Stasiek530d Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 (edytowane) Panowie mam zamiar pozbyć się katów w swojej buni,wsadzić w ich miejsce zwykłe rurki,możliwe że zakończe to jakimś końcowym tłumikiem.W związku z czym mam kilka pytań...więc. 1.Czy jest ktoś na forum albo zna kogoś, kto wycinał katy w e39 dieslu, ew. jest ktoś z Wrocławia czy okolic, bo chętnie bym posłuchał w środku czy za dużego szumu to nie robi? 2.Patrząc na 2 duże katy ,które są przy turbo to czy da się je wyciągnąć bez rozbierania części zawieszenia ,bo jak tam dzisiaj patrzyłem to te puchy są wielkie a miejsca aż tak dużo nie było. 3.Polecić kogoś kto zrobi to w dobrej cenie. To tyle.Z góry dzięki za podpowiedzi Pozdrawiam. Edytowane 19 Kwietnia 2012 przez Stasiek530d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Stasiek,zmień tytuł,aby sugerował problem,bo ci wywalą temat,wiesz co wyskoczy,jak wpiszesz w szukajke BMW e39 3.0D?:-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek530d Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 dzięki Dirty, nie wiem jak mi to umknęło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 wpiszesz w szukajke BMW e39 3.0D? co wyskocz??y bo mi nic na temat nie wyskoczyo:):4: hehe a do pytania się dołączam bo to samo chce zrobić !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek530d Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 no to elegancko w 2 raźniej będzie i może taniej i mechaniora;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Ja robiłem Oibisa w Jelczu ale jak pisałem na pw w e46 jest chyba inny układ wydechowy bo za turbiną miałem jednego kata z monolitem, następne dwa są ***** warte (cena złomu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 może taniej i mechaniora sam sobie zrobie:) hehe tylko miewiem co wstawić w miejsce katów!!! czy rure?? czy rozciąć i wywalić środek zostawiając puszke!!!?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek530d Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 ja będę wstawiał rure na pewno, wydłubanie środka też jest rozwiązaniem i na pewno nie będzie problemu przy np.przeglądzie jak ktoś zacznie dłubać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Panowie. Nie ma co gdybać. Kat weg w jego miejsce rurka i nie ma co kombinować Staszek tak jak Ci mówiłem przez tel. nawet się nie zastanawiaj. Jakie ceny są w Namysłowie Ci mówiłem, a więc wiesz na co możesz liczyć... Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek530d Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Ja jestem zdecydowany na 99% że to zrobie,tyle że chciałbym posłuchać,czy nie za głośno jest w środku auta dwa dogaduję się obecnie z kolegą Oibis co do wycinki.Jak ogarnę 1 i 2 to wycinam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bax44 Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Co do tematu. (3.0d polift.) Wyciełem katy, jestem bardzo zadowolony. Polecam!! Wycięte u Krzyśka Majewskiego w Brzegu Jak cos mozemy sie gdzies zgadac posłuchasz jak brzmi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 (edytowane) Wycięte u Krzyśka Majewskiego w Brzegu W tym wypadku zdecydowanie bardziej polecam Oibisa. Ja swój za turbiną wycinałem u Majewskiego. Umówiliśmy się, że nie płacę nic za robotę i zostawiam mu kata. Na miejscu okazało się, że muszę mu jeszcze zapłacic 70 zł za elastozłącze i rury. Wracam od niego po wycięciu i z ciekawości dzwonię do TDserka - ile taki kat jest wart. Wysłałem mu mms ze zdjęciem - odpisał, że 600 zł. Dzwonię więc do Majewskiego i pytam ile on za niego dostanie. Mówi, że maksymalnie 150 zł. Nie wiem czy faktycznie nie wiedział po ile chodzą czy po prostu walił w ***a. Edytowane 19 Kwietnia 2012 przez Forest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek530d Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 pisałem do Oibisa,czekam na pw i dokładne info;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 czy rozciąć i wywalić środek zostawiając puszke!!!?? Zdecydowanie odradzam! Gwarantuję Ci, że auto straci na mocy, a dźwięk będzie dziwny. Ja tak miałem w Ibizie i w swojej na początku i przy ok 2500 rpm puszka wpadała w metaliczny, paskudny rezonans. Wywaliłem i na to miejsce wspawałem strumienicę i auto natychmiast odżyło a i nawet zamielić na suchym się da, a to jedyn-sześć przecież lolol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 TERAZ ZA KATA NIE DOSTANIESZ WIĘCEJ JAK 400ZŁ , JA TEŻ MUSZĘ SIĘ USTAWIĆ NA WYCINKĘ TEGO ZA TURBO , BO DRUGI JUŻ DAWNO WYLECIAŁ:4: o fcuk duże literylolol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 JA TEŻ MUSZĘ SIĘ USTAWIĆ NA WYCINKĘ TEGO ZA TURBOBastars, a kiedy z Jarem mówiliśmy żebyś wyciął? Niebawem rok minie lolol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Który warsztat? - polecam warsztat w Namysłowie "Kiełtyka", gość dobrze robi i w dobrej kasie. A do Namysłowa nie macie daleko;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 TERAZ ZA KATA NIE DOSTANIESZ WIĘCEJ JAK 400ZŁ , JA TEŻ MUSZĘ SIĘ USTAWIĆ NA WYCINKĘ TEGO ZA TURBO , BO DRUGI JUŻ DAWNO WYLECIAŁ:4: o fcuk duże literylolol ...już tak nie krzycz jak tak dalej będziesz się za to zabierał to szybciej furę sprzedaż niż wytniesz tego kata... :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 TERAZ ZA KATA NIE DOSTANIESZ WIĘCEJ JAK 400ZŁ Bzdury, dzwonic do TDSerka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! http://www.maxbimmer.pl/members/tdserek/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek530d Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 na week jade posłuchać jak to gada do kolegi z forum Bax44 warsztat Jelcz Laskowice u Oibis katy do Tdserek Jak mi się dzwięk spodoba we wtorek operacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 dźwięk Ci się spodoba:) słyszałem już ta furmanke:) tylko On ma 4rury na styl M5:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek530d Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 ponawiając pytanie,czy tłumik Ret-Sport to jakies g...no czy sa ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Jak mi się dzwięk spodoba we wtorek operacja. Moim zdaniem - śmiem twierdzić, że nie tylko moim - dźwięk to najmniejszy pikuś. Najważniejsze w tej operacji jest to, że silniczek sobie dychnie. A widziałem już dwa tłoki stopione w 3.0d właśnie przez zawalony kat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Stasiek530d ale zamiast katów załóż STRUMIENNICA__ZAMIAST KATALIZATORA UNIWERSALNA 041 (2225150656) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. takie coś kolega założył ale w benzynie i autko lepiej się zbiera oraz jakby ożyło jak on to mówił...Jeszcze się cieszył po za jednego kata dostał 500zł Sam się zastanawiam nad wywaleniem kata bo pewno już jest wypalony tylko czy to nie zaszkodzi autu wie ktoś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Stasiek530d ale zamiast katów załóż STRUMIENNICA__ZAMIAST KATALIZATORA UNIWERSALNA 041 (2225150656) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. takie coś kolega założył ale w benzynie i autko lepiej się zbiera oraz jakby ożyło jak on to mówił...Jeszcze się cieszył po za jednego kata dostał 500zł Sam się zastanawiam nad wywaleniem kata bo pewno już jest wypalony tylko czy to nie zaszkodzi autu wie ktoś ? Z tego co mi wiadomo strumienicę owszem można zamontować, ale do benzyniaka... W tym wypadku zwyczajnie zamontowałbym kawałek rury i po sprawie. Po co utrudniać sobie egzystencję? PS. Georgi, bez urazy, ale odnoszę wrażenie, że nabijasz sobie posty... w jakim celu? Już dobrze, nie zaśmiecam tematu. Tak mi się wyrwało;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi