Liqid Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 Witam chce zabezpieczyc swój kwadracik przed złodziejem. tak na wszelki wypadek. Mój kumpel zrobil odciecie zaplonu na guzik. fajna rzecz. chcialbym zrobic cos takiego-- odciecie zaplonu/pompy czy cos w tym stylu co jaknajbardziej znudzi potencjalnego Głąba. jesli znacie jakies fajne sztuczki napiszcie. Jesli macie moze schemat gdzie podlaczyc taki guzik to piszcie czekam. przy okazji chcialbym zalozyż Centralny zamek którego niestety nie posiadam. ogladalem nie oryginalne silowniki/zestawy ok ale jak to zalozyc.?? chcialbym zalozyc na 2 dzwi i bagaznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2006 podjedz do firmy z alarmami i po problemie oni zrobia to lepiej i szybciej bedziesz mial to co chcesz np. centralny zamek alarm z odcieciem i domykanie szyb brak bolu glowy <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OpTo Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2006 ja mam w swojej odiecie zaplonu na guzik ale jak jest to zrobione tyo nie wnikam, ;] w kazdym razie dziala poczytaj to http://www.autoelektronika.net.pl/pl/kret.html calkiem ciekawe rozwiazanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 i jak dowiedziałeś się może ile kosztuje centralny do e30 bo też jak nazbieram kaske to chciałbym takie cudeńko zamontować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaaL Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 jesli sam chcesz montowac to widzialem na allegro jakas firma z wrocka sprzedaje za okolo 100zl caly zestaw centralnego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Moim zdanie nie powinno się pytac na forum jak zabezpieczyć auto przed kradzieżą.LICHO NIE ŚPI. Ale to jest moje prywatne zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 thx tomaal , może nie ja ale znajomy mi założy jakbyś gdzieś spokał to daj linka na pw bo nie mogę znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki78 Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Witam. <bmw> E-30 już tak nie kradną jest to dla złodzieja nie opłacalne. Przynajmniej jeden łamak będzie musiał zepsuć że by blokadę zerwać. W <bmw> E-30 jest to bardzo masywnie zrobione. Za ile nasze kosztowne samochodziki mogą sprzedać max 1000zł. Więc koledzy którzy utrzymują się z tego fachu wolą inne modele. Ale jak się ma czas i ochotę można cos po majsterkować np. Odcięcie pompy, odcięcie zapłonu, założenie na przewód paliwowy elektro zaworu odcinające dopływ paliwa. Domowe sposoby są najlepsze na złodzieja. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki730i Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 takie odciecia sa troche niebezpieczne. jak wyprzedzasz np i spieprzy sie przelacznik to masz czołówe. glupi pomysl lepiej blokade skrzyni zalozyc. najlepsze zabezpieczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki78 Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Jak często psują się przełączniki? Chyba tylko w tedy gdy my go zepsujemy nie umiejętnie. Ok. Dla bezpieczeństwa można osprzęt odłączony podłączyć pod jakiś przekaźnik. W ten sposób iż przełącznik będzie działał tylko w początkowej fazie a po uruchomieniu silnika przełącznik będzie już nie użyteczny do mmomętu wygaszenia silnika. Coś takiego poprzedni właściciel założył w mojej <bmw> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bob Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 E-30 już tak nie kradną jest to dla złodzieja nie opłacalne DOKŁADNIE!!!! Chyba,że na czesci, jak ktos potrzebuje :? Niestety jak maja ukraść to i tak ukradną, nic ci nie pomoże. Zwykły alarm, wiecej nie ma sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki730i Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 mojemu koledze ostatnio ukradli e32 735 kolo domu 90r [ Dodano: 3 Luty 07, 13:13 ] Jak często psują się przełączniki? Chyba tylko w tedy gdy my go zepsujemy nie umiejętnie.Ok. Dla bezpieczeństwa można osprzęt odłączony podłączyć pod jakiś przekaźnik. W ten sposób iż przełącznik będzie działał tylko w początkowej fazie a po uruchomieniu silnika przełącznik będzie już nie użyteczny do mmomętu wygaszenia silnika. Coś takiego poprzedni właściciel założył w mojej <bmw> jesli juz ktos chce sie bawic w cos takigo to przez przekaznik ale nie polski. bo zycie ma sie jedno <bmw_3> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki78 Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 mojemu koledze ostatnio ukradli e32 735 kolo domu 90r [ Dodano: 3 Luty 07, 13:13 ] Jak często psują się przełączniki? Chyba tylko w tedy gdy my go zepsujemy nie umiejętnie.Ok. Dla bezpieczeństwa można osprzęt odłączony podłączyć pod jakiś przekaźnik. W ten sposób iż przełącznik będzie działał tylko w początkowej fazie a po uruchomieniu silnika przełącznik będzie już nie użyteczny do mmomętu wygaszenia silnika. Coś takiego poprzedni właściciel założył w mojej <bmw> jesli juz ktos chce sie bawic w cos takigo to przez przekaznik ale nie polski. bo zycie ma sie jedno <bmw_3> <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryniek100 Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 zrob cos takiego:zamontuj blokade sensorowa zeby nie odpalili auta i podlacz klaksony pod zaplon,poprzez przekaznik i ukryty wlacznik,ktory wlaczysz gdy zostawiasz auto.Powinno to tez dzialac po wyjeciu przez zlodzieja oryginalnego bezpiecznika i przekaznika od sygnalu.Zlodziej w momencie wlaczania zaplonu budzi cale osiedle i na dodatek nie moze odpalic auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi