Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie opisze wam mój problem jaki mnie spotkał w poniedziałek rano jak wyjechałem do pracy.Otóż po przejechaniu 2km zaczęło coś się dziać pod maską tzn odgłosy jakby pasek świszczal,albo coś jakby rzęziło zatrzymałem się chciałem zgasić auto i zobaczyć czy po ponownym odpoaleniu będzie tak samo.Niestety auta już nie odpaliłem,kontrolki się świeciły normalnie,przekręcam kluczyk dalej żeby odpalił i nic..Zaraz po tym jak jeszcze zgasiłem auto i próbowałem ponownie odpalić zaczęło mi świrować radio raz się włączało, potem cisza ,nagle czarny ekran i gra,później wyświetliło się wszystko ale nie mogłem wybrać żadnej opcji z menu kręce gałką a na kompie nic a za chwile powórciły wcześniejsze świrowania.Chciałem włączyć awaryjne świecił trójkąt ale nie było żadnego cykania tego charakterystyczneg o.Musiałem odholować auto do domu, myślałem na poczatku że to alternator albo coś z aku pradu nie daje że nie chce odpalić przyczyna myślałem że jest zasilanie.Ładowałem aku przez jakies 2h odłączyłem kablem całkowicie od auta,później przy próbie odpalenia dalej lipa! zaholowałem do kuzyna auto jakieś 2km odpinamy linke holowniczą brat próbował zapalić i odpaliło odziwo?Okazało się że wyskoza którą kilka mc temu kupiłem, używkę w dodatku praktycznie sie rozleciała wew.i to co tak na początku napie...o to były łopatki wiatraka ,które waliły o obudowe i po czym się dało tylko, jedna aż pękła.Wiskoza wymieniona już na nową i teraz okazuje się ,że wszystko działa poprawnie ..prawie,bo pl menu, które wgrał mi kolega Jaro zniknęło ;) nie działa mi zmieniarka nic cisza kompletna nawet płyt nie wysuwa jak się do niej dobrałem z tyłu. Ogólnie cyrki które były z radiem przeminęły z wiatrem że tak powiem, wszystko chodzi jak powinno oprócz tej zmieniary.

Teraz mam pytanie czy jest możliwość że rano już otworzyło się wisko po odpaleniu auta, potem napierd... a jak zgasiłem auto, gdzieś zblokowało się i jakieś błedy wyskoczyły i bunia nie chciała zapalić? albo jakieś spiecia się porobiły i poszło na radio,dla mnie to kur..a jakieś dziwne to wszystko i kupy się nie trzyma?

Jakieś sugestie się wam nasuwają? Dzięki z góry za odp.