytowane 14 Maja 2012 przez Moderator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Wez zmien auto, albo zrob cos, co je odmieni, bo ja na Twoim miejscu to bym chyba wozil zapasowa flaszke w bagazniku i po 3 takiej akcji na bank bym jej uzyl... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChriS. Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 czechu w jakim sensie odmieni? na drzwi myslalem, zeby takie kolce 5cm na magnes kupic :lol: ***nal by ktos 2 razy i zrobil sobie dziure w drzwiach to by sie nauczyli, zal mi tej beci w e32 byly dosyc duze listwy wiec tego problemu nie mialem.. ogolnie to juz sam nie mam pomyslu na to wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 No nie wiem, przemaluj ja ale tak czasem bywa, ze jak sie worek otworzy to juz sie go zamknac nie da (dotyczy sie to jeszcze napraw i mandatow...). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChriS. Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 No nie wiem, przemaluj ja ale tak czasem bywa, ze jak sie worek otworzy to juz sie go zamknac nie da (dotyczy sie to jeszcze napraw i mandatow...). Sąsiad twój wróg! - Teksty - Poboczem.pl Gdybym ja tylko wiedzial kto ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość e34t Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Jak to mówią na pecha nie ma rady . Ale na głupote ludzi to inna bajka zaczyna powstawać państwo mamutów o wszystko walka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi